Нее проблем во вежбањето тоа со сигурност. Јас работам физичка работа бетер од вежбање и му доаѓа како да сум кревала 100 кила тегови во ден. Мене ме нервира што после спонтаниот се здебели добри 7 кила и ср во стомак и кукови мие отидено.
Не сум ништо проверила,одмарав еден месец од лекари па чекав две недели термин кај новиот матичен па додека дочекам добив и сега чекам до вторник ќе одам и ќе му дојде испитувања во јануари се.
Лавче, и јас сум со обврски и некако да траеја подолго деновите, мислам дека пак ќе бев презафатена. Вежбањето ми е сместено веднаш после работа. Буквално доаѓам, фрлам ташна, облекувам облека за вежбање и почнувам. Ако седнам, готово е, отиде вежбањето. Како програмирана сум и вежбањето ми е и дел од секојдневието. Не плаши се дека наеднаш ќе ти дојде бидејќи не си вежбала. Ќе си почнеш со полесни вежби, нема да земеш од старт да креваш 10 кг. Има убави вежби за почетници на нет, полека што стануваат потешки за кога ќе се навикне телото. Не се опишуваат бенефитите од вежбањето. Како физички, така и психички. Те охрабрувам да почнеш, обиди се да се организираш барем 3 дена во неделата ако не можеш секој ден.
Исто и јас, но мирував и примав прогестерон додека бев бремена. Истоа така после тоа имав циста на јајникот и хормонски дисбаланс. Се тешам дека е од тоа и дека ке се средам наскоро.
Немој да се нервираш, тоа сигурно ти било потребно (ако не си внимавала на исхраната). Ќе си ги симнеш тие 7 кг кога ќе си спремна за тоа
Братучетка моја после 3 години уште неможе да се опорави со тежината од терапиите. Јас воопшто не лежев од киретажа другиот ден на работа.
More posle kiretazata ne bev na rabota cela nedela..ne bev sposobna za nisto..ni za rabota..ni za soocuvanje so lugeto..samo lezev i plachev..mi beshe potrebno odmor.. Za popravanje ne se popraviv bidejki odev na nutricionist 7 meseci..ama zatoa sea sum po blago epten otkachena.. vo sekoj slucaj pravilna ishrana t.e zdrava pomaga i te kako
Според мене нема ништо подобро од физичка активност, прво за целосно здравје на еден човек. Јас вежбам редовно, дај боже да можам да си дозволам и бремена да си правам соодветни вежби. Инаку кај мене ништо ново, си чекам, денеска ми привлекоа внимание затнатите уши и мала, блага вратоглавица. Ама до вторник ќе си почекам, деновите многу бавно ми минуваат
И јас ќе се надевам од Нова година на позитивен тест. Поминаа 3 месеци од спонтаниот абортус, спремна сум и психички и физички за нова бременост. Се надевам дека овој пат се ќе биде како што треба. Посакувам сите наредната година да гушкаме бебче.
Поздрав женски ова е Јасна пилатес 40 та недела Здраво јас пишав за нив значи немора да се капки може и чај се работи за ВИРАК отвори на Google има подетално да не пишувам долг пост
Ja gledav na instagram alal da i e..ke go pljukne deteno na poragaj ama taa so toa i se bavi..alal i vera vo sekoj slucaj posle poragaj ke se vrati u normala za sekunda.. isto i pejackana sanja ristik eh toj toshe so ja peese..u 9ti mesec spagi praese i se divev..sea e pak zenska i pol kako sto i bese prethodno so stomacni so site bakrachi
Здраво девојки, јас денес примив стоп инекција и докторот ми кажа дека нема потреба од инсеминација месецов да пробаме природно. Имав два водечки фолекули на едниот јајник и ми рече дека ми е супер ендометриумот. Рече за 36 часа дека настанува овулацијата. Некој совет или ваше искуство слично?
Fala mnogu jagoda.a kaj mozam da gi kupam? Baram po apteki niz gradov ama sekade kaj so se javiv gi nemale...
Овој пат за прв пат и јас имав вртоглавици и затнати уши два дена по ред, исто и јас, ќе си почекам до понеделник . Ти посакувам да не добиеш