Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Така е, и јас го делам истото мислење. Кога и да им спомнеш дека сакаш нешто дополнително да направиш од типот на следење фоликули, одредени испитувања и слично, одма настапуваат со коментарот не се секирај, се е ок, има време, ако не биде до тогаш и тогаш ќе почнеме со испитувања. Епа зошто да се губи време и зошто едноставно да не си испитаме се и ако утврдиме дека се е ок, тогаш да оставиме на времето. Јас конкретно сите испитувања што ги имам направено ги имам направено на своја рака, приватно од причина што матичлниот доктор како да не се замара и се остава на времето

Последна измена од модератор: 2 февруари 2018
    На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Isto mi bese i lani na mene..maticniot cekase da se sluci se po priroden pat..mu vikam da sledime folikuli? On: pa so vikas, ajde ke sledime. Mene toa mnogu me nervirase. Cekaj be covek ja kaj tebe doagam ili ti kaj mene. Za sto si tuka ti? I zgora na se nikogas ne mi davase konkretni odgovori, nonstop mi vrtese nesto od okolu ne go razbirav nisto.

Mi trebase poveke vreme da razberam deka ako sakas za bilo sto da postignes rezultat i da dobies vistinski odgovor strogo na specijalist.

3. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Јас на секое одење кај матичната барав да ми земе брисеви да ги однесам на анализа и секогаш завршуваше неуспешно со муабетот „уживај, јас гледам дали има потреба од брисеви или не, папот е ок значи нема потреба“. Јас и викам не ме кошта ништо да ги однесам зошто мислам дека жена која планира бременост и еднаш во 30 години мора да има направено брисеви. Ама пак ништо. Затоа ќе си одиш на приватно и ќе ти направат се што сакаш

4. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Сопругот имаше 2 милиони, и неговата матична му даде два антибиотици (коалмацин 10 дена, и цитерал 5 дена).
    А јас пиев превентивно 10 дена цитерал само, бидејќи микрото ми беше закажано после две недели. Не знаевме дали и кај мене ја има.
    Освен тоа, брусница во секаков вид (чај и обично ја јадеше), многу течности, и витамински таблети му земав (Cysticare).
    На наредната проверка нити кај мене, нити кај него веќе немаше.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Lani maticniot za belo pranje so imav mnogu mi vikase nonstop kandidicka e niso nema..na kraj iskoci esirihija deka iam...taka da..so da ti kazam

6. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Матно ми испадна на сликава,ама имам слаба линија првата во однос на контролната. Инаку последен циклус 23.12.17,а добивам на 32-33ден,па очекував некаде 25или26 јануари. Значи ми касни една недела.
    Позитивен е или друг да правам?
    DSC00479.JPG

На L*G, mace89, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Позитивен.:)
    Честитки. Не е толку бледа. Се гледа.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Дај Боже. Ама ќе правам преку крв да не е лажно позитивен. Имам лоши такви искуства. Сепак благодарам за позитивните мисли и зборови. Дај Боже.:):party:

На kukla21, DuchessAnn и duffi им се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Cestitki! :) so lesno neka e samo. Trk za beta proverka:)

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.339
    Допаѓања:
    119.337
    Слаба ама со големо значење. Честитки :)

11. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Цитерал 500мг 2хдневно , и со мм се изнапивме чај пд диво оригано, од зегин 50гр е 190ден , ама се отепавме од.варење и пиење. И брусница . Но E.coli најмалку преживува на дивото оригано.

На eta и Beatris им се допаѓа ова.
  12. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Фала ви девојки, земав антибиотик и утре ќе земам чаеви и сува брусница. Искрено цел ден сум напната, најмногу поради тоа што ќе мора да правиме пауза, секако не ни оди работата како што треба. Некаде на интернет прочитав дека ешерихијата ја намалува плодноста, па се испаничив сега да не се појави и во спермокултурата на мм. Хормоните добри, спермограм добар, фоликули следевме пораснати и добар ендометриум, но еве сега се мачам јас со бактерии. До кога вака се прашувам :(:(:(

13. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Беатрис драга,држи се во позитива и верба,знаеш дека Бог им ги дава најтешките битки на најсилните.
    Ќе успееме и ние и еден ден се ова ќе се заборави

На em4e_baby, jagoda777, Filel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bebence1235

bebence1235 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    јас завчера бев на гинеколог ви кажав за цистата мо даде прималут 10 дена терашија но јас вчера не се напив реков ќе почнам од денес но вечерта добив. дали сп менсуз пука и цистата некое искуство мислење? и каков чај е прешорачливо да пијам?

15. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас мислам дека не треба да ги почнеш,бидејки Примолутот се дава за да поттикне циклус.
    Нека каже некоја поискусна девојка.
    Најдобро е да се консултираш со гинекологот.

Јас знам за бело вино и рен. Имам читано дека тоа многу помага за цисти.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Јас вчера бев на преглед кај Др.Лазаревски , се е ок , наводно . Само да повторам хормони пролактинот требало да биде 15 кај мене беше 30. И ми рече сум имала полип во матката , следниот месец после мензис.повторно на преглед, и ако треба ќе одам на хистероскопија. Дали знааете колку чини овој зафат во Систина?

17. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Здраво женски пошто во темата Полицистични јајници одамна нема коментирано си реков тука ќе пишам. Бев на преглед кај др.Петановски и ми кажа дека имам полицистични јајници никој до сега ова не ми го соопштил нит матичната нит други гиниколози по приватниве болници. Сега сум загрижена дали ова е причината што до сега не сум останата бремена? Дали некоа од вас го има проблемот полицистични јајници? Позз

18. bebence1235

bebence1235 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    па искрено и јас се двоумев дали да ги почнам но ете господ е голем вчера добив па убаво што не ги почнав. гинекологот ми рече на петти ден од менструација дс одам повторно на преглед. најверојатно да види дали е пукната цистата. се надрвам дека ке се исчисти со менструацијаца што мислиш?

19. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас сум со таа мака.
    Исто ми се случи и на мене.
    Имав еден период пред да работам на случај бебе кога не посетив др. При првата посета кај друг др по овој период ми кажаа за ПЦОС.
    Дали е тоа причината,не можам да ти одговорам.
    Јас имам нередовен циклус, не сме погодиле овулација веројатно, затоа и не можам да останам.
    За тоа и те повикал на 5 ден од циклус;да види дали со циклусот ја снемало цистата.

20. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Јас имам редовен циклус на секои 28 дена.. сега кога ке добијам месецов треба да земам кломифен и месецов ке ја направам втората инсеминација.. ти дали имаш пробано со инсеминации?