Cekaj malku ne sfativ..kakva cista? Kolkava e cistata? Vodna li e cokoladna li e? I A i toa me interesirase 20mm e top folikul..j plus ne mora da znaci deka cistata ke smeta za zabremenyvanje..
zdravo zenicki imam nekolku prasanja za vas. So soprugot se spremame za operacija na testisti zn akko se vika taa metoda vo sante plus tamu ne prati dr. Trajkovski kako ste zadovolni od dr. Mickovski i me interesira na soprugot fsh mu bese kacen na 4 pat ipovece , sega mu e namalen na 2pati pomalku dali e toa znaci nesto ili ne , inaku soprugot ima azoospermija . Na mene rezultatite mi se se ok
Девојки, Како што пишав и погоре на 17 ден од циклус бев на фоликулометрија. Не расне фоликулот. За 6 дена само 1 мм порасна. Ендометриумот на 11 ден беше 4 а сега е 6. Ништо и овој месец. Си добив рецепта за кломифен овој пат со 3 апчиња дневно од 50 мг, која терапија треба да ја почнам на следен циклус. Не го разбрав др ако не успее и со три ми спомена некои инекции но не знам зошто ми рече тие на ГАК или кај специјалист?! Некоја молам да ми каже како обично оди после неуспешна терапија со Кломифен?! Што даваат најчесто? Јас дури и споменав на др за Летрозол или како и да беа другите кои ги спомена некој погоре. Оли ми се чини беше. Не ги знаеше ... Да не планирам предвреме но еве ако не успеам и со третата доза Кломифен кај кој специјалист ми препорачувате да одам?
Баш како што реков, матичните само Кломифен знаат да дадат. Наводно Кломифенот го тенчи ендометриумот, па најчесто се пие со Естрофем, а Летрозолот не го тенчи. Мислам дека Летрозолот е познат и како Фемара. По Кломифени јас правев пауза од неколку месеци, можеби пет месеци, таман ме фати лето и убаво ми дојде паузата од се', па после со Летрозол и инекции Мерионал бев. Закажи си консултации со повеќе доктори, консултациите им се бесплатни и одбери си еден кај кого ќе одиш, кој најмногу ќе ти влее доверба. А што не си одиш до следниот циклус на консултации и да не пиеш веќе Кломифен? Очигледно не реагираш на него, можеби треба да се проба со нешто друго.
Јас примав Мерионал инексии и добро се покажаа кај мене откако ја зголемив дозата и со нив . За тоа дека Кломифенот го танчи ендометриумот сум читала многу дека е така, но досега каде што одев на доктор не ми потврдија за тоа..
Pozz feminki, nova sum na forumov i sakam da vi kazam kolku ve poddrzuvam vo vasite obidi za da imate bebence, nikogas ne se otkazuvajte, voedno i da spodelam svoe iskustvo so vas vo vrska so zabremenuvanjeto.Posle 4 godini ni bese kazano deka ne mozime da imame bebe po priroden pat, zaradi tezok maski faktor i policisticni jajnici, sansite ni bea 0%, site doktori ni go potvrdija istoto i so pomos na ivf/icsi od prv pat vo Plodnost dobivme malo angelce.Kerkami ima 1godinka i 2 meseci i denes se sluci cudo - pozitiven test i bremenost 5 nedela( jas mislev deka imam nekoj problem so jajnicite stom kasni 12dena)...Ne mozam da vi opisam kakov sok, kolkava sreka, vednas zaminavme na ginekolog,tamu ja potvrdija bremenosta i doktorkata se zacudi....Ne se otkazuvajte, cuda se slucuvaat! pozz do site
Незнам како се вика, млад е и мислам албанец е со доктор тофовски работи Имав веќе две години и нешто водена циста со ништо не пука и според доктор Трајановска мора да се пукне прво и пак нема инсеминација аххх ќе си пукнам веќе
Кај мене па овој пат ендометриумот беше 10мм, не отанчил од кломифенот, за чудо кај секого и различно делува
Девојко ме наежи и ме расплака да знаеш.И многу ми е убаво на душичкава кога ќе прочитам успешна приказна во инат на гинеколозиве што кажуваат нема да имате деца-безобразни.Ти посакууууувам успешна бременост од срце и кога ќе се роди под рака и кај паметниот гениколог со бебуш во фаца да му го покажеш да види дека врска нема.Само напред девојко и ти посакувам успех.И ЧУДА се случуваат❤❤❤
Др Мицковски е супер, бевме со маж ми во Систина уште кога работеше и се гледа дека си ја разбира работата. Длабински навлегува во проблемот и се труди да помогне. Така што супер доктор е да знаете, со среќа.
Девојки денес го земав резултатот од прогестерон 30,14 одлично според вредностите? Некоја со искуство нејзино
Хелоу женки. На 17ти дек имавме со мм. На 8ми треба да добијам. А еве денеска ме наболува стомакот. Бев до тоалет , и што да видам прљави гаќи (мислев дека добив) , сменив, ставив улошка. По 30 40 мин гледам кремав исцедок. Некоја со слични искуства? А и башка ме корнат од болка градиве, неможам да ги допрам....
Kaj dr.Marija Hristovska, taa mi ja vodese i prethodnata bremenost od 3 mesec do kraj, sega zdravje Boze sakam da mi ja vodi i vtorata bremenost Epten dobra doktorka, se mozis da ja prasas i se ke objasni, dostapna e vo sekoe vreme za pacientot, prekrasna licnost