Јас сепак мислам дека 6 месеци воопшто не е долг период.Ти само на психа си ставаш се, и сама си отежнуваш да забремениш. Зошто плачеш?? Па знаеш ли дека повеќето тука чекаме по 2,3...5,6 години за бебе. Направи си еџо, испитај хормони, направете спермограм и само смирено, нема место за паника.
Fala na odgovorot elena mak. Razmisluvam i jas za poveke ispituvanja no planiram ova leto koga ke se vratime vo makedonija bidejki ne sme vo drzavata. Tuka kakvi i ispiyuvanja da sakas da pravis treba da cekas so meseci se e na zakazano ako ne na privatno bev i na privatno plakav po 70e pregled i nisto mi vikat skoro e nema mesto za griza. Pomisluvam na se i sesto bidejki veke nekoe vreme mi imat otkrieno i tiroidna pa si vikam da ne ima nesto vrska i ona ama sega mi e u normala. A tebe Elence lesna bremenost te citam od poodamna znam kolku ja posakuvase.
Полека мила, не паничи...и јас истото го чувствував кога видов крв, тоа е од преголема желба и надеж. Истото и мен еми го рекоа дека дете не се прави на копче да стиснеш и ќе се појави.
Бидејќи си ме читала, земи ме како пример. Додека се трескав од земја и бев негативна и броев минути до добивање, добив се освен две цртки. Кога решив дека нема да се замарам веќе, кога ги одбив сите тестови кои требаше да ги повторам, кога реков јас неможам повеќе да го издржам ова нездраво темпо, се си дојде на свое место. Мора да се помириме со фактот дека се си има свое врме, дека нашите организми не се машини, и дека за се треба време. Само ти биди си мирна, сакајте си се со мажето и се ќе биде во ред!
Јас сакам да постирам нешто , што подолго време ми стои на ум, само не знам како ќе е сфатено бидејќи има некои што веруваат некои не Јас лично имам слушано дека помага, дедо ми живее во Св. Николе и ми кажуваше, а особата која ќе ја прочитате во текстот како кум е негов братучед кој откако внуката после долго време не можеше да забремени и откако го најде лекот тука тој со години е веќе кум Spoiler http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=224FB4281A121142A461E360AE4A5C2B Јас би отишла уште сега, ама немаме пробано со дечко ми ни еднаш па затоа и ми е шубе Исто така има и едно друго нешто на жени кои после неколку абортуса си родиле здраво бебче, на жени со идиопатски стерилитет исто им има помогнато, ма на стотици жени кои не можеле да забременат, не би да пишувам за тоа, кој сака нека ми пише ЛП ќе му кажам. Некогаш не е се до медицината треба да се проба и друго, а Господ е голем и помага
И јас би сакала да споделам нешто што го прочитав го ставам во спојлер Spoiler САКАТЕ БЕБЕ – ЧАЈ КОЈ ЈА ЗГОЛЕМУВА ПЛОДНОСТА Доколку не можете да ја реализирате желбата со вашиот сакан да имате дете, познатиот германски билкар и исцелител Рудолф Бројс, ви препорачува секојдневно да пиете ладен чај Здравец, голтка по голтка. Постојат и други начини за користење на чајот и не можете да погрешите, важно е да го користите. Голем број на двојки од цел свет, посведочија за успешноста на ваквиот третман и за тоа дека откако почнале да го практикуваат, не поминало долг период како го добиле своето сакано бебе. Успехот обично се случува во 4-8 недели по користењето на чајот. Сите жени родиле здрави деца. Начин на подготовка Околу половина лажичка од чајот Здравeц, околу 125 грама, ставете го во врела вода (со количина од еден филџан) да отстои 10 минути. Ако овој чај не помогне во некој одреден период, тогаш најверојатно треба да бидете поупорни некое време. Зошто баш Црвен Здравец? – Затоа што содржи во себе радиум, а луѓето кои ги имаат ваквите тешкотии знаат што тоа значи. Извор http://mkd-news.com/
6 месеци не е ништо. Ние се обидувавме да не кажам скоро 9 месеци и ниту еднаш не паднав во кома или депресија, ниту се разочарував кога ќе добијам и не ми ни падна на памет дека може нешто не е ок со мене или со него. Цело време викав кога ќе сака бебето само ќе си дојде и така бидна во јануари Не си создавај самата на себе притисоци, релаксирај се и се ќе си дојде на свое место, не е ова клише туку е вистина.
здраво девојки одамна ме немало на оваа тема за да не се оптеретувам и еве после една година и на нас среката ни се насмевна само сто го направив тестот и позитивен е усте не ми се верува се надевам дека се ке биде во ред еден совет од мене само опустете се мислам дека се е до психата во март бев на гиниколог и кога ми каза дека се е во ред со мене дури тогас се опустив и еве бидна ви посакувам на сите сто цекате да си доцекате сто побргу
Cestitki NELEN imaj si lesna bremenost, znam kolku ti bilo tesko cela ovaa godina no sepak si uspeala sega uzivaj si vo bremenosta
честитки хелен, ајде повлечи нога да успееме и ние ја мислам дека нема ниедна тука сто е подолго од мене во исчекувањезатоа се радувам на секоја вест дека некоја забременила засто верувам дека радоста е неизмерна.... Ти посакувам мила се најубаво од срце и да си имас лесна бременост
ти благодарам дусицке и ти посакувам усте наредниот месец да успеес и ке видис сто подолго цекас среката е поголема
Честитки Хелен, имај си најубава и лесна бременост! Лори, мила моја. Се ќе биде во ред, знаеш и самата. Само пробај еднаш онака да ги оттргнеш мислите, знам колку е тешко. Ама возможно е! Вистината е таа, сведочам и потпишувам со две раце. Кога се помирив дека се е во рацете на Семоќниот и дека од мене зависи само дали ќе се потрудам или не, бидна. Ама кога вистински се опуштив, не кога се убедував дека сум опуштена. Ти ја пуштам целата среќичка на светот само за да успеееш и да бидеш среќна. На тебе и на сите останати од темава, да се испразни да даде Господ, клуч да и се стави заради непосетеност...
Jaсе враќам изнервирана од преглед,каде госпожата ми кажа дека годините ми летале и што поскоро да завршам со испитувањата и да реализирам бременост