Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    метформин ке пиеш додека не забремениш и во бременост до 12 недела, благодарение на него сум мајка, само со него имав редовен циклус и овулација, покрај се успеав природно да забременам после неколку инсеминации. ти имаш редовен циклус ама ако не овулираш џабе..инсулинот го провери ли, како ти е ?

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Draga ti imas zabremeneto so inseminacija ili prirodno? Ova metformin za sto e? I ja sum so neredovni ciklusi ama nikogas ne sum go piela pa sega me zamisli

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    прродно останав после инсеминации, метформин се дава најчесто кај оние со полицистични јајници и покачен инсулин, а многу често ако не и најчесто инсулинот е покачен кај пцос, всушност метформин е лек за дијабетес тип 2, дијабетес каде што инсулинот е покачен а гликемијата е нормална. а се пие до 12 недела од бременост како заштита од спонтан, затоа што кај оние со пцос шансите за спонтан се значително поголеми.

На fina erika, baby 5, drugarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    @alisijad инсулинот ми е 3.
    Јас само со метформинот си го регулирав одамна циклусот ама ме следеа на ендокринологија затоа што и тогаш не ми беше покачен. Од тогаш ми доаѓа во ден и час.
    Тоа беше пред многу години кога уште не даваа метформин како алтернативна терапија толку кај нас ама ми здосади веќе од контрацепција и примолут нор и сама си барав доктори и читав и инсистирав да си одам на ендокринологија со истиот хормонски статус како сега, само lh и fsh 2:1.

Последна измена: 27 ноември 2017
    На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.721
    На mal.ecka и bela.m им се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Veke podolgo vreme ja nema, imase napisano negde juli mesec deka ke se distancira of forumot.. i ne pisuva poveke..

На fina erika, Lara 27 и eli25 им се допаѓа ова.
  7. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Добро утро на сите вас,најпозитивни поддршки.
    Иако е врнежливо,понеделничко утро, ви посакувам сончева и насмеана седмица. Секој следен ден нека ви биде се поубав одп ретходниот.
    Да ги оставиме зад нас сите повеќе или помалку убави случувања, да гледаме напред позитивно и со верба во убави случувања и позитивен исход за секоја од нас.
    Ќе не погледне,помилува и благослови Господ. Секоја од нас.

Јас во петокот ја завршив терапијата со кломифен, дозата ми беше 1х5 од 5 до 9 ден од циклус.
    Денес ми е 12 ден од циклус и попладне одам кај др да видиме дали се воопшто појавиле фоликули.
    Но имам некои чудни симптоми, ми се гади од храна,од кафе.
    Пушач сум,но од вчера ми се гади и од цигарите и од нивната миризба.

На L*G, Andonia, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дa милa пaузa сегa сaмo цвеклo и ништo другo и дoмaшнo нoв ден нoви сили прoдoлжувaм сo Гoспoд нaпред ве гушкaм сите:hug:

На fina erika, Milobebence и dunika им се допаѓа ова.
  9. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.310
    Женски за слаб ендометриум ќе земете капки или чај од вирак /вркута лек е за сите женски болести посебно за ендометриумот

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки, јас хормоните ги испитав, но уште не успеав да одам кај мојата докторка, овој месец решив релаксирано, па наредниот да одмиме и јас и мм. Е сега инсулинот не ми е испитан, па ме интересира на кој ден од циклус се испитува има ли некое правило или?

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Софија 88

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Па нели нешто со книга рече ќе почне или ништо од тоа?

13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ништо од тоа а јас баш сакав да и ја кажам приказнава моја.Ај можда ќе не изненади со оп позитивен тест.

На Lara 27 и bela.m им се допаѓа ова.
  14. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Znaci toa bese pred edna godina..ne znam kolku si vo tek no togas imase kolku pozitivni tolku i negativni prikazni.. sto se sluci sto se povlece devojkata od forumot ne znam iskreno..nejzino pravo vo sekoj slucaj.. i mene mi fali so nejzinata poziivnost kako i da e...

Inaku @fina erika slobodno raskazi si ja svojat prikazna mene me zaintrigira mnogu.. a i tebe moze ke ti olesni draga :)

Последна измена од модератор: 27 ноември 2017
    На curlyhair, dunika, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Здраво на сите, ве следам подолго време ама не сум пишала. И јас во обиди како вас (после еден Мissed abortion). Имам редовен циклус, ама овој месец ми доцни веќе една недела - тест за бременост негативен. Правев месецов и тестови за овулација и испадна доцна овулација на 22-23 ден од циклус. Сега ме фаќа страв што ми доцни волку а нема бременост - до сега секој циклус ми бил на 28 дена. Поздрав и сите да си дочекаме две ||

На dunika, Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ако си имала доцна овулација како што кажа, тогаш е рано за тест иако ти касни. Почекај 1 недела (ако не добиеш во меѓувреме) и направи тест преку крв. Дава најточни резултати. Со среќа

На curlyhair, Lara 27 и CatL4dy им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добре дојде дали направи испитувања зошто е спонтаниот а ако имаш касна овулација како мене рано е за тест испитај бета ако си нестрплива така ти е посигурно.

На curlyhair и Lara 27 им се допаѓа ова.
  18. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Не направив испитувања освен микробиолошки брисеви, гинекологот ме премисли дека прва бременост природна селекција, на секоја втора се случувало и отиде возот... Сега ќе почекам уште некој ден па ќе видам што ќе биде.

На dunika, Lara 27, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Добар ден подршко..јас како будала сабајле правев тест и секако негативен.. дури и контролната беше испрекината ама мн малце мокрача ставив..абе ем си знам дека некогаш имам касна овулација и пак брзам ааа да денес требаше да добијам.. мм ми вели си знаеш дека не ти е секогаш точна запна па запна и ете сега се нервираш..абе може е во право како и да е нека доцни само пак ќе направам.. ве гушкам сите до една

На curlyhair, drugarka, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Симптомите ми мирисат на бебушко :wasntme:, Дај Боже за тоа што посакуваш да се,терапијата да излезе успешна кај тебе ,Стискам палци да ни соопштиш убави вести :*

На curlyhair, @Verba, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.