Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Така е, и јас го делам истото мислење. Кога и да им спомнеш дека сакаш нешто дополнително да направиш од типот на следење фоликули, одредени испитувања и слично, одма настапуваат со коментарот не се секирај, се е ок, има време, ако не биде до тогаш и тогаш ќе почнеме со испитувања. Епа зошто да се губи време и зошто едноставно да не си испитаме се и ако утврдиме дека се е ок, тогаш да оставиме на времето. Јас конкретно сите испитувања што ги имам направено ги имам направено на своја рака, приватно од причина што матичлниот доктор како да не се замара и се остава на времето

Last edited by a moderator: Feb 2, 2018
    eta likes this.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Isto mi bese i lani na mene..maticniot cekase da se sluci se po priroden pat..mu vikam da sledime folikuli? On: pa so vikas, ajde ke sledime. Mene toa mnogu me nervirase. Cekaj be covek ja kaj tebe doagam ili ti kaj mene. Za sto si tuka ti? I zgora na se nikogas ne mi davase konkretni odgovori, nonstop mi vrtese nesto od okolu ne go razbirav nisto.

Mi trebase poveke vreme da razberam deka ako sakas za bilo sto da postignes rezultat i da dobies vistinski odgovor strogo na specijalist.

3. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Јас на секое одење кај матичната барав да ми земе брисеви да ги однесам на анализа и секогаш завршуваше неуспешно со муабетот „уживај, јас гледам дали има потреба од брисеви или не, папот е ок значи нема потреба“. Јас и викам не ме кошта ништо да ги однесам зошто мислам дека жена која планира бременост и еднаш во 30 години мора да има направено брисеви. Ама пак ништо. Затоа ќе си одиш на приватно и ќе ти направат се што сакаш

4. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Сопругот имаше 2 милиони, и неговата матична му даде два антибиотици (коалмацин 10 дена, и цитерал 5 дена).
    А јас пиев превентивно 10 дена цитерал само, бидејќи микрото ми беше закажано после две недели. Не знаевме дали и кај мене ја има.
    Освен тоа, брусница во секаков вид (чај и обично ја јадеше), многу течности, и витамински таблети му земав (Cysticare).
    На наредната проверка нити кај мене, нити кај него веќе немаше.

Beatris likes this.
  5. Lavica2016

Lani maticniot za belo pranje so imav mnogu mi vikase nonstop kandidicka e niso nema..na kraj iskoci esirihija deka iam...taka da..so da ti kazam

6. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Матно ми испадна на сликава,ама имам слаба линија првата во однос на контролната. Инаку последен циклус 23.12.17,а добивам на 32-33ден,па очекував некаде 25или26 јануари. Значи ми касни една недела.
    Позитивен е или друг да правам?
    DSC00479.JPG

L*G, mace89, kukla21 and 9 others like this.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Позитивен.:)
    Честитки. Не е толку бледа. Се гледа.

Asistentkа likes this.
  8. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Дај Боже. Ама ќе правам преку крв да не е лажно позитивен. Имам лоши такви искуства. Сепак благодарам за позитивните мисли и зборови. Дај Боже.:):party:

kukla21, DuchessAnn and duffi like this.
  9. Lavica2016

Cestitki! :) so lesno neka e samo. Trk za beta proverka:)

Asistentkа likes this.
  10. fana

fana Форумски идол

Слаба ама со големо значење. Честитки :)

Asistentkа likes this.
  11. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Цитерал 500мг 2хдневно , и со мм се изнапивме чај пд диво оригано, од зегин 50гр е 190ден , ама се отепавме од.варење и пиење. И брусница . Но E.coli најмалку преживува на дивото оригано.

eta and Beatris like this.
  12. Beatris

Beatris Популарен член

Фала ви девојки, земав антибиотик и утре ќе земам чаеви и сува брусница. Искрено цел ден сум напната, најмногу поради тоа што ќе мора да правиме пауза, секако не ни оди работата како што треба. Некаде на интернет прочитав дека ешерихијата ја намалува плодноста, па се испаничив сега да не се појави и во спермокултурата на мм. Хормоните добри, спермограм добар, фоликули следевме пораснати и добар ендометриум, но еве сега се мачам јас со бактерии. До кога вака се прашувам :(:(:(

13. @Verba

@Verba Истакнат член

Беатрис драга,држи се во позитива и верба,знаеш дека Бог им ги дава најтешките битки на најсилните.
    Ќе успееме и ние и еден ден се ова ќе се заборави

14. bebence1235

bebence1235 Активен член

јас завчера бев на гинеколог ви кажав за цистата мо даде прималут 10 дена терашија но јас вчера не се напив реков ќе почнам од денес но вечерта добив. дали сп менсуз пука и цистата некое искуство мислење? и каков чај е прешорачливо да пијам?

15. @Verba

@Verba Истакнат член

Јас мислам дека не треба да ги почнеш,бидејки Примолутот се дава за да поттикне циклус.
    Нека каже некоја поискусна девојка.
    Најдобро е да се консултираш со гинекологот.

Јас знам за бело вино и рен. Имам читано дека тоа многу помага за цисти.

fana likes this.
  16. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Јас вчера бев на преглед кај Др.Лазаревски , се е ок , наводно . Само да повторам хормони пролактинот требало да биде 15 кај мене беше 30. И ми рече сум имала полип во матката , следниот месец после мензис.повторно на преглед, и ако треба ќе одам на хистероскопија. Дали знааете колку чини овој зафат во Систина?

17. Baby^

Baby^ Истакнат член

Здраво женски пошто во темата Полицистични јајници одамна нема коментирано си реков тука ќе пишам. Бев на преглед кај др.Петановски и ми кажа дека имам полицистични јајници никој до сега ова не ми го соопштил нит матичната нит други гиниколози по приватниве болници. Сега сум загрижена дали ова е причината што до сега не сум останата бремена? Дали некоа од вас го има проблемот полицистични јајници? Позз

18. bebence1235

bebence1235 Активен член

па искрено и јас се двоумев дали да ги почнам но ете господ е голем вчера добив па убаво што не ги почнав. гинекологот ми рече на петти ден од менструација дс одам повторно на преглед. најверојатно да види дали е пукната цистата. се надрвам дека ке се исчисти со менструацијаца што мислиш?

19. @Verba

@Verba Истакнат член

Јас сум со таа мака.
    Исто ми се случи и на мене.
    Имав еден период пред да работам на случај бебе кога не посетив др. При првата посета кај друг др по овој период ми кажаа за ПЦОС.
    Дали е тоа причината,не можам да ти одговорам.
    Јас имам нередовен циклус, не сме погодиле овулација веројатно, затоа и не можам да останам.
    За тоа и те повикал на 5 ден од циклус;да види дали со циклусот ја снемало цистата.

20. Baby^

Baby^ Истакнат член

Јас имам редовен циклус на секои 28 дена.. сега кога ке добијам месецов треба да земам кломифен и месецов ке ја направам втората инсеминација.. ти дали имаш пробано со инсеминации?