Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Исто како да си кажала со ова. Барем доискажи се :)

dunika, Lara 27 and MaDa like this.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

So e rabota sea?

Lara 27 and fana like this.
  3. bijonse

bijonse Истакнат член

... ништо посебно, само треба голема совесност и од биохемичарите и од гинекологот, а не само успешност на инсеминација да се ,,земат парите,, колку е цената ?

4. Lavica2016

Jas nisto ne te razbrav :) ama nastrana parite ima li pobitno od toa da e uspesna inseminacijata? :) inaku minatata nedela imase 2 feminki so pozitivni inseminacii..ednata na gak drugata na privatno..momentalno da gi prasas ne veruvam deka nesto pobitno im e od toa :)

Milobebence, stevemila, 0ли and 5 others like this.
  5. bijonse

bijonse Истакнат член

оф... ајде вака.... по природен пат не настанува оплодување ? така ?... и сега со само механичко внесување подлабоко да речеме 18 см настанува веднаш оплодување? :( а ваму со месеци или години се мачиме вака така за забременување ? ;(

6. Acka22

Acka22 Популарен член

Кај тебе каква е ситуацијата?Извини од постовите не сватив?Колку време се обидувате?Зошто си демотивирана?Лошо искуство или?

Lara 27 likes this.
  7. MaDa

MaDa Истакнат член

Ако размислуваш така не треба да отидеш ни кај матичен лекар а не па да се нафатиш на вакви работи. Поготово што за такви работи на какви што ти мислиш (ако добро те разбрав) луѓе плаќаат дебели пари, ама не за тебе да те заебат туку они да го добијат тоа што го немаат.
    Така да опушти се и не се замарај со тоа дека можеби се е теорија на заговор.
    Ти посакувам упех и опушти се пошто себеси си правиш полошо.

Milobebence, stevemila and Lara 27 like this.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас ништо не разбрав :| :^)

9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Дa не се вaжни пaрите вaжнo е тoa штo гo сaкaме нaјмнoгу oд срце дa гo дoбиеме џaбе не рекле стaрите децaтa се нaјгoлемoтo бoгaтствo

Milobebence, MaDa and Acka22 like this.
  10. MaDa

MaDa Истакнат член

Ако добро ја разбрав се плаши од тоа дека можеби намерно ќе и ја заменат спермата со друга.

Andonia and Lara 27 like this.
  11. Lavica2016

Devojki utre sum na ginekolog pa i tamu ke si prasam ama cisto me interesira nekoj dali imal slicno iskustvo..denes mi e 4ti den od ciklus.. no od vcera/zavcera pocna da me boli pod mishkite.. sega koga se banjav pocnav da se pregleduvam i zabelezav kako potecena/zadebelena vena so topche od mishkata nakaj gradata.. od pamet sum izvadena troa poveke.. se mislam da ne mi e reakcija nekoja od terapijata.. od kade sea vakvo nesto.. nekoja da ne imala vakvo slicno iskustvo?

12. Chantal

Chantal Популарен член

Каков деодоранс користиш? Мене редовно ми излегуваше од еден деодоранс и тие денови не користев ништо и не се бричев и поминуваше за два три дена. Бев и на лекар ама го снемуваше додека стигнам да закажам. Во секој случај појди на лекар зошто користиш одтедена терапија и внимавај што козметика користиш.

Acka22 and kukla21 like this.
  13. Lavica2016

Koristam rexona antiprespirant..dezodoransi ne koristam nitu parfem sum stavila nekogas pod pazuv.. seuste se poznava ke vidam do utre dali ke ima nesto.. fala u sekoj slucaj.. na internet ne mozam da se oslonam zaso i za kivanje pisuva deka e simptom za rak..

14. Chantal

Chantal Популарен член

Не паничи иначе антиперспират спречува потење па затвара пори. Мене од адидас конкретно ми се појавуваше. Утре си на гинеколог и кажи му. Јас бев и на ехо на гради ми рекоа дека не е ништо. Се надевам е нешто слично и брзо ке го снема.

kukla21 and Lavica2016 like this.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Хмммм:wasntme:

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Тоа ти е од антиперспирантите. И јас имав ваква мака. Само со вода миј се и не прскај ништо неколку дена.

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Lavica2016 не се плаши и мене редовно ми се случува, особено од рексона. Толку многу ми ги затнува жлездите што едвај ја мијам при туширање, вода не прима кожата од сува. Смени антиперспирант за понатаму, и остави кожата да дише неколку дена, ќе се повлече самото.

Acka22 likes this.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Не плаши се и на интернет не читај, таму за се' ќе прочиташ дека е рак. И мене ми се направи така еднаш и претпоставувам дека ми беше од бричот. Будала се избричав со бикче, од тие едно ноже што имаат :headbang: :headbang: :headbang:
    Не ставав дезодоранс, стик и сл., под мишка само малку со бебешка пудра и помина.
    Јас не можев да си на спуштам раката од болка, седев потпрена со крената рака :bug:

kukla21 and Lavica2016 like this.
  19. bela.m

bela.m Популарен член

Me primate nazad pak?
    Jas prokrvarev i ja izgubiv mojata tocka. Probavme da spasime situacija so progesteron ampula muskulno ama ete, taka trebalo. Doktorkata objasnuva deka plodot ne bil dobar.
    Dobroto vo cela situacija e shto do 5ta nedela teloto samo go isfrla plodot i ne se pravi kiretaza.
    Mi se skrati zivotot. Teloto si go cuvstvuvam mnogu istraumatizirano. Psihata vekje skroz. Site sme skrsheni.
    Ne se otkazuvame, kje prodolzime napred koga teloto i umot kje mi go pokazat toa.
    Zeni, fala vi najmnogu na svet za celata poddrshka, prekrasni bevte celi 3 godini. Jas moram da odmoram i od ovoj forum i od se. Na rabota nekoj den nema da odam. Losho izgledam i se cuvstvuvam. Ama, za kratko kje sum dobra, kje uspeam pak da zabremenam i da stanam majka. Ve sakam i gushkam site.

curlyhair, Acka22, Lavica2602 and 5 others like this.
  20. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: