Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Potpolno te svakam so dobivanjeto kolku se nerviras i frustriras..kolku vreme ti docni?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    36ти ден од циклус. Претерано е, зошто баш мислев дека ќе се среди.

3. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Znam taka e preterano e..jas mnogu se nerviram pred nekolku meseci koa.mi vikaa pocekaj pocekaj i isto vaka ne dobivav..ja si go znam organizmot..i znam ako ne dobinam do odreden den nema da dobijam bez primolut nor..na kraj iskoci pak po moe i dobiv so provokacija..mene mi se javuvaa cisti t.e ne mi pukaa folikulite..

4. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @Beatris и мене вториот пат кога сум останала бремена ми доцнеше и исто така со прв негативен тест. На ехо не се гледаше ништо и на почеток немавме појма што се случува. Го повторив тестот по една недела и беше позитивен, иако заврши неуспешно таа приказна. Почекај...и онака ништо не губиш. Се надевам на позитивен исход :)

На @Verba, Lara 27 и Beatris им се допаѓа ова.
  5. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Леле јас не знам што да мислам:^) На 30ти добив, овулација следевме со докторот и стоп инекцијата ја примив на 13ти декември и денес имам на бришење кафеаво темно...Значи многу збунувачки е ова и сеа се мислам дали треба да добијам за некој ден па така ми е или ми е имплантација:?: Не сме на раат ние жениве лелее :whew:

На @Verba, Lara 27 и Andonia им се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Uuu toa e super zence:) drzam sreka da e pozitivno implantacisko :)

На Lara 27, @Verba и Andonia им се допаѓа ова.
  7. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Леле дај Боже да е тоа само читам и се оптеретувам, а други советувам да се опуштат хахаха ама кој знае што е ова темно кафеавово и минатиот месец го имав ама го имав после овулација одма, а сега го имам после една недела уфф не знам што да мислам ќе видиме до 30ти дали ќе се радуваме или тагуваме со чашка алкохол за нова година хахахаха

На fina erika и Lara 27 им се допаѓа ова.
  8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ако си добила на 30ти ноември,денес ти е 21ви ден од циклуси е рано за менструација.Би требало да е она другото убавото :)

На @Verba, Lara 27, Sparkles27 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Леле од твоја уста што би рекле до Божји уши :angel: :inlove::hug:

На @Verba, Lara 27, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Sekako ke se raduvame a ne taguvamr za nova godina novi obidi i novi nadezi :)

На @Verba, Lara 27 и Sparkles27 им се допаѓа ова.
  11. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Вакви позитивни и силни девојчиња заслужуваат награда и полни раце.
    И ќе бидеме благословени.
    Опушти се,јас така бев преоптеретена кога требаше да добијам зошто бев нетрпелива да почнам со терапија.
    Читав само за тоа,со таа мисла легнував и станував.
    Кога се опуштив добив

А и досега колку примери сум слушнала и многу докази дека психичкиот мир се главен предуслов за нашата посакувана втора цртичка.

Кај мене,мм сонувал убав сон,сме слушнале убави вести,сме биле во убава,чиста и нова просторија и сме биле среќни.
    Се надевам дека убавиот сон ќе стане јаве за мојата силно посакувана блажена состојба.

На Sparkles27, #Sweet.girl, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Извини подоцна што одговарам.Од аптека во Грција.:)

На ajaja95 и mace89 им се допаѓа ова.
  13. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Добро ви утро подршко моја. Одамна не сум пишала прво на сите нови трудници лесна и школска бременост им посакувам:inlove::l:
    Вака ке почнам кога се зачленив сонував за денот кога и јас ке ставам слика од тие најубави две цртки арно ама еве скоро две години сонот не ми се оствари.
    Два месеци како не пишувам едноставно се одјавив бидејки ми се случија некои непредвидени работи и ми требаше малку одмор од форумов. Како нели лошото никогаш не оди само еве пак други проблеми се појавија ....Марфи другар мој (нај)верен]:)

Ова беше едно така да го наречам катче каде се смеевме,радувавме,плачевме каде си ја отваравме нашата душа и ми беше многу мило што запознав (виртуелно)многу храбри жени . Вие за мене секогаш ке бидете ЛАВИЦИ:muscle:

За жал моето дружење со вас тука завршува,а и мојата борба. Мислев дека никогаш нема да го напишам ова бидејки сум многу упорна за се во животот. Мојот сон и желба дека еден ден ке станам мајка и ке гушкам свое чедо нема да се оствари никогаш. Пробав се што можеше да се проба се надевав постојано на чудо си велев Господ е голем ке биде не се предавај Валентина. Од вчера веке нема надеж нема чуда толку било. Најтешко ама навистина ми е најтешко што мојот сопруг ке го оставам без потомство. Тоа сознание ме боли повеке од се:u::u::u:

На крај еве сакам прва и пред време да ви ја честитам Новата Година и сите до една од се срце ви посакувам да шетате со мешиња во 2018:l:

Ве гушкам :hug::hug::hug::hug:и останете ми секогаш позитивни како и до сега:*

П.С не се извинувам за долгиот пост ....од дубине душе е напишано зато:D

:hai::hai::hai::hai::hug::hug::hug::hug::hug::*:*:*:*

На eta, curlyhair, Acka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Што се случи за да се отажеш?
    Ајде мила глава горе, лош период е ќе помине .. те гушкам

На 0ли, Valentina888 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  15. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ова не личи на тебе..верувај дека ЧУДА се случуваат. 4год се боревме па инсеминации неуспешни па ајде пак истото спремање надежи и веќе очајни за инвитро и опп се појавија природно || за жал заврши во 25 недела.. сега со проблеми како домашни така и на работа и опп чука едно мало срценце во мене кое овој пат ќе го носам до крај.. не ми е мислата да те натажам или види јаа останав напротив верувај дека чуда се сличуваат и никогаш немој да се откажуваш никогаш Господ е голем нема никој да заборави.. те гушкам нека минат овие негативни мисли и чекам || :*

На mace89, curlyhair, 0ли и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Јас те :hug: и се надевам дека ова ти е период криза,која ја имав и јас,и јас пред една година реков готово нема надеж за мене се откажувам ама по една година полека се враќам во игра.Како велат давеникот се фаќа за сламка така и јас се фаќам за сламка.Ова ти го кажувам како подршка и утеха.Се надевам дека е само лош периот кој ќе помине.Силно најсилно те:hug::hug::hug:.

На curlyhair, 0ли, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас верувам дека е ова период кога веќе мислиш дека немаш сила, кога си сигурна дека понатаму не можеш.
    Но, човековото тело (особено женското) и медицината не се работи како математиката каде што 2 + 2 = 4.
    Чуда се случуваат и ова не е изрека, за да со неа само се тешиме. Мораме да веруваме дека чуда навистина постојат. Доколку не е така нема да имаме причина за борба.
    Те гушкам и биди силна.
    Земи си здив,пододмори,собери сили и застани на црсти нозе.

На 0ли, dunika, em4e_baby и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Те гушкaмТинче :hug::hug::hug::hug::l: вo нoвaтa гoдинa дa ти се случчaт нaјубaвите рaбoти се штo сaкaш милa :* дa ти дaј Гoспoд кaквo oткaжувaње кoгa oстaнвaт нa 52 гoд нем oткaжувaње зa брзo дa се пoфaлиш сo ll

На curlyhair, 0ли, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќотек! Те фатило мала депресија пред празниците. Го знам чувството многу добро. Дури и со бебе во рака ми се чини нестварно, како на друг да му се случува ова.
    Нека помине периодов и ќе се вратиш ти пак во борба! :inlove::hug:

На Mariangel, Melinda85, mace89 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Добро утро поддршко.
    Да си кажам дека добив, со доцнење од 3 дена на кои се радував потајно. Но не било пишано ни овој пат.
    Јануари нова надеж во новата година со желба за II

П. С. Си купив 10 тианде улошки за 24 часа носење па да се проба и тоа.

Убав викенд женски :inlove:

На mace89, curlyhair, 0ли и 10 други им се допаѓа ова.