Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Слими, мила моја... Стварно ми е жал, сто посто бев сигурна дека успеа овој месец... Ајде, главата горе, извикај се и исплачи се, се ќе биде во ред. Голем е Господ, ќе биде се во ред. Само искушенијата треба да се издржат... Знам колку е тешко. Те гушкам силно! :hug:

Фросинче, честитки! Имај си најубава бременост! :*[/quote]

Вчера цел ден плачев Елена, денеска веќе немам ниту сила ниту солзи тако депресивна веќе станав не знам.Мислам дека секој месец се потешко ми е ми снема силата и оптимизмот. ;(
    Тешка борба е ова само тој што го чуствувал на своја кожа знае како ми е ;(
    Сепак многу ви благодарам за подршката[/quote]

и јас изгубив надеш ама ете тогаш се фати не се секирај и не мисли на тоа ќе видиш како одма ќе се фати еден доктор мене ми кажа да не мислам на тоа дали биднало и да сум си либерте ке се фатело не верував ама така било навистина не мислев толку на тоа збеснував како нездрава хаххаа ете оп :rofl: и кај тебе и кај сите ке дојде кога најмалку очекуватее :* :* :* до сите вас!

slimy likes this.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Слими, мила моја... Стварно ми е жал, сто посто бев сигурна дека успеа овој месец... Ајде, главата горе, извикај се и исплачи се, се ќе биде во ред. Голем е Господ, ќе биде се во ред. Само искушенијата треба да се издржат... Знам колку е тешко. Те гушкам силно! :hug:

Фросинче, честитки! Имај си најубава бременост! :*[/quote]

Вчера цел ден плачев Елена, денеска веќе немам ниту сила ниту солзи тако депресивна веќе станав не знам.Мислам дека секој месец се потешко ми е ми снема силата и оптимизмот. ;(
    Тешка борба е ова само тој што го чуствувал на своја кожа знае како ми е ;(
    Сепак многу ви благодарам за подршката[/quote]
    Слими јас останав бремена во најстресниот месец во мојот живот,кога не се ни надевав дека ке сум бремена. Значи апсолутно под никој услов. Врска нема со опустањее,да не мислиш на тоа, ја цел месец плачев дека сум нервозна и дека сигурно сега нема да се фати. Само главата горе,нозете горе после однос :lol: и верувај имајте оргазам во исто време,тогаш и тебе ти се прават контракции да ги наречеме на грлото на матката и подобро се вовлечува ТЕЧНОСТА од која се радуваме сите :) само позитивно ,и 20 мин обавезно нозете горе ;)

slimy likes this.
  3. slimy

slimy Популарен член

Многу ти благодарам butterfly,

Не знам веќе ни што да мислам навистина не е фер зар за сите работи во животот треба да водам борба, ништо досега не ми беше послужено за све морав да се борам.
    Ама веќе чуствувам немам сила ниту трпение ниту надеж, многу ми е тешко.
    Сепак се радувам многу за тебе ;)

butterfly.mk likes this.
  4. bibuskaa

bibuskaa Активен член

феминки кај се испитуваат хормоните на клиника, на кој институт? и како се смета третиот ден да се испита (пример : добиваш во понеделник на пладне и кој ден се оди да ти земаат крв?) и за колку време има резултати?

5. bebaa

bebaa Популарен член

ако ти дошло во понеделник ке одиш во среда,резултати стасуваат за 3-4 дена мислам а каде точно беше заборавив оти беше пред две години јас кога проверував ама мислам на гинекологија првен да одиш треба со упутот од твојата матична па од таму треба да ти дадат друг упут за во лабораторија.Ако знае некој што бил сега брзо нека каже . :hai:

6. f.r.o.s.i.c.e

јас хормони испитував лани на гинекологија во дрзавна со упат од матицен гинеколог и нисто друго ако добиеш во понеделник ке одиш во среда и за три дена мислам дека се готови резултатите :*

7. Domakica

Domakica Истакнат член

Женски, можно е surecheck да не дава резултат после 7 ден од можно зачнување? кои тестови вие ги користите?

8. bibuskaa

bibuskaa Активен член

фала за одговорот, само ќе треба да се јавам да видам дали е со закажување и до колку саат работи лабораторијата на гинекологија.

9. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Во Гинекологија на клиника се јавив и ми рекоа подобро за хормоните било наутро да се испитаат, дали има тоа врска или може во било кој период од денот?!

10. Abeja

Abeja Популарен член

Има врска, само гледај да немаш стресови пред тоа, утрото пред да одиш да не се тушираш, истуширај се од вечерта.

11. f.r.o.s.i.c.e

и јас знам дека сабајле рано било најубаво на гладно срце,али што знам :^) и мене ми имаа така кажано лани и така мислам направив ;) не му се секирај се ќе биде во најдобар ред :*

12. f.r.o.s.i.c.e

јас со тој тест проверив на 3 ден од доцнењето и покажа негативен,на 5 ден од доцнење пофторно направив пак исто негативен бесе и на 7 ден од доцнење бев на ехо и немасе нисто само зголемена матка како за добивање,ама не добив ко са среќа и на роденденот мој 11 ден од доцнење ми беше го пофторив тестот ми беше позитивен што не можев да поверувам хаха отидов на ехо и имаше точка мала (бременост-жолто тело така наречено) и не се ни гледаше која недела беше :D сега во четврток ке идам пак за да се види која недела сум хаха :*
    не му се секирај тестовите покажуваат точно ти пуштам среќа за да си се усреќиш и ти и сите други што се во исчекување :*

Domakica likes this.
  13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Имај лесна бременост ! :*

14. eci85

eci85 Истакнат член

Честитки f.r.o.s.i.c.e имај си убава и лесна бременост

15. f.r.o.s.i.c.e

16. f.r.o.s.i.c.e

ви благодарам на честитките :* и ви ја пустам на сите најголемата среќа да и вие да си дочекате побрзо :* :* :*

elena.mak and slimy like this.
  17. Polina1

Polina1 Истакнат член

Zdravo i od mene...podolgo vreme ve citam i sekako ve poddrzuvam..
    Eve denes mi e termin za dobivanje, se nadevam nema da ima :)
    Rabotevme dosta ovaj period..:)
    Inaku denes i jas go probav sure check i mi pokaza negativen rezultat,
    iako cuvstvuvam deka nesto e poinaku od normalno (barem si mislam deka dovolno si go poznavam organizmot)..
    Imam strasni bolki vo grbot sekoe utro (sto dosega ne mi se slucilo), poteceni i bolni na dopir gradi, i strasno zgolemen apetit...ke vidime sto nosi ova..
    Na site koi ste bremeni vi posakuvam lesna bremenost,
    na tie sto se vo iscekuvanje vi prakam sreka..

18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

sure check се најдобри и малце чудни тестови . и јас правев sure check на денот кога требаше да добијам и ми покажа негативен резултат . потоа утредента првиот ден кога ми каснеше јас повторно во аптека и купив не еден два ама немаше во таа аптека sure check па зедов be safe и тоа двата со изминати рокови на траење па едниот беше негативен кој едвај се познаваше а другиот невалиден и на крајот на денот јас упорна тгнав кон друга аптека и зедов sure check и излезе позитивен :D тој ден се изморив од трчање по аптеки и давање пари но кога го видов резултатот заборавив на се така да од мое искуство внимавај на рокот и направи го тестот како што пишува најмалце 14 дена по ризичниот однос , односно првиот ден од задоцнувањето на циклусот . инаку добредојде и се надевам дека ќе ги видиш 2те цртки :inlove:

19. Polina1

Polina1 Истакнат член

фала за поддршката...А се си викав ајде ке почекам без тестови додека не увидам барем дека ми доцни па потоа тест...ама прееска не можев да издржам реков ајде да видам со се дешава...
    Не ни беше со утринска мокрача..Така да чекам уште некој ден..

20. slimy

slimy Популарен член

Баш ми остави оваа слика убав впечаток па сакав да ја споделам со сите вас што се бориме храбро секој месец за иста цел.
    Поздрав

Attached Files:

Domakica, girl-miri, lale24 and 4 others like this.