Јас со 6 ка ендометриум и 8 мм фоликул на 17 ден,па не се разочарав. Може имаш доцна овулација,сакајте се и опуштете се. Женското тело е чудно и знае да изненади. Среќно
Епа не знам се спремаме за инсеминација сега неделава и некако докторов не ми даде ветар у леџа што би рекле ама ќе гледам да се дигнам малце ќе помине, убаво е што тука можам да си се испразнам и да прочитам позитивни мисли
Имате уште време, 9ти ден е рано, јас овулација на 19ти ден имав. Кога ќе има доволна големина, ќе ставите инекција и ќе направите инсеминација, докториве многу знаат да комплицираат и негативци големи да бидат. Затоа ти позитивно си продолжи и не се замарај.
Супер ти се и фоликулите и ендометриумот.Според бројките сѐ се одвива во најдобар ред.Сепак се работи за инсеминација,а не за ин витро.Еден фоликул е доволен.Немаш никаква причина да се разочаруваш.Само верба и ќе видиш дека ќе биде во ред.Ајде овој циклус да ти донесе среќа и да нѐ израдуваш.
Опа супер е не се разочарувај мисли позитивно еден е доволен и тоа на 9 ден супер ајде стискам палци мила и еднометриумот ти е супер мојот е 7мм и тоа зо апчинеа Те гушкам и ќе биди само убави мисли срцка
Феминки малку сум збунета со мм имаме односи од 16месецов а јас некако све на мокрење ме тера и сум збунка 20 ден ми е од менструација и не знам дали е возможно да имам рани симптоми уште 8 дена до госпогата.Се мислам да одам да ја проверам мокрачата.
Девојки денес правев тест за бременост во Авицена и еве го резултатот? Тоа е тоа? Има бременост така?
A zasi vakov test si pravela?? Ne im kaza beta hcg da ti napravat? Ako e rezultatot reaktiven pozitiven test togas da ima bremenost.. no voobicaeno vo avicena ja sum pravela proverka na beta ao referentni vrednosti.. vo sekoj slucaj cestitki
И мене ми се случи еднаш ова за жал До сега имам направено брисеви и TORCH и се беше во ред. Морам да испитам проодност на канали. Дали ти имаш проверено ова? И генски мутации ми рекоа да испитам. 2 месеци на кломифен и ништо. 1 месец пауза па пак кломифен
Ви благодарам мила подршко мораме позитивно само ми дадовте оптимизам и сега ми се јави сестрата дека хормоните ми се супер и дека денес треба да се боцнам со прегнил и четврток моето првенче инсеминацијаа возбуда ептен некако и јас и мм само за убаво да е Е сега мајка ми сакам да ме боцка треба во бут ама има ли врска каде точно? Дали погоре подоле? Некое искуство?
Нема врска каде, мене еднаш ме има боцкано сестра ми, а два пати ме боцкаше мед. сестра во ординација кај докторката. Важно да е во бут и полека нека ја става. Прегнилот се чува во фрижидер па може малку ладно да ти дојде или да те пече, затоа полека.
Да, да. Сѐ ми е испитано тоа. Мм правеше спермограм, спермокултура, ехо доплер (да се утврди дали има варикоцела-негативно). Јас: пап, брисеви, уринокултура, хормони, проодност на канали, испитувања на трансфузиологија, хомоцистеин и витамин Д. Закажавме двајцата на имунологија, и оваа недела ќе завршиме таму. Веќе д-р Трајков ни посочи што се треба да испитаме. И закажавме каротип за крајот на февруари. Незнам што др останува?? Зад нас неуспешна инсеминација. Пред нејзе два месеци бев третирана со Кломифен. И месецот кога ја правевме. Значи вкупно 3 месеци под терапија. Останува да видиме како ќе излезат резултатите од сите испитувања, па да видиме што понатака.
Прочитав дека ти нашле мтхфр. Јас би ти рекла да не остануваш трудна пред хистероскопија да правиш ( може ти е во план, не сум во тек)
Тоа е тоа!!! Честитки уште еднаш и со лесно! Ајде прво па успешно да е! Без гајле, се' си е во ред. Сега опуштено и за две недели висока бета! @em4e_baby те гушкам силно!
Извинете што малку ќе се вмешам , ама, зошто се прави хистероскопија со оваа мутација,т.е. што се очекува?
нема врска со мутациите. моник има спонтани можно е да има преграда во матката што оневозможува правилно вгнездување или растење на плодот.
Во план мие негде на средина на фебруари зависи како ќе ни закажат но малце се нервирам што ми викаат дека нема потреба и не гледале преграда. Во четврток ќе одам со резлутатите и ќе видам што ќе каже.
Моник извини не те читав. Ама каква преграда ти нашле? Се ми се чини позитивен тест покажуваше ти нели? Затоа ме збуни во бременост преграда? Не ја следам темава редовно па можда и сум те помешала со друга,немој да ми замериш ако е така навистина.