@Sparkles27 cestitki,imaj lesna,skolska bremenost. Kaj mene nisto novo 37 den od posledna menstruacija,test pravev negativen Stomakot me naboluva kako za dobivanje,glavata prestana da me boli i bolkata vo gradite ne e vise tolku izrazena. Ke pocekam uste nekoj den ak ne dobijam ke pravam pak test,ako ne ne mi bega ginekolog i primult nor Se nadevav na kasna ovulacija zatoa testot negativen,ama ke vidime sigurno za nekoj den. Uspeh kaj site i sto pobrzo da gi vidite posakuvanite 2 crveni linii.
Благодарам, оваа ми е втора инсеминација првата беше неуспешна па затоа се секирам сега за вторава. Вие колку време се обидувавте природно? И која беше причината што не се фаќало дали ке сакаш да ми кажеш? преку крв е најточно
Да да природно , со следење на фоликули и метформин неколку месеци предходно . Испитување правевте ? зошто одма инеминација мора да се праи ?
Испитувања имаме правено се е уредно. Месецов сменив гиниколог и истиот ми соопшти дека имам полицистични јајници и највероватно затоа не сака да се фати. И ми предложи имнсеминација.
Како е ае уредно, а немате испитувања направено? И јас сум со пцо, природно останав бремена без никакви стимулации, ама мм со лош спермограм се лечеше претходно. Не знам дали имате направено спермограм да не се враќам да прочитам. Без спермограм нема инсеминација, т.е не треба да има. А како ти констатира пцо, само на ехо? Хормони испитавте?
Имаме правено испитувања од кои: хормони, микробиолошки брисеви, пап тест, хсг, тироидна, и два пати спермограм и се е ок.. а полицистични јајници ми соопштија со ултразвучно вагинално ехо..
Ке биде , не се секирај . Ако полицистичните јајници се само проблем ке фати брзо .. Малку опушти се , бидејки психата е многу битна сега ...
Не, ама ако одам после на лекар ќе ми препише затоа што цела недела сум занигде, сите дома имаме вирус. Па си викам ако не смеам да пијам ич да не одам Мислев некоја да не имала слично искуство.
Za ova najubavo da se konsultiras prvo so ginekologot. Na svoja raka ne. A maticnite opsti doktori ne znam kolku bi znaele dali se.mesha antibiotik i klomifen.
Сепак кажи му на матичниот што ти препишал Кломифен. Амоксиклав од каде знаеш дека ќе даде? Секогаш на Амоксиклав те става? За вирус антибиотик мислам дека не се дава
Оли денес на син ми после 5 дена температура и направена крвна слика му дадоа антибиотик, не поминува ова вирусиште, јас изгорев деновиве, веќе не се трпи, со температура, силни болки, кашлица... Или Амосиклав или Цефалексин, обично тоа ми препишува( освен кога се работи за бактерија па правам антибиограм). Фала ви за одговорите, секако лекар ќе каже, мислев да не била некоја во ваква ситуација.