Пoздрaв дo сите Тукa сум и јaс ве читaм секoј ден Требa дa не дoбијaм зa Вaлентин пa ќе видиме Честитки дo нивите труднички Ве гушкaм сите
И од мене Јас со мојов краток циклус па не ни стигам тест да направам, на 25/6 дена тука е г-жата Стварно ми е краток циклусот,не верувам дека на 12ти ден кога овулирам одприлика имам добар ендометриум. Инаку го нарачав тој сетот тестови за овулација и бременост од и беј,ваљда ке стигне,па ке тестирам дали и кога точно овулирам. Друго, во план ми е следно да повториме хормони и спермограм,па да одам на инсеменации,доста чекав факт е дека не бива природно
Јас бев на фоликулометрија на 29 12 и имав ендометриум 4,за 6 дена ми беше 6. Тој период само цвекло јадев салата. Зошто не пробаш и ти со ананас,цвекло?
Јадам цвекло,убаво ми е со рендан морков и јаболко заедно,со малку мед и лимонов сок А од ананасот треба средишниот дел,е тој не го можам
Nema vrska deka treba samo sredisniot del. I jas ne go sakam mnogu mi e tvrd. Jadi si go ti ostatokot ne mora samo sredisniot.
Душо, цвеклото е доволно. Јас ананас не пробав. Ама џабе, иако др ми тврдеше уште на 4 јануари дека 3а 3 седмици ќе добијам,не добив
Средишниот дел од ананасот има ензим бромелаин и е доста корисен за циркулацијата и имплантацијата. http://zdravjeihrana.mk/shto-e-bromelain/ Доколку не примаш нешто за циркулација добро е да го јадеш и средишниот дел од ананасот.
Кога ќе купувате, гледајте да е позрел за средниот дел да не е тврд толку и без проблем ќе го јадете.
Здраво на сите може глупаво прашање ќе поставим но стварно незнам за што го јадете цвеклото и ананасот?
Женски, се обидувам да забременам вејќе 4 месеци безуспешно и веќе малку ме фаќа страв дека имам некој проблем, голем параноик сум. Знам дека до 1 година не е страшно но сепак, тоа е посилно од мене. Пред три месеци ендометриумот на 8 ден од циклус ми беше 5 мм и докторот рече дека е супер. А, за време на овулација пред неколку месеци ми беше 11 мм и имав фолекул од 19 мм, и тогаш ми рече дека е ок и ако сакаме за бебе дека вечерта е мигот. Ама јас тогаш не бев заинтересирана, е сега кога сакаме тоа не сека.Што викате вие, добри ли се овие вредности? Инаку размислувам да почнам да одам на фоликулометрија, бидејќи откако пробуваме некако ми се побрка циклусот и не знам кога ми се плодни денови.
Денес убав ден, петок 9ти, рано рано си направив тест и рано рано се разочарав. Едвај издржав да го оставам син ми во градинка и сега си плачам, не разбирам каде е пречката, прв месец на кломифен+прегнил. Да завршам нешто работа и ќе се приберам денес рано, не можам. Две години секој месец надевање и разочарување веќе ме изморија. Сега чекам да добијам и пак кај докторката и пак се отпочеток
Драга, исто е и кај мене. Јас вчера направив. Убаво си се изнаплакав и си легнав,не ми беше до ништо. Ќе бидам искрена,се радувам за секоја трудница,пријателка,роднина. Но во последно време не можам да поднесам да гледам бремени жени со кои отприлика во исто време правевме свадба. Некои се веќе и породени. Не љубоморам, не знам како ќе ме сфатите, но очигледно си имам проблем. Веројатно е несвесно
Исто и јас, сите мои пријателки врќе си имаат или чекаат, а ние прво не сакавме, а сега никако да залепи, пред три дена бев сигурна дека има нешто, ама излезе само една цртка. Си се изнаплакав и си прилегнав демотивирана. Ева тета уште ја нема и се чудам оти не иди кога сигурна сум дека овулација ми беше на 15 ден, а сега ми е 32 ден од циклус. Ми се нема счучено 1 год олку да ми касни.
Здраво мила. Може треба да почнеш со следење фоликули. Гинеколог нека ти предложи да испиташ хормони,прооднос на јајници,сопругот спермограм. Можеби фоликулите растат до некоја големина и потоа се сушат не пукаат за да се оплодат. Вака како што ги кажа вредностите се во ред. Колку време сте во брак?
Ќе закажам од понеделник во случај ако не ми дојде дотогаш. Секако е рано да се види било што, а одам на приватна клиника и само ехо ми е 1500 ден.Па си велам ако има нешто, тука ќе биде и по некој ден, а ако не кај и да е ќе добијам. Секој ден имам чуство како да ми пробива, а градиве почнаа да ме болат мн покасно од вообичаено, но сега едвај можам да ги допрам. Можеби јас сум грешка, сум имала покасно овулација и затоа сега ми касни, а тој растеглив слуз на 15 ден од циклус да бил нешш друго. Некако од како почнав да се обидувам ми се измести циклусот. Минатиот пат ми дојде на 26 ден, а сега 32 и го нема никаде. Сигурно од стрес.
Точно. Стресот пореметува се што може да се поремети. Јас сум денес на 53 ддн од циклус. Прегледот ми го преместија на 19. Уште цели 10 дена треба да чекам. Почнав со ајдучка трева и црвен кантарион. Да се надеваме дека ќе го подбутне циклусот
Lavici. Aj da prasam sto bi me posovetuvale. Koga bi mi bilo najpametno da napravam test?? Prethodniot mesec dobiv na 33 den,toj pred nego na 39 den znae da mi dojde i na 45+ dena. Ama otkako se obiduvame za bebe na 39 dena ne mi doslo. Denes mi e 33 den od posleden ciklus. Glavobolka nemam denes ama mislam od gradite ke umram,oteceni i mn me bolat.