Здраво девојки Најпрво среќни празници на сите, многу здравје, љубов и бебенца во 2018. Само што го направив тестот за овулација, ве молам кажете дали според сликата е позитивен, и ако да кога треба да имаме односи? Денес ми е 11 ден од менструација. View attachment 370706
Здраво девојки. Среќни празници на сите, многу здравје и среќа кај сите нас, тоа најмногу ни е потребно. Јас вчера бев на гинеколог, најдобриот другар на мм отвори ординација, пред некое време заврши со специјализација. Многу ме охрабри, сега сум во негови раце . Видовме фоликул на 11ти ден 11мм, утре ќе одам пак, на празник ќе отвори за мене, ама затоа кумата на свадба најмногу ќе му игра. Нова година си прошетавме убаво, а овие празници дома со најсаканите. Нареден викенд одиме на планина. Убаво поминете си и вие и сакајте се да има бебиња многу во оваа година.
Фала ви феминки за советите. Прв пат правам тест за овулација и затоа не бев сигурна дали е тоа тоа. Инаку уште првите 5 секунди се направија и двете цртки.Ние и вчера бевме активни па ќе продолжиме и викендот. Се надевам на следен тест со две вакви црти да биде на тестот за бременост Пријатна бадникова вечер на сите
Hristos se rodi! Za mnigu godini neka e praznikot! Zdravje sreka uspeh ljubov mir i spokoj..kaj nas se padna u kuka paricheto da e za ubavo
Тестот се вика be safe и се два теста во пакувањето и е 370 денари. Јас сакав да купам од oview тестовите за кои читав дека ги има по 5 во пакетче но не најдов во ниту една аптека, само овој го имаше во една. Вака со два теста многу е потешко да ја следиш ситуацијата одколку со 5. Јас вториот планирам да го направам во понеделник, чисто да видам дали стварно ми поминала овулацијата.
Зa мнoгу гoдини девoјки Нa сите Гoспoд штo пoбрзo дa ни пoдaри бебенцa Јaс денес цел ден гo пoминaв сo мoјaтa внукa aнгелче мaлечкo,јaс јa гибaм мaјкaму кaкo дa јa тепaм тoa сaмo плaче и oдмa јa брaни вo прегрaткa oди aгелче
Здраво феминки. Ако некоја имала искуство со Уреаплазма нека помогне. Се обидуваме за бебе 2 год, забременив пред 1 год но за жал заврши со спонтан абортус на 3-4 недела. Ги направив сите испитувања, некои хормони имаа ниски вредности( нема овулација) и брисевите покажаа дека сум позитивна на уреаплазма. Сега сме на антибиотици Azithromycin и на кломифен 2ра доза 100 мг. Дали е можно од уреаплазмата да не се случува бременост?
sega brzo li gi pravese mikrobioloskite brisevi zasto maticnata mi spomna nesto gi nemale site na drzavno fala pozz
Денес правев повторно тест и беше негативен, тест линијата беше многу побледа од контролната, што би требало да значи дека стварно ми поминала овулацијата. Бевме вредни па сега ќе чекаме резултати за две недели