Женски многу среќа со инсеминацијата,две жар црвени црти и висока бета ви посакувам Ајде некоја нека го разбие малеров што веќе некое време владее овде.Секој тест е заедничка радост овде
Добра ви вечер драги мои лепотици. Еден поздрав и од мене ви држам среќа на сите до една и да си имате есенски бебушки.
Лани правев и јас на ГАК инсеминација на природен циклус и ми беше успешна и имав позитивен тест,иако бременоста ми заврши од други причини за кој веќе пишував.Како и да е ви посакувам успешни бремености постигнати на било кои начин.❤
Девојки здраво. Примолутот завршен во понеделникот. Рано утрото денес си дојде циклусот. На 4 или 5 ден т.е. во понеделник одам на преглед и да видиме што понатаму. Израдувајте не со позитива,одамна немало радости. Повлечете нога
Па ме интересираат ефектите. Лечиме неплодност веќе втора година. Сакав да прашам дали некој ги има користено за таа намена.
Здраво девојки, мене докторот ми рече дека многу е важен хормонот естрадиол односно нивото на естроген за забременување. Нивото треба да е повисоко за поздрави и јаки фолекули. Мене нивото ми е 36.5 на трети ден а параметрите се од 20 најниско до 160. Е сега треба да ми каже дали да одам со стимулации за да го качам нивото и да произведуваат јајниците повеќе фолекули. Дали знаете нешто повеќе за естадолот и како е кај вас искуство?
Кога те прочитав, го побарав извештајот да видам колкаво е нивото на естрадиол кај мене.. Дали дека обрнав внимание на пролактинот, и тсх (бидејќи ги третирам), ама пишува дека референтна вредност за естрадиол е од 26,5 до 161, а кај мене резултот на трет ден ми е 199,0... Знае ли некој што значи ова? Нареден преглед ми е закажан за фоликуметрија во четврток, и пред тоа не можам да го прашам докторот..
Тоа е мноогу високо, нека ти даде докторката нешто да ти се спушти, како што читав други искуства и на нет во такви случаи никако не се дава кломифен и се дава нешто за спуштање на естрогенот. Сепак прашај си стручно лице и еве некој од групава ако има искуство нека сподели дали и што представува мојот низок и твојот висок естроген хахаха
Му пишав на докторот на Вибер, па чекам одговор.. Во меѓувреме доколку има некој искуство за нашиот проблем, нека сподели. Фала ти @Sparkles27 Инаку немаше воопшто да обрнам внимание.
И јас дане останам покусо одма грабнав лист со хормонален статус. Кај мене естрадиол е 110,во референца 78-266. Не знам што да мислам,тогаш ми рекоа добро е се. А да,AMH ми е 22.6,тоа ме плаши повеќе
Јас па одма рипнав и сега гледам не ми е испитано АМН.. офф жени не ни се погодува хаха.. како и да е нз за амн ама естрадиол зависи во која фаза си од циклусот ама добар е те гушкам
Здраво девојки. Вчера пишав и во друга група, денес тука. Во средата правев инсеминација и вчера вечерта ми се качи тт 37.3. Сабајле кога станав имав 36.8 а сега ми се качи 37.2. Некоја да имала вакво искуство?! пс. Не осеќам ништо како за да се разболувам. Хелп
Базалната се мери ссмо на сабалје додека немаш почнато со било каква активност.. После преку ден нормално е да се покачи малце. Остави мерења и не се замарај гледај овој период да ти помине без стрес.. Со среќа за ||