Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Јас до сега го немам мерено пролактинот, каде го мерите. Ааа мора да го менувам гиникологот, и да почнам повторно со испитувањата :o . СЕ мислам меѓу Систина и Ремедика, каде да ги извршиме сите испитувања како се движат цените, сакам да слушнам мислења.

2. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Здраво.
    Во брак сум година дена. Со сопругот се обидуваме да забременам, меѓутоа не успеваме.
    Во почетокот мислевме дека не ги погодуваме плодните денови, но подоцна сфатив дека не е така. И во деновите кога имам јајаст исцедок тој ејакулира во мене, но незнам зошто повторно добивам менструација. Има периоди кога интимно толку многу се одалечуваме, што не се допираме воопшто, а на тој начин си ги намалуваме шансите за принова.
    Млади сме, и сакаме деца!
    Незнам каде грешиме. Има милион парови кои кога се дечко и девојка несакајќи нааправат бебенце и после си го чуваат цел живот, а ние се обидуваме како луди, ама не ни оди.
    Направив и гинеколошки преглед и се е во ред.
    Јас до толку многу се надевав дека овој месец ќе забременам што кога се наближуваа деновите кога требаше да добијам, јас полудував. За се нешто се расправав со маж ми.
    И денеска добив повторно...
    Едвај дочекав да падне ноќ, и да си се исплачам како човек.
    Многу ми е тешко.
    Незнам како да ја опишам празнинава која ја чувствувам во себе.
    Зошто да неможам да забременам, зошто? ;( ;( ;( ;( ;( ;(

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Проблем е тоа што јас не знам кога ќе добијам и дали ќе добијам, овој пат добив со апчиња, ама ми рекоа дека немало врска кога се испитува , не морало на 3 ден од мензис, така да понеделник ќе идам. А, тешко тоа да сум смирена, се вртам наоколу не ме држи место, малце имам страв од зимање на крв, ама мислам не е од тоа покачен, ако е така секогаш до сега ќе беше, дури порано како помала повеќе се плашев па добар беше :^) Како и да е дента пред да ми се земе крв се утепав од плачење и се мислам дека е од тоа :worried: Али, Дракулевски вели нема шанси да е од тоа и дека од пролактинот ми се сите проблеми, и после неколку месеци пиење на апчињава ќе ми се среди се и ќе останам бремена, мене само тоа не ми е јасно јас истиве проблеми ги имам од 16 години а тек сега демек од пролактин :?: више не знам еден вака збори, еден така |(
    Инаку почекај месец навистина не е многу, за да бидеш посигурна, чим ти рекол така има нешто :) а кај кој гинеколог идеш сега?

Zaljubena111 Јас на гинекологија го проверувам , инаку можеш и во секоја приватна лабораторија, како Авицена, Адриалаб, можеш и Систина и Ремедика . Цената е 700-750 денари :) Не знам зашто до сега не ти е проверен, кога се прави хормонски статус и тој се проверува меѓу другите, и е еден од поважните ако е тој покачен ги стопира и останатите хормони како фсх и лх и нема овулација, обавезно да си го провериш.

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Те разбирам дека не можеш рамнодушна да останеш кога зад тебе имаш цела година неуспешна борба на забременување, ама има жени кои многу подолго се измачуваат за да ја постигнат истата цел, па дури прават и покрупи чекори како што е вештачкото оплодување!
    Јас сум пишала на темава дека 8 месеци се обидуваме, за жал неуспешно!
    Сакам само да ти кажам дека не мора да значи дека само во плодни денови може да се забремени, затоа активно си работете на случајот во текот на целиот месец! Ете многу феминки имаат пишано дека забремениле за време на менструација, или веднаш по менструација...така да,нема правило! Јас ова со плодните денови вака си го сфаќам, Шансите да останам бремена се најголеми во плодни денови, но не се исклучени во текот на целиот месец!
    Не дозволувај да се одалечите со мажот ти и да имате т.н. сушни периоди оти можеби тогаш ти се плодни денови, а вие наместо секс, се расправате!!
    И мислам дека би требало да си посетиш гинеколог и да започнеш со испитувања, ако има некаков проблем да се преземе нешто за да се реши истиот!
    Со среќа, се надевам дека наскоро ќе ни соопштиш убава вест!

5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Здраво феминки, мене ме немасе подолго време, и еве сега ве читкам и налетав на Еленааааа....лелеее мила честитки, цела се наезив, конечно успеа, бас се радувам за тебе, ти посакувам лесна бременост и се најубаво, хехее само напред :inlove:

На elena.mak и eli25 им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.792
    Мила може и да немаш причина,може си премногу напната и под стрес,број 1 непријател.Значи мора да си опуштена и да не правите бебе туку да водите љубов :)
    Инаку разговарај си со гинекологот,чисто да направите испитувања,оти после една година неуспех обично се прават.Значи нека направи тој спермограм,ти испитај хормони,направете генетски,има испитувања и на трансфузиологија еден куп.Појдете од најосновното со спермограмот од старт да го елиминираш маж ти а потоа почнете со другите.
    Незнам зошто имам впечаток дека повеќето го оставаат спермограмот на крај.
    Дали сеуште се мисли дека причината е само во женското,машкото не може да биде |(
    Јас би пошла од тоа.
    Не се нервирај за се има решение.Само трпение ни фали :)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Нашите испитувања почна од спермограм и спермокултура! Кај мажите е едно испитување, кај нас е пола литар крв за сите анализи, и триста боцкања и брисеви и контрасти и се по ред. Секако почнете од спермограм, проблемот не е секогаш женски! Многу често не е.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Нормално е да поминувате секакви периоди, како пар, како заедница, и не го сфаќајте тоа толку трагично. Некогаш, едноставно не можеме самите себе да се поднесеме, не па некој туѓ!

Се` е тоа нормално....ама нормално е и за брзо време да помине, т.е. да ја надминете ситуацијата. Не се оптоварувајте со тоа колку пати и во кои денови МОРА да имате односи за да зачнете бебе, зошто така, наместо да уживате во процесот, вашиот ум е поматен од целта и ништо друго за вас не постои.

Прошарајте по темите, во скоро 90% од случаевите на затруднување мајките НЕ СЕ НИ НАДЕВАЛЕ на нешто, не пак да си замислуваат дека ќе останат трудни! Или имале само 1-2 пати секс вкупно во месецот или мислите им биле на друго место и не биле „сконцентрирани“, што нормално само ја потврдува тезата дека МОРА ДА СТЕ ОПУШТЕНИ, мора да сте во хармонија еден со друг, и нормално, сето ова по испитувања со кои ќе си потврдите дека се` е во ред со двајцата.

Ви посакувам мноооооогу љубов, многу поврзаност и секако среќа, мада таа сама ќе ви дојде кога вие ќе зрачите со позитивност :)

На lale24, Springy, elena.mak и 2 други им се допаѓа ова.
  9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    еве меи мене.. од време навреме ме снемува, не дека не ве читам, туку дека не сакам постојано да пишувам се едно исто и да мислам на тоа... инаку јас повторно добив, така да ништо и овој пат, незнам стварно повеќе ни што да мислам ни што да кажам.. едноставно се обидувам да не се замарам со тоа, па ако се фати овие неколку месеци ок, ако не здравје одиме на инсеминација, инвитро, итн... се надевам дека медицината е доста напредната и дека ќе успееме, сепак најдобро е по природен пат, ама тоа е :P поздрав на сите и со среќа

10. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    елена.мк каде ги правеше испитувањата и колку те чинеше сето тоа?

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Се правев во државна, освен хормоните во Авицена. Не чини многу, се си оди со карточиња и упат. По 100-300 ден максимум, не памтам точно а се ми е во картонот па неможам да видам.

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. daci96

daci96 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки имам едно прашање пред неколко дена имав однос со партнерот тој сврши во мене и тоа во плодни денови. Сега ме често ме боли стомакот во делниот дел како и грбот дали тоа е некој симптом на бременост или нешто друго :: :?: :?: :?: :?:

13. Sociologija

Sociologija Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Sakam da ve prasam nesto:)Mi docnese 7 dena,a sepak dobiv.......bev na klomifen so tempirani odnosi i se izraduvav koga pocna da mi docne....i si rekov neka pomine uste nekoe vreme pa ke odam na lekar da mi ja potvrdi bremenosta no potoa...sinoka dobiv i:(Sega sepak se nadevam deka mozebi sum bremena zosto mi docnese,i mnogu cudni simptomi imav....isti za bremenost..posto se nadevam na vtora bremenost a prvoto detence mi e 9 godini...Mozno li e sepak da sum bremena??????????Vo pondelenik ke odam na lekar...da vidam sto e rabotata....zosto na eho koga odev so folikulmetrijata se bese ok...porasnat folikul,pa potoa prsnat i taka se vo red...no bremenost??????????

14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Hемора да значи ако си имала односи во плодни денови и ако свршил во тебе дека си бремена,симптомите се јавуваат покасно,зависи колку денови се поминати од тој однос. ;)

15. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

И мене ми доцнеше 3 дена и сега и јас сум во исчекување,ги имав симптомите на бременост...но ми дојде.Но сега незнам можеби се фатило покасно...ке бидам трпелива да видам дали ке ми дојде овој месец ;) само со позитивни мисли и се ке си дојде на свое место

На daci96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sociologija

Sociologija Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Jas utre odam na lekar...da me vidi na eho..mozebi sepak imam nesto zosto krvarev samo eden den.....:)Nadezta posledna umira...a bolkata e mnogu golema osobeno koga iscekuvas dolgo dolgo bremenost kako mene

17. Sociologija

Sociologija Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Stomakot pak me bole isto kako da sum bremena...zosto ova mi e vtora bremenost i veke otprilika znam....i mnogu cudni simptomi imav...uste so ne se pofaliv deka sum bremena....

18. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    па што не направиш еден тест,секако нешто ке показе

19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Zdravo na site. Eve veke dolgo vreme kako ve citam i se tesam so site vas, no nekako nemozev da se odlucam da vi pisam no denes po povtornoto razocaruvanje resiv da se registriram i da spodelam so vas. Se obiduvame za bebe veke 6 meseci i nisto sabajlevo taman stanav srekna trcam da napravam test gledam mi doslo i cel den si placam kako nezdrava neznam veke so da pravam, sum bila i na lekar no mi velat se e vo red i deka 6 meseci ne e dolg period. Izvinete na dolgiot post no samo tuka mozev da se iskazam do sega na nikoj ne sum kazala se si nosam vo sebe ke puknam veke a tolku sakam bebe. Pozdrav na site. I site koi cekat da docekat vo skoro vreme.

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Направи ги сите испитувања едно по едо, а исто и маж ти, нека направи спермограм и спермокултура. Можеби таму има некој проблам, не дај Боже. И мене истото ми го викаа за периодот, со тоа што ние ги направивме сите испитувања пред да почнеме да се обидуваме, и редовно контролирав некои работи. Најважно од се е да не се замарате, и да водите љубов а не да правите бебе. Со среќа! :*