Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Среќен роденден на Ангелот на @fina erika и годинава да си добие помало братче/сестриче,или двете најубаво:l::angel::party:
    @verba мила јас сум втор циклус на Кломифен.Првиот месец имав доста нус-појави,гадење и подуеност,препотување,болки во стомак,раздраливо расположение...А да,и ми каснеше два дена,што е логично,дека ја одложуваат овулацијата.Е овој месец,иако со истата доза,не осетив ама баш ништо,се виде на ехо и фоликул,ама нит овулација,ама баш ништо не осетив.Се сомневам дека сум имала само циста.Тоа е,ни останува надеж и борбата,наша е,ама знам дека сите ке излеземе како победнички:hug:

На Andonia, Lara 27, @Verba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Фала ти да ти се враќа сите еден ден ќе бидеме мајки на овој или оној начин јас веќе сум иако не сум му биолошка мајка јас штом го видов го засакав и неможев ни ден без него господ два пати ме милуваше но заврши како заврши ако ме помилува уште еднаш добро ако не како господ рекол.Еве овој ден и господ нека ни ги ислуша молитвите

На Andonia, Lara 27, lalapo и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Баш ми е драго што сте си посвоиле детенце и ги охрабрувам сите жени доколку се во можност тоа да го направат. Моја другарка има посвоено две ангелчиња и е најсреќната жена на светот. Дури девојчето навистина бе личи на нејзе во карактер, не за џабе викаат не е важно кој ќе те роди, важно е кој ќе те чува и порасне и пред се даде многууу љубов. Среќен нека му е роденденот и се најубаво.

На Andonia, Lara 27, 0ли и 8 други им се допаѓа ова.
  4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Па поубаво нешто не сум прочитала одамна. Да е живо и здраво детенцето, со или без биолошко дете, важно е да сте среќни сега, а што ќе биде утре никој не знае.

На Anna-Karenin, Lara 27, 0ли и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ideme zamena za kratko:) cekaj ne..za dve nedeli sum v bitola cekam krofna da castis ;)

На Andonia, Lara 27 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Значи колку само си голем човек затоа Господ ќе те награди и со твое :* нека му е среќен роденденот на милото ангелче да ве радува цел живот...ми ја стопли душата...сега само ми покажа дека никогаш нема откажување.. Господ е голем на сите ќе ни ги ислуша молитвите.. ве гушкам..

На BabyStyle, Andonia, fina erika и 6 други им се допаѓа ова.
  7. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Драга нека му е најсреќен роденденот и се најубаво :) :* Господ никогаш не ги заборава добрите луѓе и ги наградува добрите души како ти. Ви посакувам многу среќа :*

На Andonia, fina erika, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214

Бог е голем и на сите,но особено на големите и добри луѓе како тебе ќе дарува благослов.
    Да те радуваат две одеднаш малечки, кои со големиот батко ќе бидат најголеми радости ваши.
    Нека е среќен роденденот, да си го прославите најубаво

На fina erika и Lara 27 им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Аспиринот е за циркулација, штета од него нема.
    Не ми текна на естрофемот. Досега сум немала никакви проблеми од сите овие апчиња, па затоа кажувам само она што сум прочитала.
    Направи промена мала и види како ќе ти е. Ти посакувам полесно да ги поминеш деновиве и да не' израдуваш. Кога ќе провериш бета?
    Кај мене помина овулацијата и чекам недобивање за околу 10 дена (waiting)
    :bow: :bow: :bow:
    Среќен да му е роденденот на баткото, само радости да ви носи! :party:

Ве гушкам сите, ма вакви жени нема никаде :inlove:

На Andonia, fina erika, bela.m и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    paaa..mi rece od petokot da napravam test za 14 dena.. dusa mi znae kako ke izdrzam..i ti za 10 dena da nedobies! Beta pozitivna zaedno da cekame... fala na podrskata vo sekoj slucaj ;)

На bela.m, @Verba, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Среќен дa му е рoденденoт нa Ангелчетo :^: и зa брзo дa му дaј Гoспoд брaче и сестрче милa :*

Ме рaсплaкa кoгa прoчитaв брaвoс хрaбрa и силнa мaјкa сo гoлемo срце дa ви нoси секoј ден сaмo нaсмеaни лице и убaви мoменти милa oд :l: те гушкaм
    А и сите други ве гушкaм мнoгу и некa ни дaј Арaнгел нa сите aнгелчињa и дa ни се нaпoлнaт срцaтa сo рaдoст и среќa мили мoи хрaбри идни мaјки :*
    @0ли зa штo се aсперинoт 100 ги земaте сaкaм дa знaм oти јaс нa нoзете имaм сaмo мoдрики незнaм oд штo мисе пoјaвувaт исчезнувaт и пaк излегувaт крвнa сликa прoверив и се е oк незнaм пaникa ме фaќa (facepalm)

И нa сите му пoсaкувaм ll црвени цртички дa си видaт успешни инсеминaцијa oд :l: ве гушкaм:hug::hug::hug:

Последна измена од модератор: 21 ноември 2017
    На Martka, Milobebence, fina erika и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Anexy

Anexy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    322
    Во некоку теми веќе имам спомнато дека се бориме со варикоцела... па се каниме да ја оперираме лапараскопски кај др Александар Мицковски во СантеПлус. дали има некој искуство со него? дали после зафатот се подобрил спермограмот?
    Фала ви однапред :*

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Каков е спермограмот?

14. Anexy

Anexy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    322
    Олигоастенозооспермија

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    @Lara 27 за модриците ќе си пиеш витамин Ц 1000-1500 дневно. Колку и да пиеш од тоа не можеш да имаш штета. :)

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.220
    здраво идни мамички :) еве ме мене пак во темава, мислам дека дојде време за второ детенце, со првото имавме доста маки додека забремениме, лекови, операции ама бидна фала му на господа, сега е веке големо момченце од 2 годинки и 8 месеци па да му подариме едно братче или сестриче ако даде господ , ако не срекни сме и благодарни и за него. Овој пат решивме да не одиме по лекари туку да оставиме се природно да тече ..немаме ни нерви ни финансии да кратиме од синко за лекари.. и така:)
    гушки до сите :hug:

На PeachGirl, Ano, bokace и 13 други им се допаѓа ова.
  17. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Девојки имам прашање за тие што ставаат утрогестан вагинално. Јас го ставан наутро и навечер. Навечер ај не ми е проблем пред спиење, ќе легнам во спална и му оставам убаво да се растопи. Ама наутро малку ми истекува... Во 6:15 се будам за на работа ама го ставам во 05:30 и лежам до аларм за работа.
    Дај споделете некое искуство, вие како наутро? Благодарам драги, очекувам многу високи бети месецов! Ете така!

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    I mene mi e istoto..i jas stavam i nautro i navecer..nautro se budam vo 7 stavam apce i prodolzuvam so spienje negde do 7 i 30 ili 7 i 45... malku istekuva i kaj mene... ne se grizi..po upatstvo od sestrata rece 20 minuti lezenje vo aptek 30 minuti..taka da verojatno e dovolni za da se stopi i deluva..

На fina erika и bela.m им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Аспиринот го даваат како дел од терапијата по инсеминација. Тој е за подобра циркулација.
    За модриците не знам, но нешто за ова сум читала во Вештачко. Ако сакаш, прашај и таму.

За Утрогестанот нема врска што истекува, нормално е. И што повеќе денови минуваат, тоа и ќе си истекува. Мене дури и по прекинот на терапијата ми излегуваше.
    Кога ќе станев во вц ококу 5 часот ставав и призаспивав, а вечерта околу 6 ги ставав.

На Lara 27, fina erika и bela.m им се допаѓа ова.
  20. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    немаш гајле идеме сите како замена за тебе (y):hug:
    твоето ке е новогодишно бебе родено ,а ние новогодишни мешиња:D

На Lara 27, Lady Leona, @Verba и 4 други им се допаѓа ова.