Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Што, доколку во истиот циклус не можам да ги испитам хормоните на 21-ви ден, а во истиот циклус ми се испитани хормоните на 3-ти ден?!

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :) :) е бас така е бебус ;) нема откажување :) само напред :clap: :clap:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Мене ми касни, еве два дена. Ама не знам дали веќе да се радувам или не. Дали сум имала овулација овој месец или пак не. Веќе не знам и јас што да мислам :@ Тест не одам да купам, па секој месец, веќе и таму ме знаат ;(

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    ти касни 2 дена и не купуваш тест? ајде оди купи и израдувај се и израдувај не нас. мене аптекарката дури ме праша дали сум ги препродавала тестовите бидејќи јас купував повеќе во месецот :D тоа и е работа да те услужат така да не се замарај . оди и пиши ни ;)

5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Ооо Благица, мојата борба е веќе со години не се месеци во прашање. Ќе почекам до понеделник....

6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    leleleleelle dusoooooo so sreka neka ti e tolku se raduvam za tebe inaku me nema se na forumot poradi ispituvanja bas mi e milo bas ama nogu koga procitav abe nemozev da se sopram os solzi radosnici big huug za tebe srce moe zlatno posle kolku vreme ostana bremena elena mak ,,,,,,

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    nemoj da si gubela nadez sekako mnogu e tesko ama ziva vo zemja ne se vleguva srce ne se vleguva mene po nekogas mi doaga da izbegam od se i sekogo zasto nemozam veke dusava bolia ama pomislivam deka toa e sudbinata i jas prestanav da se boram veke eve sega pravam posledni ispituvanja i ako nemozama nemozam nema da se macam pojke veke kraj ,,eve sesta godina mie kako molam za bebce a imama 23 godini ama zaludno bidi jaka duso ,bidi jaka pozdrav

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Фала ти Ѓул, да ти се врати што побргу! Година дена пробувавме сериозно да речам, со броење денови и такви работи, а претходно онака, затоа што имав уплав од спонтан... Ич не ми се збори.

9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    15.813
    elena.mak честитки,многу ми е мило дека те читав претходно :clap:,со лесно да ти е бременоста
    Јас ве читам сите,ама не пишувам многу инаку и јас планирам бременост,имав еден спонтан лани и паузиравме бидејќи сега во јуни спремам свадба,ама сега толку многу посакувам бебенце,инаку до сега два пати правев брисеви сите ми се негативни и на ехо се е во ред имам редовно овулација,само се плашам повтроно од истото офф :(

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    И јас имав спонтан минатат година во мај и во цела несреќа имав зрно среќа што поминав без чистење (го исфрлив со самото крварење) ама болно е самото сознание дека она за кое си се радувал многу го губиш и се плашиш да не се соочиш со истото наредниот пат! Ние паузиравме само три месеци, и еве веќе 8 месеци се обивуваме ама никако да биде тоа бебече! Веќе не ни размислувам за тоа дека пак би дошло до спонтан, се трудам да сум позитивна и бескрајно си се надевам дека ќе ги видам двете цртки и се ќе биде во ред!
    Со среќа девојки, стискам палци за овој месец да не добиеме!
    И Елена.мк ЧЕСТИТКИ, ќе бидеш прекрасна трудница и уште попрекрасна мајка!

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Фала ти најмногу, што побргу да ти се врати радоста! Немој да се плашиш, и јас бев иста како тебе. Еднаш го поминав тоа, се надевам никогаш веќе. Господ сите да не чува! Се во свое време ќе си дојде, џабе форсираме ние! Спремај си се за свадба сега, и таман не ти се тука мислите па ќе се фати бебуш! :rofl: ;)

Снегулката, фала ти, да ви се врати што побргу! :*

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    јас добив :^) мислевме со мојон дека овој месец ке биде нас за насе бебенце али ете добив :( малце ми е неубаво ама се надевам дека наредниот месец нема да добијам и тогас ке се израдуваме со бебЧе :)

:!: хм колку е неубаво Чуството оЧекувас несто ама испајга другото од кое секогас го имас и посакувас 9 месеци да одмори :^) со господ напред наредниот месец :)

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Дали некоја била кај др.Органџиски во Штип на преглед...

14. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    феминки, дали е можно при покчен пролактин,скоро 3 пати од границата на нормала, да имам редовна овулација, бидејќи циклусот ми е секогш редовен и секогаш на вагинално ехо имам добар фоликул )??? и од што би можело да е покачен и дали ми смета на овулацијата:??

15. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Ја незнам стварно со тој пролактин што прават, кога го измислија???? едни викаат има врска, а други со до плафон пролактин висок-и забременуваат! нема врска душо според мене не смета на овулација. ба денес разговара за истово, од што се покачува, од кај тој проблем сега, до кога веќе?? секоја втора жена е со истиот проблем-пролактин!

16. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    докторот ми вика штом ти е покачен пролактинот немаш овулација.А јас на секое ехо имам добар фоликул и осекам болки кај јајниците околу 13-15 ден,околу овулација,.....епа тогш, ми вика, не знам од што ти е покачен.

17. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Бев на гинеколог, ми кажа дека сум имала кратко крварење-како краток циклус, секоја жена имала такво нешто, демек мора да има период кога ќе се измести циклусот и или ќе доцни или порано ќе добиеш!не правам веќе тестови, срам ми е од самата себе-станав манијак за тестови! :?:

18. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Зголемените нивоа на пролактин кај жени кои не дојат, може да се должат на неколку фактори:
    - Раст на клетките кои го синтетизираат хормонот.
    - Некои лекови како седативи, естроген (вклучувајќи контрацептивни средства со висок процент на естроген), лекарства против болки, алкохол.
    - Многу физиолошки стимулации можат да предизвикаат зголемување на нивото на пролактин во крвта: масирање на дојката надвор од процесот на лактација, стрес, тешка физичка работа, итн;
    - Некои заболувања на бубрезите или црниот дроб, полицистични јајници;
    - Бенигна ендокрина промена / пролактином / на хипофизата.
    - Хипотиреоза или проблем во функционирањето на тироидната жлезда.

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Навистина со овој пролактин, јас откако знам за себе имам полицистични јајници и нередовен мензис ама пролактинот секогаш бил во ред а испитан е многу пати, и оп сега на последново испитување покачен, не многу ама сепак покачен :^) си викам да не е од стрес зашто тие денови пред да ми земат крв ептен нервозна бев и напната. Прашувам еден гинеколог пријател на мајка ми ми вика може да е од тоа покачен провери го пак , а овој мојов гинеколог Дракулевски вели не може од тоа и ми препиша Достинекс |( ама јас сепак ќе одам да го проверам пак, не може цело време добар и сега наеднаш висок сигурно има некоја грешка :worried:

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.785
    Анастасијаки,јас мислам да повториш.Познато е дека е хормон на стресот,(а и самата велиш дека си имала стресен период) па почекај до наредниот циклус штом и не е многу покачен ;) Дури читав некаде пред да испитуваш хормони мора да си 8часа мин спиен(јас од овој факт сега нема ни 3 саати да спијам :D ),пред да ти испитаат да одмориш пола саат во чекална,без возбуда а каде јас без мојата тахикардија :^)
    Јас сакав во наредниот циклус да испитам,ама гинекологот вели почекај барем 2 циклуса да се стабилиззираат хормоните(ради киретажата валјда).
    Не се разбирам многу,тек допрва ќе ги испитувам моите,но мислам месец дена чекање не е многу ,штознам :?:

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.