Ехее за домашна не е проблем хахаха само ми беше незгодно да го прашам докторот дали преку еден ден или секој ден и кога, па супер ќе ти го послушам советот. Инаку имаме задоволителен спермограм рече докторот. Тенкјуу
вирак капки едно шиенце 200 ден јас си зедов 2 од куманово по карго ми ги пуштија и ги пијам во едно шише вода 50 капки и тоа е 100 ден ми зеде до дома за 1 ден ги донесоја имам број од стојанови билна аптека ако сакаш тука сум
Blagodaram mnogu,eve jagoda mi ostavi br pogore,tuku da prasam.jas procitav na google za niv ama pisuvase deka zapiraat obilni krvarenja.mojot ciklus e redoven no e mnogu oskuden.ovulacija imam redovna,folikuli rastat super i sami pukaat i se pod konec ama ciklusot mi e mnogu oskuden.sega se prasuvam ova dali ke me regulira ili pak dan mi napravi problem so ciklusot..vase mislenje??
Здраво девојки, јас одмарав од одење по доктори и испитувања, но пред 3 недели бев на преглед на приватно ми рече дека сите резултати се во ред освен што најголем проблем се цистите,но секако тој вели овој проблем е решлив.Ми препорача два месеци да пијам Прималут Нор од денес од 16та-25та ден и Евитол заедно со мм да пиеме,и да се видиме пак на преглед,се разбира во сето ова да сменам начин на исхрана да бидам што повеќе на здрава храна.Еве 3 недели се трудам и сум на таква исхрана. Дали некоја ги пиела овие апчиња искуства со нив и спас од цистите (ПЦОС) исто така почнав да јадам чувар куќа со боров мед (велат бил добар лек за цисти)
И јас имам циклус со малку крварење ама се надевам дела је се среди а и некако чудно се осећам како првиот пат што останав бремена цела се нафрлав со мозолчињаа ми мириса на Уни така су осећам
Девојчиња, нешто чудно се случува со мене Морам да бидам директна, за да може да ви објаснам. Средата наутро имав кафен исцедок, и од тогаш па наваму само на бришење ми е како последен ден од циклус.. Денес ми е 32 ден, а обично добивам на 30, 31 ден.. Незнам зашто на секое бришење ми е така.. :/ До понеделник ако не ми дојде ќе одам кај матичната, но, ме мачи зашто ми е вака.. А баш после овој циклус требаше да тераме со втора инсеминација.. Ме јаде нервоза зашто не ми пробива сѐ уште, туку ми е кафено.. Некоја со слично искуство?
Што чекаш? Едит. Јас пред секое добивање два дена имам кафеаво на бришење и после си пробива. Ова неколку месеци ми е вака, а се' си е во ред со хормони и другото. Ама кај тебе може да е нешто убаво, кафеаво од имплантација. Кога ти беше овулацијата? Можеби не пробива бидејќи си меше, не се нервирај
zdravo zenski ke ve molam za odgovor dokolku nekoja znae. drugarka mi ima ispituvano geni , sega i e prepiseno terapija bidejki nema dovolno folna vo nea. kolku e golem ovoj problem , i dali poradi ovaa ne moze da ostane bremena ? dali nekoja od vas e imala vakvo iskustvo ?
Ќе си метилирана фолна ( нека ме поправат како се викаше) Најчесто од Бугарија ја зимаат околу 11 лева беше , не знам точно помина една година. Со терапија ќе си се држи под контрола. Колку време се обудуваат, спермограм дали имаат направено?
Се надевам кај тебе е имплатација, кај мене беше исто ќе дојдеше точно на дата или ќе закаснеше, но само кафено и тоа само при бришење, затоа бев на преглед рече докторот дека е пореметување на циклусот и од цистите (водени ама ситни)и пијам прималут нор 2 месеци. Се надевам кај тебе Дај Боже да е имлатација ти држам среќа
da ,imat ispitano spermogram se vo red hormoni isto taka vo red edinstven problem e folna 0 dve godini se obiduvaat za bebe ovoj pregled go imat sega napraveno i ke pocne so terpija , DA, kako sto kaza tie lekarstva gi nemalo kaj nas
Женчиња,мене ми е 30 ден од циклус. Знаете дека ми е нередовна,затоа и не ме засега нешто многу ова што два дена ми доцни. Никогаш ми нема дојдено на 28 дена. Но забележувам последниве денови зголемен апетит,ми се исфрла лицето,градите ми се зголемени а брадавиците крути и особено болни на допир. И како подуена се чувствувам. Не сакам да правам уште тест,не сакам да се разочарам. Од друга страна ова можат да бидат знаци и за добивање. Бев на кломифен овој циклус,но немаше фоликули на 12 ден од циклус
Кај мутациите , не може фолат да заврши работа. Но обично после спонтани и неуспешни инвитра се испитува тоа. Хсг дали има направено? После една година обиди велат кај мажот спермограм и спермокултура , кај жената, ехо , пап, брисеви, хормони, хсг. Ако се е тука во ред , тогаш сеуште не се поклопени коцките. Повеќе витамини , поредновно во спална и ќе дојдат двете црти. Но доколку и тогаш не бива, се оди со кломифен и се следат фоликулите на ехо и се темпираат односи. Но мислам дека за брзо ќе биде
Незнам точно кога ми беше овулацијата, не ја следевме на ехо бидејќи бев на пат. Докторот на 11 ден виде мали фолекули, и ми кажа дека ќе имам подоцна овулација. Домашна пишувавме и пред да одам на пат, и после тоа, ама искрено се спремав психички за инсеминација.. И сега ова ме нервира, прв пат ми е вака.. Тест во понеделник ќе правам.. Стварно ми е смачено секој месец да гледам една цртка.. А минатиот месец испитав хормони, и освен тоа што на трет ден ми беше покачен естрадиолот, другото се си беше добро..
А да не ти била доцна овулацијата, па затоа имаше кафеаво? Онака, гласно размислувам. Сега, зависи и колку биле мали фоликулите, но ако немаш редовни циклуси, можеби и после 25-ти ден ти била овулацијата. Но, сепак, посакувам ова да е добар знак и да бидат || и во понеделник во секој случај направи си тест