1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    па јас не очекувамништо од фолната знам дека е обичен витамин него шисто онака сакам да не примам ништо па ке видиме имам резерви го пијев со месеци а здравје бозе да биде и да не ми казе некој јас знам дека треба да го пијам дај бозе да биде па тогас а онака сто

2. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    Среќни празници на сите :D :D :D

Прочитав се што сте напишале и честитам на сите што се труднички.
    ciribiribela жал ми е за тоа што ти се случило и знам дека веќе ти го кажале ова ама не се разочарувај.
    И не губи надеж. Не можеш да промениш ништо во минатото сега посветиси внимание на себе уживај во животот (особено во процесот на правење бебе).
    За сите што чекаат се надевам дека наскоро ќе добиете = на тест за бременост.
    И ЈАС ГО САКАМ ТОА :rofl: :rofl: :rofl:
    со дечко ми решивме дека оваа година сакаме бебче па се надевам дека наскоро ќе се случи.
    Иначе сакав да ве прашам, бев на гиниколог во четвртокот и ми кажа дека имам циста која треба да пукне кога ќе ми дојде (што треба да се случи 5-7) и да одам на 10ти на преглед повторно. не е страшно знам ама сакам да знам дали можам да забременам овој месец или треба да чекам малку.

3. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Не можам да ти кажам од искуство, зошто таков проблем немам, но другарка ми имаше таков проблем, ама гинекологот не и забрани, значи слободно си водеа љубов. Е сега за да забремениш зависи од вас. Работете на случајот.

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    И така јас се уште не сум направила тест, си викам да почекам уште малку да не излезе негативен. па да си викам оти рано е :) А инаку симптоми за бременост, па и немам некои, освен што ми се јаде се нешто, ама таква сум и обично пред да ми дојде само што сега се уште не ми иде, ама не сакам само да си замислувам дека сум бремена, оти еднаш вака ми има доцнето и на крај ништо. Ако сакате кажете ми од кога се јавуваат симптомите за бременост.

5. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Ма тоа си е индивидуално, не знам точно, но мислам на почетокот може само вртоглавица и секако градите и брадавиците да се осетливи, значи тврди гради исто ко да треба да ти дојде, но брадавиците се поосетливи, а покасно мислам дека се јавуваат другите симптоми. А тебе колку ти касни?

6. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Srekna novaa mn mn uspeh zdravje sreka ljubov i na se4ija glava da se is4eka po nekoe bebe ili bebinjaa

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    Нека е Среќна на сите, најпрво здравје, успех и среќа, да ни се оствари се' што посакуваме и се' што не сме оствариле во минатата година... оваа година да станеме мајки, поздрав.

А да ве прашам сите што очекувате да останете бремени, дали сте оделе по некои баби што ти го тријат стомакот за да се намести матката, ако е изместена од некое паѓање?

8. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    Јас неодамна решив дека сакам бебенце :D и не сум била
    но исто така никогаш не би одела. Јас не верувам во такви работи воопшто.
    Ние сакаме бебенце и работиме на случајот :lol: но се друго е во Божји раце.
    Мое мислење е дека на тие баби воопшто не треба да им се верува.
    Вера во Бог е многу подобро.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    sweet.woman среќна и на тебе, сакам да те прашам дали гиникологот ти рече дека имаш превртена матка, доколку ти рече зошто да не одиш мислам јас сепак знам многу жени кои отишле на тие баби. Сепак знам и една баба која трие за да останеш бремена но сепак јас иако долго чекам да имам бебе не сум го направила тоа

sunnygirl сепак мислам дека најдобро е да почекаш да ти пукне цистата за да не имаш проблеми подоцна во бременоста

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Sunnygirl, изгледа си помешала нешто, ама ciribiribela е веќе трудна :)
    Со среќа на сите што сакаат да бидат идни мамички ;)

11. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    sweet.woman среќна и на тебе, сакам да те прашам дали гиникологот ти рече дека имаш превртена матка, доколку ти рече зошто да не одиш мислам јас сепак знам многу жени кои отишле на тие баби. Сепак знам и една баба која трие за да останеш бремена но сепак јас иако долго чекам да имам бебе не сум го направила тоа[/quo

Можеш ли да ми кажеш нешто повеќе за таа баба што ја познаваш , каде можам да ја најдам ? Поздрав

12. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    ок фала што ме поправи ама мислем дека некаде прочитав дека нешто се случило.
    У право си проверив сега пак и видов дека сум го погрешило името
    Сепак навистина ми е мило што сум згрешила.

Zaljubena111 и ти си во право :lol: :D решив да одам на гинеколог кога ќе пукне цистата.
    Фала за советот.
    А за ова со бабиве јас не верувам ич затоа што мајка ми била и и дала пари (500ден.)и бабата и рекала дека се малку и дека "лекот" нема целосно да се фати. Имам слушнато за други вакви приказни затоа мислам дека е подобро да си ги дадам парите за добар лекар

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    ми дојде :( и овој месец ништо хмммм ајде со нови сили ке работиме на случајот а бевме на лекар кај мене хормоните се ок не ми созреваа доволно фоликулите пиев кломифен и беше сега се ок и кај мажот ми е се ок на спермограмот значи навистина вајда е до психата да не се замарам ама тоа е малце тешко нели? :) инаку им честитам на новите идни мамички нека си уживаат во секој миг од бременоста и нека си родат прекрасни бебчиња

и уште нешто да ве прашам јас имам нонстоп бело прање немам бактерија проверив а дали знаете дали пречи тоа во забременување и нешто против белово прање да ми кажете искрено секогаш заборавам да го прашам докторот па сега ми текан да не знаете вие тука :)

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.362
    Поминуваш низ истиот процес низ кој поминав..знам како ти е ...одвратно...исто како и тебе и мене не ми го гледаа, а 6 недела бев...проверив 3 пати бетахцг, и ми беше најнормална, а тоа само значи кај и да е дека е витално, стигнав до скопје и таму ми рекоа како неможеа да ти го видат,ми бесе во лев јајцевод, но истовремено ми гледаше и мене нешто во матка, страшно, не би сакала на никого да му се случи тоа..јас искрено почнав и да чувствувам тегоби од лева страна, не бев баш така способна за некои работи..оди кај др доктор...ако можеш кај др адела во државна...ти држам среќа....

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.290

Белото прање е нормална појава, и не пречи во забременувањето. Тоа е израз на нормалното чистење и влажнење на вагината, па нема потреба да бараш начин да го искорениш. Чекај да видиш дури во бременоста колку ќе ти биде поизразено, ама тоа е нормално. Дај Боже да забремениш што поскоро :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    На мене бебушот ми го видоа во 7 недела и 3 дена,до тогаш ни јас не знаев што да мислам,три пати одев на лекар и ништо не можеа да видат,правев дома три теста за бременост и сите покажуваа позитивен,само позитивни мисли и со Господ напред па се ке биде добро многу поздрав :*

На bebaa, blond и sweet.woman им се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    женички како сте :) а да ве прашам кога ви се плодни денови секавате ли нешто и дали си го забележувате тој лигав прозирен исцедок оти јас ништо не забележувам :0

18. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    имаш календар на плодни денови овде на сајтот но мене тоа не ми помага незнам веќе што да направам хормони во ред овулација фоликули ете не бива

19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    абе го имам тоа израчунато ама прашувам за дали чуствувате нешто оти читам на интернет дека требало да забележиш некој лигав растеглив исцедок а јас никогаш немам такво нешто забележано

20. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    јас го имам слишнато истото ама мислам дека тоа е течност што тече како бело прање нормално
    а плодните денови се гледаат според тоа колку е растеглив
    и во најплодните денови треба да биде легав и растеглив
    повеќе информации за тоа имаш овде ама на англиски е се надевам дека ќе ти користи

http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_fertility_signs.html