Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Cekaj malku ne sfativ..kakva cista? Kolkava e cistata? Vodna li e cokoladna li e?

I
    A i toa me interesirase:) 20mm e top folikul..j plus ne mora da znaci deka cistata ke smeta za zabremenyvanje..

Last edited by a moderator: Jan 4, 2018
    mace89, Andonia and Lara 27 like this.
  2. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Ајдеее ја подигна годината честитки мила имај си лесна бременост:hug::hug::hug:

Milobebence likes this.
  3. Maleno

Maleno Истакнат член

zdravo zenicki imam nekolku prasanja za vas. So soprugot se spremame za operacija na testisti zn akko se vika taa metoda :) vo sante plus tamu ne prati dr. Trajkovski kako ste zadovolni od dr. Mickovski i me interesira na soprugot fsh mu bese kacen na 4 pat ipovece , sega mu e namalen na 2pati pomalku dali e toa znaci nesto ili ne , inaku soprugot ima azoospermija . Na mene rezultatite mi se se ok

fina erika likes this.
  4. @Verba

@Verba Истакнат член

Девојки,
    Како што пишав и погоре на 17 ден од циклус бев на фоликулометрија. Не расне фоликулот. За 6 дена само 1 мм порасна.
    Ендометриумот на 11 ден беше 4 а сега е 6.
    Ништо и овој месец.
    Си добив рецепта за кломифен овој пат со 3 апчиња дневно од 50 мг, која терапија треба да ја почнам на следен циклус.
    Не го разбрав др ако не успее и со три ми спомена некои инекции но не знам зошто ми рече тие на ГАК или кај специјалист?!
    Некоја молам да ми каже како обично оди после неуспешна терапија со Кломифен?!
    Што даваат најчесто?
    Јас дури и споменав на др за Летрозол или како и да беа другите кои ги спомена некој погоре. Оли ми се чини беше.
    Не ги знаеше ...
    Да не планирам предвреме но еве ако не успеам и со третата доза Кломифен кај кој специјалист ми препорачувате да одам?

Last edited: Jan 4, 2018
    fina erika likes this.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Баш како што реков, матичните само Кломифен знаат да дадат.
    Наводно Кломифенот го тенчи ендометриумот, па најчесто се пие со Естрофем, а Летрозолот не го тенчи. Мислам дека Летрозолот е познат и како Фемара.
    По Кломифени јас правев пауза од неколку месеци, можеби пет месеци, таман ме фати лето и убаво ми дојде паузата од се', па после со Летрозол и инекции Мерионал бев.
    Закажи си консултации со повеќе доктори, консултациите им се бесплатни и одбери си еден кај кого ќе одиш, кој најмногу ќе ти влее доверба.
    А што не си одиш до следниот циклус на консултации и да не пиеш веќе Кломифен? Очигледно не реагираш на него, можеби треба да се проба со нешто друго.

fina erika and @Verba like this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас примав Мерионал инексии и добро се покажаа кај мене откако ја зголемив дозата и со нив :) .
    За тоа дека Кломифенот го танчи ендометриумот сум читала многу дека е така, но досега каде што одев на доктор не ми потврдија за тоа..

@Verba likes this.
  7. one.lady.992

one.lady.992 Нов член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Pozz feminki, nova sum na forumov i sakam da vi kazam kolku ve poddrzuvam vo vasite obidi za da imate bebence, nikogas ne se otkazuvajte, voedno i da spodelam svoe iskustvo so vas vo vrska so zabremenuvanjeto.Posle 4 godini ni bese kazano deka ne mozime da imame bebe po priroden pat, zaradi tezok maski faktor i policisticni jajnici, sansite ni bea 0%, site doktori ni go potvrdija istoto i so pomos na ivf/icsi od prv pat vo Plodnost dobivme malo angelce.Kerkami ima 1godinka i 2 meseci i denes se sluci cudo - pozitiven test i bremenost 5 nedela( jas mislev deka imam nekoj problem so jajnicite stom kasni 12dena)...Ne mozam da vi opisam kakov sok, kolkava sreka, vednas zaminavme na ginekolog,tamu ja potvrdija bremenosta i doktorkata se zacudi....Ne se otkazuvajte, cuda se slucuvaat! pozz do site :*

8. mace89

mace89 Популарен член

Незнам како се вика, млад е и мислам албанец е со доктор тофовски работи

Имав веќе две години и нешто водена циста со ништо не пука и според доктор Трајановска мора да се пукне прво и пак нема инсеминација аххх ќе си пукнам веќе :sweat:

Last edited by a moderator: Jan 5, 2018
    fina erika likes this.
  9. #Sweet.girl

#Sweet.girl Активен член

Кај мене па овој пат ендометриумот беше 10мм, не отанчил од кломифенот, за чудо :) кај секого и различно делува :inlove:

Bebulleee likes this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

И кај мене немаше тенчење на ендометриумот, но немаше ни ефект на фоликулите.

Bebulleee likes this.
  11. Martka

Martka Популарен член

Девојко ме наежи и ме расплака да знаеш.И многу ми е убаво на душичкава кога ќе прочитам успешна приказна во инат на гинеколозиве што кажуваат нема да имате деца-безобразни.Ти посакууууувам успешна бременост од срце и кога ќе се роди под рака и кај паметниот гениколог со бебуш во фаца да му го покажеш да види дека врска нема.Само напред девојко и ти посакувам успех.И ЧУДА се случуваат❤❤❤

12. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Др Мицковски е супер, бевме со маж ми во Систина уште кога работеше и се гледа дека си ја разбира работата. Длабински навлегува во проблемот и се труди да помогне. Така што супер доктор е да знаете, со среќа.

Andonia and Maleno like this.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Епа не го танчи затоа.. :)

#Sweet.girl likes this.
  14. #Sweet.girl

#Sweet.girl Активен член

Девојки денес го земав резултатот од прогестерон 30,14 одлично според вредностите? Некоја со искуство нејзино:angel:

15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Ti cestitam mila:*
    kaj koja doktorka vo Bt bese vo plodnost

16. macufce

macufce Истакнат член

Хелоу женки. На 17ти дек имавме со мм. На 8ми треба да добијам. А еве денеска ме наболува стомакот. Бев до тоалет , и што да видам прљави гаќи (мислев дека добив) , сменив, ставив улошка. По 30 40 мин гледам кремав исцедок. Некоја со слични искуства? А и башка ме корнат од болка градиве, неможам да ги допрам....

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ти било така некогаш? Менструација точна или?

18. macufce

macufce Истакнат член

Во пронцип да. Ама вака никогаш сум немала кремав исцедок и толку мала болка за добивање.

19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Чуда се случуваат честитки!Убаво што сподели со нас ни дацаш надеж.:*

Andonia and Martka like this.
  20. one.lady.992

one.lady.992 Нов член

Kaj dr.Marija Hristovska, taa mi ja vodese i prethodnata bremenost od 3 mesec do kraj, sega zdravje Boze sakam da mi ja vodi i vtorata bremenost :D Epten dobra doktorka, se mozis da ja prasas i se ke objasni, dostapna e vo sekoe vreme za pacientot, prekrasna licnost :D