метформин ке пиеш додека не забремениш и во бременост до 12 недела, благодарение на него сум мајка, само со него имав редовен циклус и овулација, покрај се успеав природно да забременам после неколку инсеминации. ти имаш редовен циклус ама ако не овулираш џабе..инсулинот го провери ли, како ти е ?
Draga ti imas zabremeneto so inseminacija ili prirodno? Ova metformin za sto e? I ja sum so neredovni ciklusi ama nikogas ne sum go piela pa sega me zamisli
прродно останав после инсеминации, метформин се дава најчесто кај оние со полицистични јајници и покачен инсулин, а многу често ако не и најчесто инсулинот е покачен кај пцос, всушност метформин е лек за дијабетес тип 2, дијабетес каде што инсулинот е покачен а гликемијата е нормална. а се пие до 12 недела од бременост како заштита од спонтан, затоа што кај оние со пцос шансите за спонтан се значително поголеми.
@alisijad инсулинот ми е 3. Јас само со метформинот си го регулирав одамна циклусот ама ме следеа на ендокринологија затоа што и тогаш не ми беше покачен. Од тогаш ми доаѓа во ден и час. Тоа беше пред многу години кога уште не даваа метформин како алтернативна терапија толку кај нас ама ми здосади веќе од контрацепција и примолут нор и сама си барав доктори и читав и инсистирав да си одам на ендокринологија со истиот хормонски статус како сега, само lh и fsh 2:1.
Veke podolgo vreme ja nema, imase napisano negde juli mesec deka ke se distancira of forumot.. i ne pisuva poveke..
Добро утро на сите вас,најпозитивни поддршки. Иако е врнежливо,понеделничко утро, ви посакувам сончева и насмеана седмица. Секој следен ден нека ви биде се поубав одп ретходниот. Да ги оставиме зад нас сите повеќе или помалку убави случувања, да гледаме напред позитивно и со верба во убави случувања и позитивен исход за секоја од нас. Ќе не погледне,помилува и благослови Господ. Секоја од нас. Јас во петокот ја завршив терапијата со кломифен, дозата ми беше 1х5 од 5 до 9 ден од циклус. Денес ми е 12 ден од циклус и попладне одам кај др да видиме дали се воопшто појавиле фоликули. Но имам некои чудни симптоми, ми се гади од храна,од кафе. Пушач сум,но од вчера ми се гади и од цигарите и од нивната миризба.
Дa милa пaузa сегa сaмo цвеклo и ништo другo и дoмaшнo нoв ден нoви сили прoдoлжувaм сo Гoспoд нaпред ве гушкaм сите
Женски за слаб ендометриум ќе земете капки или чај од вирак /вркута лек е за сите женски болести посебно за ендометриумот
Девојки, јас хормоните ги испитав, но уште не успеав да одам кај мојата докторка, овој месец решив релаксирано, па наредниот да одмиме и јас и мм. Е сега инсулинот не ми е испитан, па ме интересира на кој ден од циклус се испитува има ли некое правило или?
Ништо од тоа а јас баш сакав да и ја кажам приказнава моја.Ај можда ќе не изненади со оп позитивен тест.
Znaci toa bese pred edna godina..ne znam kolku si vo tek no togas imase kolku pozitivni tolku i negativni prikazni.. sto se sluci sto se povlece devojkata od forumot ne znam iskreno..nejzino pravo vo sekoj slucaj.. i mene mi fali so nejzinata poziivnost kako i da e... Inaku @fina erika slobodno raskazi si ja svojat prikazna mene me zaintrigira mnogu.. a i tebe moze ke ti olesni draga
Здраво на сите, ве следам подолго време ама не сум пишала. И јас во обиди како вас (после еден Мissed abortion). Имам редовен циклус, ама овој месец ми доцни веќе една недела - тест за бременост негативен. Правев месецов и тестови за овулација и испадна доцна овулација на 22-23 ден од циклус. Сега ме фаќа страв што ми доцни волку а нема бременост - до сега секој циклус ми бил на 28 дена. Поздрав и сите да си дочекаме две ||
Ако си имала доцна овулација како што кажа, тогаш е рано за тест иако ти касни. Почекај 1 недела (ако не добиеш во меѓувреме) и направи тест преку крв. Дава најточни резултати. Со среќа
Добре дојде дали направи испитувања зошто е спонтаниот а ако имаш касна овулација како мене рано е за тест испитај бета ако си нестрплива така ти е посигурно.
Не направив испитувања освен микробиолошки брисеви, гинекологот ме премисли дека прва бременост природна селекција, на секоја втора се случувало и отиде возот... Сега ќе почекам уште некој ден па ќе видам што ќе биде.
Добар ден подршко..јас како будала сабајле правев тест и секако негативен.. дури и контролната беше испрекината ама мн малце мокрача ставив..абе ем си знам дека некогаш имам касна овулација и пак брзам ааа да денес требаше да добијам.. мм ми вели си знаеш дека не ти е секогаш точна запна па запна и ете сега се нервираш..абе може е во право како и да е нека доцни само пак ќе направам.. ве гушкам сите до една
Симптомите ми мирисат на бебушко , Дај Боже за тоа што посакуваш да се,терапијата да излезе успешна кај тебе ,Стискам палци да ни соопштиш убави вести