Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Леле па кај нас здравството е катастрофа колку години имаш ти?
    Јас имам 27 и сега немам време значи?
    Абе не слушај ги тие мојот матичен вика дека нормално е до 2 години да се проба нормално да забремени жена дека нема потреба од дополнителни испитувања доколку е све во ред со двајцата.
    Сега не знаеш веќе во што и да веруваш, Бог да чува :@
    Затоа нејќем веќе да талкам по доктори да правам испитувања други ми се смачи веќе да слушам секакво мислење.
    Ајде мила не се секирај све ќе дојде на свое време важно е здравје да имаме ;)

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.799
    Не да е катастрофа ,ужас е ,благо речено!
    Значи до толку неписмени доктори, ги згрешила упатите,на погрешно ме упатила,срамота резил како да кажам повеќе! Како не и е срам да ми каже-ЈАС НЕ ЗНАМ ДА НАПИШАМ,доктор специјалист? Греота за нас,ако не бараме сами нема кој да те упати не па да ти помогне :@

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Замисли ко ќе одиш на работа во приватен сектор, да работиш вака ко што работат докториштава... Има да те летнат додека да речеш кекс!!! :fubar:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Си требала мила да и` речиш: Не знам јас каде треба ТИ да ме упатиш, те молам распрашај се и пополни ми го упатот правилно, да не се враќам повторно.
    Седни си после и дреми до миље воље, ќе види - не види, ќе го најди одговорот :)

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.799
    Морав мила да издржам да ги земам упатите пошто не сакаше да ми даде.Знаеш кога ми ги даде?Кога си го извадив ливчето од ипитувањата и ја излажав дека од трансфузиологија доктор ми наложил да ги направам,ете тогаш :@ И ги чита од ливчето и само ми вели-Ама ова незнам да напишам,ама ова незнам каде се испитува :@ Вриев значи.Само сакав што побрзо да си ги земам упатите и да трчам во фзо да земам одјава,ама таму ми рекоа морало да се спази протокол 3 мес минимум да сум кај неа матична,а јас сум само месец и пол,па потоа давале одјава :@

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Абе уште нешто да измислеа??? па стварно не се со сите. Немам коментар. :x

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    боже каква селанка и летале годините :D што не ја тресна со нешто на лице место ја незнам.

инаку ај да ве насмеам малце, ние со мм као конечно се решивме од наредниот месец да пробаме за првпат да правиме бебе. знаете како она "од утре сум на диета" :D

како и да е во периодот кога ќе имам плодни денови имам закажано на гинеколог (незнам кој по ред) чисто да види дали е се во ред со проблемот што го имав, па одиме на одмор па и можда ќе се фрлиме на работа :D

На Bozica1980, elena.mak, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ти пуштам многу, најмногу среќа!!! Што побргу да се мавнеш од оваа тема во Труднички муабети! :*

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Професоркава моја на 40год остана бремена и пред 2 недели ја гледам со стомачето, си се зема со дечко и,така да таа што ти рекла дека ти лета времето да ја пратам кај мојата професорица и каже дали лета време или не . :D :D :D

10. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Сте слушнале ли за машки чај од Херба Стојанови, бил добар за плодноста кај мажот.
    Ако има некој искуство нека сподели!!!

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Имам слушнато за тој чај од една форумѓика и имаше помогнато, т.е на нејзиниот маж.
    Имам и нивен број од херба Стојанови ако ви треба. Лично го немам нарачано но имал ефекти.

12. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Имам едно прашање до вас.Пред 6 месеци имав абортус,сега сакам пак да останам бремена.Докторката ми кажа дека можам слободно да планирам бременост.Кое е вашето искуство?

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Мојот тест е повторно негативен, знаев, затоа и не се брзав да правам тест.Најверојатно до моите фолекули ќе да е... :devil: ;(

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    заљубена само храбро и немој да се нервирас и да имас стрес :x тоа многу влие на тебе...
    биди опустена и позитивн аи не мисли на тоа дека пак имасе негативност, :) биди велсела и храбра,па така самото по себе ке си дојде и ке добиес најубаво изненадување :* :*

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.799
    Денес талкав во лавиринтите на нашето здравство,ако немаш врскичка џабе ти е се,колку се доразочарав само.Патем сретнав паталка како нас,и тоа докторка од клиника,млада докторка,која била подолго во брак,еднаш останала бремена со инвитро и го изгубила,и сега 5 год.неможе.Ја третиле како стерилитет непознат,истото пак-опушти се,под стрес си.Од форумите дознала за испитувањата и пошла по докторите да се распрашува.Дури и доктор од Систина кога му спомнала и рекол-Да,бе да направи си ги тие :x откако сама си ги нашла на форуми,како мене.Ми се идеше да ја изгушкам,така од мака :(

16. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    cestitki za novata mamicka kis4444ee,,,,belkim gospod ke ne naprai srekni i nas koi cekame so godini ama toa e so da se pravi takov e zivotot ima podemi i padovi mora da ziveeme napred da gledame pa makar kolku bile tazni site ve baknuvam site i tebe lori zosto patot ni trnliv mnooguu pozz

17. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki ispitav hormoni se e vo red ama zaso nema bebus ne svakam prolaktinot e vo red i sega da gledam mazmi da go nateram nekako pak da naprai spermogram zaso praese pred pet meseci dobar bese dali ke ima potreba od pregnil so mislite za vakviot slucaj aman pet godini ovaa mi sesta lele mozokot mi rasprsnat neznam so kaj kogo da odam ili da krenam race a za in vitro sobrugot nejke mu e strav zaso praevme iseminacija i uppss samo nesreki ne pratat pisete neso ,,,,,

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.799
    Ѓул,а други испитувања што си правела? Може имаш нешто испуштено,пошто ги знаеш нашиве д-ри какви се |(

19. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Еј срцки мои еве и јас да ви се пофалам конецно и мене ми се оствари зелбата за бебенце. денеска бев на лекар и си го видов малото топценце :). А за една недела требасе да одам на операција занци имало господ и нека ви помага на сите сто си сакате бебенца и само веувате во господ и не мислете нон стоп на тоа. Јас да ви казам не верував иц дека ке ми се слуци оваа прекрасно цувство. Поздравце и ви посакувам се најдобро. :* :*

На elena.mak, daci96, zazarsko и 3 други им се допаѓа ова.
  20. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro dojde riba u drustvoo ;)