Ако можеш да поминеш без антибиотик би било идеално,не сум сигурна ама мислам дека може да пречи во квалитетот на фоликулите.Прашај си д-р за секој случај,и побрзо оздравување
Здраво храбри жени. Долго време ве следам ама сега се решив да пишам. Најпрво да ви кажам дека 3 години се обидуваме за бебе но никако не може да дојде до бременост. Во поглед на моите испитувања се е уредно но на мм му е дијагностицирана олигоастенозооспермија. Во прилог ќе го ставам резултатот и ќе ве замолам да ми одговорите колкава е веројатноста со оваа дијагноза да останам природно бремна? Ви се извинувам на долгиот пост.
Нов ли е спермограмот? Ако по неколку месечна терапија се подобри,а кај тебе се е во ред,би требало да дојде до успешна инсеминација,а за природно не сум баш сигурна,нека кажат поискусните.Ти посакувам успех што поскоро
Маци со ваков спермограм за жал тешко доаѓа до природно зачнување,можете да се обидете со инсеминација,но сепак пак ќе зависи од прочистениот материјал на маж ти кој за успешна инсеминација треба да е од 20 до 40 милиони. Најубаво е да одите на специјалист кој е за инсеминација ин витро и да најдете некое решение.Ти посакувам успех што поскоро
Фала ти многу мила Сепак ќе посетиме спец. доктор па ќе ве известам како ќе се одвиваат настаните Сите вие кои очекувате II ви посакувам што побрзо да ги видите и да не израдувате
Јас би препорачала да пробате да го подобрите спермограмот. Нека земе витамин Е, Ц, селен, цинк, омега3, мака. Направи му и мешавина од мелени јаткасти од сите по 100 гр и измешај ги со мед, па секој ден нека срка наутро и навечер по 1-2 лажички. Нека се обиде да се храни поздраво, да намали на цигари ако пуши, физичка активност нека воведе, нека намали на килажа ако е со покачена. Не дека сите што пушат, пијат и имаат покачена килажа имаат лош спермограм, но може да помогнат и некои промени во навиките за подобрување на спермата. Ова е она што сум читала низ форумов што преземаат за подобрување, она што може да го направи тој. Башка консултација со доктор, да препорача нешто. Со среќа и ви посакувам што побрзо да ви се исполни желбата
Да психата многу влијае.. али не можам да не мислам да сум кажала неколку пати готово крај кога сака тогаш ке биде али само за кратко и потоа пак исто дали ке фати? Зашто не фаќа? Дали некогаш ке останам бремена.. се со овие прашања и се на тоа си мислам.... :/ Дај боже кај сите што сакаат па и кај мене ....
Знам знам како е , низ истото поминав и кога ке ми текне кожа ми се ежи. Најдобро превземи ги работите во свои раце , собери храброст и прави како докторите ке кажат . Ке биде, не се плаши. Јас верувам дека секој кој се бори за дете накрај господ го наградува ..
Да , сега оставив на докторот како тој ке каже така и ке правиме .. Не знам зашто но имам чувство дека со овој доктор ке успееме му верувам
Девојки од денес почнувам со третата доза на Кломифен. Но веќе една седмица три пати дневно (на своја рака) си земам и Вирак капки по 20. Дали да ги прекинам Виракот додека пијам Кломифен или не,шти мислите?
Ќе ги прекинеш капките, Кломифенот е анти естроген, уствари ти ги блокира хормоните а кога ќе го прекинеш, хормоните треба да ‘буфнат’. На тој начин функционира. Виракот регулира хормони, Клонифенот блокира, затоа најдобро прекини ги капките.
Да ве поздравам Јас си добив на 31 ден само што се подујав како квасец од апчиња тоа е повеќе среќа кај вас а кај мене овој месец Гушки на сите
Добро утро девојки ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК. ДА НИ ПРОШТЕВА ГОСПОД И ДА НЕ СКРАСИ СО ЧЕДА! Јас си добив вчера во 19 h . И незнам дали да го рачунам за прв ден . Бидејќи.на трета ден од циклус треба да проверувам хормони . Ве молам за совет