Женски само да ве поздравам јас чекам да добијам и здравје да се спремаме за нова инсеминација кај вас како е статус има ли уште некоја што ќе прави сега ве гушкам
Мене требаше прв ден да ми е,ама еве ја скоро истече.Во саботата вечерта ми дојде,на 25ти ден,без никакви особени симптоми. Не реагирам веќе никако,едноставно отрпнав,ќе чекам од маж ми зелено светло за инсеменација,факт е дека не бива природно..Ве гушкам
Девојки кај мене вака, на 16ти ден ендометриум 9мм, а фоликул 17мм. На 19ти ден ендометриум 11мм, ама од фоликулите ништо не можеше да види докторот. Ми рече најверојатно помила овулацијата. Цело време бевме вредни и сега ќе чекам да помине време па да видиме дали ќе има резултат. Докторот и на мене почна да ми спомнува инсеминација, ама не знам зошто се нервирам кога ми се спомнуваат вакви работи, уште се надевам на природно забременување, само не знам до кога. Во сабота одиме за спермограм и тоа ми е голем стрес, резултатот ме плаши. Авицена или Адриалаб за спермограм, имате ли искуство да споделите?
Здраво. Беше ли со стимулација на кломифен или? Јас на 11 ден имав 2 фоликули по 20мм а ендометриум 6-7 така некако. нели на редовен циклус овулацијата се случува на 14 ден од циклус, ти покасно овулираш?
Кога би бирала помеѓу Авицена и Адриалаб дефинитивно Адриа. Сѐ повеќе и повеќе слушам за негативни искуства од Авицена. Сопругот правеше два пати во Систина. Чини околу 2000 денари. Пуштам среќа да биде природно, и да не треба да се испитува сопругот.
На природен циклус, имам долги циклуси, па претпоставувам дека поради тоа овулацијата ми е толку доцна.
Во Адриалаб е 1900 (спермограм+спермокултура), а може да се однесе примерок само во вторник и петок. Таму не ја испитуваат морфологијата. Во Авицена се испитува и морфологија, околу 2000-2200 е мислам (спермограм+спермокултура). Јас би ти препорачала да си направите со еден примерок и двете за да не се случи ако има покачени леукоцити, да треба пак да дава материјал да се направи спермокултура за да се види дали има бактерија. Најпрактично е да си ги направите двете со едно одење. Ние сме задоволни и од двете лаборатории засега. За инсеминации не се нервирај. Ако се одлучите, може и на скроз природен циклус да правите. А ако пиеш Кломифен, барем правете си и инсеминација, само поголеми се шансите и не губите ништо. Ама па ако не сте расположени и двајцата за инсеминација и ви е стресно, тогаш не правете. Сосила никој не може да ве натера ако не сте подготвени. Пуштам среќа да си биде сега. Едит 1. Не се плаши однапред за спермограмот, може се' да си е супер. Што и да е, барем начисто ќе си и ќе знаете каква е состојбата. Едит 2. Дали имаш направено ХСГ?
Мене не ми се верува иако и јас ја гледам, најверојатно зошто уште не ми касни, утре треба да (не)добијам
Направив друг тест, сега појасно се гледа... Дај боже да биде се во ред... Ви посакувам на сите да си го дочекате моментов, мене уште не ми се верува