Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Аиии Еленче, ти незнаеш колку чекам да се пофалиш утре дека си ги видела двете цртки :) Кое време ке го правиш тестот, да го наместам алармот, морам и јас да дознаам меѓу првите :P ;) :*

2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Како прво и прво поддршка за вас :*
    Второ,овде читам велите дека со анксиозност не можи да се забремени...Јас го имам тој проблем веќе 2 години и сум на терапија,па кога ќе се мажам и сакам да останам трудна нема да можам?! :sweat: ...Стварно ме уплашивте :(

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

ууу ќе биде убав ден Еленче, ајде нека му е среќен роденденот , а и тебе да ти биде најнајсреќен :* :*

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Ако ве интересира како изгледа малер, кажете ми да ви пратам слика... Тестот кој си го отворив утрово да го направам беше СКРШЕН!!! :rofl: :rofl: :rofl: Неможам да престанам да се смеам, како побогу е возможно? На светов има само еден скршен тест и нормално мене ми се падна! :lol: Се мислам дали да купам друг подоцна и да го направам, или да си чекам културно до утре од сабајле па да си направам како што си е ред. Немам шанси да одам преку крв да испитам, затоа што идиотите ми каснат со плата, па играм твингл, ама ај ќе издржам до утре некако! :(

5. Abeja

Abeja Популарен член

Ај издржи уште ден, два, може тоа е некој знак дека треба да почекаш, поубаво да се фати и да се познава убаво. Ти држам среќа.
    Мене овој месец ми дојде. :( Пролактинот не ми беше покачен, ма да ги имам симптомите како, намален обем на менструација, само два дена имам, главоболки-порано имав почесто, сега кога ќе настинам, а видот-тоа ми е уште од факултет и мислам дека не е од пролактинот. Ама за тоа стресови и нервози колку сакаш. :(
    Ќе морам да пробам со мацина трева, колку чини таа по билните аптеки, да не е многу скапа? Сакам да ги испробам сите варијанти на природна база, не ми се почнува со лекарства уште сега.

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Абе кога ќе сака Господ ке се деси,верувај,нема некој кој не е анксиозен на денешницава,и јас сум ,па бременка тазе сум, и со голема циста не можеш да останеш бремена,па другарка на моја школска останала сосем случајно,само треба верба :*

7. butterfly.mk

стискам палци :inlove:

elena.mak likes this.
  8. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

А бре, нели многу феминки (од оние кои видоа две цртки) викаат дека не е важно во кој дел од денот ќе се направи тестот? Купи си друг тест и направи го денес (јас сум многу нестрплива :$ ). Еве на пример можеш да издржиш неколку часа да не одиш во WC за да се зголеми концентрацијата на hcg во мокрачата и да направиш тест. :tmi: Што зборувам? :lol: Не ме слушај (ова со издржувањето), ама сепак купи уште еден тест, можеби навистина ќе имаш убав роденденски подарок :) .

elena.mak and butterfly.mk like this.
  9. butterfly.mk

Мене на 2 ден доцнење ми покажа две цртки,имав само надуени гради и таапа болка во стомакот и правев тест кај 11 и нешто не со прва мокрача. :$

elena.mak likes this.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Абе каква сум нестрплива, гарант ќе упропастам уште еден тест денес... Нема да се разочарам ако не покаже, еве си ветив дека нема да мочам од прееска па на даље! :rofl: А ми се моча на секој саат, така да нема да е лесна мисија! :lol:

11. butterfly.mk

еп штом често мокриш .... :inlove: :inlove: :inlove: очекувам чоколада милка ГОЛЕМА соо лешници :rofl:

elena.mak likes this.
  12. gladiola

gladiola Истакнат член

Lele Elena me potseti za ova testot I malerot mene pak togas mi padna vo wc sholjata hehe spobudalev taka da kupisi poveke dve ili tri za sekoj slucaj ;) I od poevtinite tie ti pokazuvat tocno mene surecek mi ispadna negativen a toj evtiniot pozitiven I na kraj bremena :D poz

elena.mak likes this.
  13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

И ти си во право,кај е господ никој не е!А тебе со среќа да ти е и со лесно :$ :*

14. lale24

lale24 Истакнат член

Еленаааа купи ли нов тест?Ајде чекам позитивен резултат,уште 1 саат одам на работа,нема да ме држи место....сигурно наредниов нема да биде скршен ваљда не си до толку малер :D :*

elena.mak likes this.
  15. karak

karak Популарен член

ајде елена сите сме со тебе :clap: :clap: :clap:

elena.mak likes this.
  16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Тестот ќе морам дома да го правам, неможам на работа. Сега трпам, не мочам и нервозна сум ко кретен, му се издрав на колегава за безвезе ко он да е крив што ми се моча... :rofl: Одма ќе ви пишам, не ве оставам да висите, вие сте ми најголема поддршка! :*

lale24 and slimy like this.
  17. slimy

slimy Популарен член

Леле бе Елена јас сум во иста состојба како тебе можеи уште потешко :@
    Ми касни менструацијата 12 дена денеска, бев во гинеколог во понеделник и ми вика дека сеуште не се гледа ништо.Кога ми каснеше 4 дена направив тест излезе негативен.Сега не сум зел друг се плашам од тие тестови веќе зашто докторот ми вика дека ич не се сигурни, ми вика имам пациентка која направила утрово тест негативен излезе а кога дојде овде 2 месеци трудна :?:
    Не знам веќе што да мислам еве не знам како ќе почекам тој ми рече до понеделник ама јас здравје во петок ќе одам пак или кај него или кај друг гинеколог.
    Многу се надевам дека и двете ќе се радуваме овој месец во исто време ;)

Поздрав и смири се стресот не е добар за ништо ;)

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

сто бидна елена?? :?:

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Ти мила моја Слими, правец кај било кој друг гинеколог со нормално ехо... Овој нешто си игра мајтап со тебе, не е возможно на 12 дена каснење да не се гледа ништо. Ич не се секирај, само оди си на друг гин еколог и направи си уште еден тест. Ова нешто не е во ред, како тоа дојди во понеделник, дојди во петок, ако не како и да е, ќе знаеш дали си бремена или не кога ќе се породиш работава... Свашта!

Ќе ве известам околу 15:30 кога ќе стигнам дома! ;)

20. joelle

joelle Популарен член

зошто бе елена не мокриш? па мислам дека не мора да биде првата урина, јас имам слушнато дека е штетно за жената да се воздржува да не мокри. не се оптоварувај иди си у wc па попладне направи еден и уште сабајле уште еден... ако е фатено е фатено без разлика ти дали ќе мокриш сега или не....