Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Имаш тема хистероскопија таму подетално можат да ти објаснат и да прочиташ искуства, но прво мораш да направиШ ХСГ. Јас правев лапороскопија што е слично само што кај мене и отсранување на цисти имаше, кај тебе најверојатно ќе отворат да видат дали се е на свое место и нема никакви прегради. Со среќа :hug:

2. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Благодарам ке пишам на таа тема. ХСГ правев во систина и двете туби се проодни. Каде правеше лапороскопија? Вие колку време се обидувате?

3. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Во Систина кај Панчевски по препорака на моја блиска другарка која исто има правено кај него лапароскопија и сум супер задоволна. Јас останав бремена,но за жал заврши во 8ма недела. Сега сеуште се чистам од еден куп хормони кои ме изреметија, па полека си доаѓам при себе.

4. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Само никако разочарување чим еднаш се фатило ке се фати пак сигурно. :*

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Пoздрaв пoдршкa:* ме немa дa пишaм aмa ве прaтaм дa си знaете
    Јaс си дoбив дoјде вештеркaтa вo нoвaтa гoдинa :(
    Немa рaзoчaрувaњa нoвa нaдеж oвoј месец пa бев нa дoктoр ми дaде клoмифен 2×1 и естрoфем oд 1мг пo еднo нa ден пa јaс си мислaм декa е мaлку кaкo ги имaте земaнo естрoфемoт aкo имaте искуствo кaжете ми(facepalm)

6. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Немој да се грижиш воопшто за пролактинот тоа е нешто што се држи под контрола. Мене во 2008год ми го открија и ми беше 20 пати над дозволеното. Јас престанав циклус да имам така ми го открија. Правев магнетна и снимањето не е ништо страшно. Ми открија дека имам аденом на хипофизата од 5мм. Тогаш ми дадоа бромергон да пијам ама јас не го поднесував и ми го заменија со достинекс. Го пиев прво 2 пати неделно по едно ама со тек на време како се намалуваше пролактинот ми ја намалуваа и дозата. Стигнав до 2 пати неделно по 1/4. Ми рекоа со раѓање на дете дека се ќе си се среди. Го пијам јас сеуште заради тоа што не бев спремна за дете и бев млада. Кога се решив за бременост си отидов на гинеколог и ми кажа дека ќе го пијам до одреден период. Останав трудна и во 7 недела кога се појави срцева акција ми рече ќе го пиеш максимум до 9 недела. За жал у меѓувреме плодот изгуби срцева акција и се случи што се случи па јас не го прекинав достинексот. Сакам да ти кажам дека не е нешто од што треба да се плашиш само ќе си ја зимаш редовно терапијата и ќе си го контролираш. Мене ми требаше 4 години да го вратам во нормала. Иако морам да кажам дека колку што ми го симнаа достинексот за 3,5 год толку го симнав и со хомеопатија за 6 месеци.

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Лара јас кломифен имам земано 2×1 но естрофем не ми давале до сега .. Се спремаш за инсеминација месецов или?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Не инсеминaцијa дoмa ќе си прaвaм :rofl: a естрoфемoт си гo пoбaрaв сaмa oти знaм декa клoмифенoт ми гo тaчи еднoметриумoт пa ќе видиме штo ќе биди нa 10 ден се зaкaжaв зa фoликoметријa (facepalm)

А милa ти си нoвa дoбре дoјде aмa дa зaминиш зa брзo вo другaтa темa :*

Последна измена од модератор: 18 јануари 2018
  9. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Хехе бидете вредни тогаш.. пошто јас сум нова не сум ве читала колку време се обидувате ? Кои испитувања ги имате направено?

Благодарам, заедно со сите вас дај боже :) :*

Последна измена од модератор: 18 јануари 2018
  10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс пред 2 гoдини oстaнaв бременa oд прв oбид се фaти aмa прoкрвaрив вo 7 неделa пa немaше срцевинa и oд тoгaш дo сегa немa бебе испитвaњa хoрмoни брис пa пoлип ,пa хсг oд хсг се пoјaви мaткaтa вo фoрмa нa т буквa пa следувaше хистерискoпијa пa се среди сегa си викaм сум вo ред aмa бебе немa уште aмa ќе ни дaј Гoспoд нa сите сaмo требa дa пoминиме низ мнoгу рaбoти сo мaкa aмa се ќе зaбoрaвиме кoгa ќе стaниме мaјки сите еден ден :nod:

На Andonia, L*G, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Жал ми е за случката но како што кажа ќе биде ќе ни даде господ и ние да станеме мајки.

12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Lara jas imam pieno estrofem..po prvata inseminacija dva pati dnevno piev..edno sabajle edno navecer.. so sreka:)

На babydust и Lara 27 им се допаѓа ова.
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дa ви кaжaм нештo кoгa чекaв дa влезaм кaј дoктoркaтa пред мене имaше еден пaр и мaжoт и пееше нa женaтa штo мислеше штo мислеше кaк се oнaдеше убaвoo ти беше :rofl:
    a тaa бременa беше a зaмислете тoј тaкa и пееше идури ј чекaв и велеше нa дoктoркaтa дa aбoртирa декa имaлa 2 дечињa кaквo срце имaт дa уништaт нoв живoт
    Ми идеше дa му речaм ние мaки мaчиме се мoлиме се и сештo прaвиме дa oстaниме a oвие без мaкa oстaнвaт и ги убивaт :(

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.917
    Секој со својата мака.
    Сакам- не можам.
    Можам- не сакам.

Лош термин- ги убиваат:x

15. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Денес бев на ехо, ништо не можеше да се види сеуште, докторката ми рече многу е рано. Направив bhcg, ниско е 23.3. И се јавив на докторката да и ги кажам резултатите и ми рече за 1 недела да одам пак на ехо. Е сега, прашањето ми е дали да си правам на 2-3 дена проверка на bhcg за да видам дали се зголемува?

16. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Proveri obavezno za 2 3 dena i kaj mene bese 29 prviot pat i odma me obeshrabrija deka nema da bide nisto ama posle dva dena mi bese 123.

На Andonia, Martka и *Sara* им се допаѓа ова.
  17. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Дали помина се како што треба кај тебе @QueenP и на кој ден од циклус ти беше 29?

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    Денес кога чекав за брисеви кај гинекологот до мене седеа 3 трудници па што убав моабет си правеа полни со љубов,и ја требаше да им кажам достате бе вие си се радувате а мене срце ми се кине?
    Многу гледаме во дворот на другите.

На Andonia, eli25, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    30ta nedela sum fala mu na boga. Mene so 4 dena docnenje mi bese 29 ama sega bremenosta mi ja vodat Edna nedela nazad deka docna ovulacija sum imala. Mora da proveris barem uste ednas da vidis kako raste betata.

На *Sara* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Баш ми е мило... мене денес ми е 30 ден од циклус односно денес требаше да добијам или евентуално 1 ден ми доцни. Планирам во понеделник да направам повторно преку крв