Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Епа слободно може да правиш. На клиничка биохемија обично ги праќаат. Заедно со хомоцистеин проверуваат и витамин Д. Упат може да добиеш од матичен гинеколог. Тебе ти пронајдоа мутација, или чекаш резултати?
    Те читав дека во план ти е да одиш и на имунологија. Беше таму, или сѐ уште не си отишла?

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    Чекам резлутати,за на имунологија прво резлутатите па ќе видиме.
    Битно е несме више во ќор сокак тргна работата да се открие од што е проблемот.

На dunika, em4e_baby, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Пуштам среќа сѐ да тече брзо и лесно. Побрзо да се открие доколку има проблем, и побрзо да се пофалиш со убави вести!!

На monik55 и 0ли им се допаѓа ова.
  4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки ништо и овој месец, добив сабајле, а уште вчера ми пробива. Овој месец ќе довршиме испитувања и одиме со кломифем и инсеминација, друго решение не гледам. Има ли некоја проверувано проодност на канали во Ремедика, да ми каже цена и детали? Тешко ми е многу, ама мора малку сериозно па ако треба и до инвитро да се стаса.

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.936
    Ремедика не прават Хсг.
    Систина, орд. Толовски, Органџиски и ГАК.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Колку сум нестрплива.... треба да (не) добијам на 30ти.... само градите ме болат друго ништо... секое чекање циклус како вечност. Кај се продава надеж да си купам :(

На paleska3 и fina erika им се допаѓа ова.
  7. bebence1235

bebence1235 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Накратко да ви го кажам мојот проблем. Порано имав многу нередовна менструација но одкако имам односи веќе година и пол како да ми се среди менструацијата најчесто добивав на 33 34 дена. се обидуваме со мм да имаме дете веќе 4 месеци но сеуште ништо. пред два месеци добив силни болки во левиот јајник и цел стомак и пецкање на мокрачата па отидов на гинеколог но некако рутински ме прегледа сигурно имаш инфекција и ми даде некои апчиња за да ми помини инфекцијата. и одкако мм го праша дали има шанси за да сум бремена тој тогаш кажа дека јајце клетката била пукната во левиот јајник и затоа ме боли но за бременост ке видиме после каснење на менструација. Ми закасна менструацијата два дена а пиев и апчиња за инфекција кои ми ги даде гинекологот па добив менстртуација. Еве сега овој месец ми касни менструацијата 8 дена но направив три тестови негативни. Дали има некој вавко искуство?

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Дали имаш полицистични јајници? Обично од антибјотик касни менстуација.

9. bebence1235

bebence1235 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    немам почоцистични јајници. најмногу мислам дека е генетски од мојата мајка и баба.. но незнам последниве месеци не ми каснеше колку овој пат. а немам сижпѕоми за добивање обично ми се поѕрчени градите. само пред некој ден имав болка во јајмниците долниот дел од стомакот. гинекологот ми рече ако e бременост ќе се види посче 14 дена од дпцнење и не ми направи преглед. а три теста испаднаа негативни. незнам дали да пдам кај друг гинеколог или да почекам

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Здраво девојки,
    Ништо и од мене овој месец, а толку се надевав поради тоа што знаев кога ми е овулацијата, барем мислам дека тестот не ме излажа. Добив пред некој ден точно на 14 дена од позитивниот тест за овулација. Се разочарав ама тоа ми траеше првиот ден и после тоа веднаш почнав да мислам на следниот месец. Сакав да купам повторно тестови но од тие што се по 5 во пакување и не можев никаде да најдам.Бев во неколку аптеки но никаде нема. За колку време пристигнуваат доколку ги нарачам од ebay?

Знам дека не треба толку да се замарам со тестовите, но немам скрос точна менструација и барем сакам да знам дека ќе го погодиме денот. Исто сакав да прашам дали доколку некој месец изостави овулацијата нема да покаже две црти на тестот за овулација? Сакам да се обидам барем уште два-три месеци без одење по лекари, па ќе видиме.

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Ги чекам да ми пристигнат. Според маилот што го добив од eBay, наредна недела треба да стигнат. Па здравје, од нареден циклус ќе ги употребам и ќе ти пишам искуство. Треба да (не) добијам за 8-10 дена. И јас имам нередовен циклус.
    А би требало да ја покажат овулацијата, бидејќи реагираат на хормон кој се излачува кога има овулација.
    И, секако, доколу е ановулаторен месец, треба да покажат само една цртка, т.е. дека не настапила овулација.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Јас минатиот циклус користев Be safe тест, но тие се по две во пакување и не е скрос доволно за точно да го погодиш пикот.

Се надевам дека нема да имаш потреба да ги искористиш и ќе се радуваш на две црти на тестот за бременост овој месец :)

На em4e_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Девојки,јас веќе не знам што да правам.
    39 ден ми е денес (за потсетување нередовен ми е циклусот).
    Кога бев на фоликулометрија на 4 јануари др ми тврдеше дека за најдоцна 3 недели ќе добијам (поради дебелината на ендометриумот тогаш беше 6).
    Фоликул тогаш имав од 8 мм и ми рече да чекам да добијам за да почнам со трета доза со Кломифен.
    Не знам што да правам.
    Како што објаснив погоре минатата недела т.е. од 22 до 26 ден од циклус имав интензивно бел исцедок лигав кој потоа од 35 до 39 ден од циклус го имав поретко т.е. на два дена.
    Повремено чувствувам слаби болки во долниот дел на стомакот под папокот.
    И последните три дена слаба главоболка.
    Кога да правам тест,како да постапам што мислите?
    До кога да чекам да добијам?

14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Па јас мисла дека треба да се опуштиш малку мила оти само си ја стегаме душата а за тест мислам од последната домашна рачѕнсј 14 дена и тест дај Боже да не добијеш 9 месеци:*

Јас денес на преглед водечки фоликул 16 мм на 10 ден и други помали па естрофем ми зголеми и сега домапно и понеделник пак на преглед (facepalm)

На dunika, @Verba, em4e_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Дечки три дена пред (не) добивање... Не знам за вас ама јас гледам втора бледа црта :D:inlove:

Прикачени фајлови:

• DSC_0587.JPG
      DSC_0587.JPG
      Големина на фајлот:
      102,1 KB
      Прегледи:
      145
    На stevemila, Smetalink, eli25 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Гледам и јас :)

На Lara 27 и CatL4dy им се допаѓа ова.
  17. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.353
    Здраво женски :handshake: дали има искуство некоја со влошките на Тианде за миоми полип и за плодност ? Читам на нет позитивни искуства ама се поставени од Тианде па би сакала доколку некоја има искуство со нив да сподели фала :hug:

18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.936
    Тука е :clap:

На eli25, babydust и CatL4dy им се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    I jas gledam..trk bhcg da si proveris:)))

На CatL4dy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    аиии... и јас ја гледам втората цртка бледа но ја има за некој ден повтори го тестот би требало тогаш да биде поизразита :)

На CatL4dy му/ѝ се допаѓа ова.