Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Лара душо ни треба трпение во лоши моменти, временски сме на истата борба 2 години без успех,исто се чуствувам кога и на реклама ке видам бебе а не па нешто друго.
    Мора да се бориме и да не губиме надеж, главата горе и насмевка на лице, а не солзи:hug:

На mace89, Lara 27 и @Verba им се допаѓа ова.
  2. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Вака ако имаш полицистични јајници да си нарачаш од србоја , грчка или бугарија ИНОФОЛИК прашок или апчиња како ке ги најдеш така кај нас ги нема за 3 месеци се средува циклусот.. пиши на гоогле ИНОФОЛИК и прочитај за нив додаток на исхрана е фолна киселина и неш друго содржат витамини се не е ништо страшно ..

На @Verba и Beatris им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Имав прилика сега скоро да го запознаам овој доктор. Само пофални зборови. Чудо од човек! Толку позитивен,внимателен, полн самодоверба... Штета што не работи на ивф.

На Lara 27, Bebulleee и fana им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Дааа:inlove:

На Lara 27 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  5. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.252
    Допаѓања:
    88.288
    Имам правено хистероскопија со полипектомија и ресекција на септум во ремедика кај др.Димитров. Операцијата помина успешно,но опоравувањето потешко (крварев еден месец). Дали има некоја членка од искуство да ми каже колку време е потребно да се внимава и после колку време забременила. Благодарам

6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки, добив и овој месец, единствено добро е што денес ми 31ви ден. Кога веќе доваѓа барем нека е на време. Е сега оваа недела повторив брисеви, нели ја имав ешерихија коли, покажа дека ја нема веќе. Е сега ја имав вагинално и доторот ми зема само еден брис и оставив мокрача за уринокултура. Зборот ми е нели е можно да се префрлила бактеријата, на др му реков, ама он си беше со тој став дека нема потреба сите 4 повторно да ги повторуваме. Сакам на овој циклус да проверам проодност, па затоа ми се мисла бактерииве. Да почекам или да направам сега?

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @Beatris мислам дека нема врска бактеријата со проодност на канали,ако ти е испланирано направи си сега.
    Нека ме исправат ако грешам...

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  8. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Неколу дена пред хсг докторката ми рече да пијам цитерал и покрај тоа што немав бактерии, и истиот го довршив и после тестот за проодност, за да не дојде до инфекција.
    задолжително треба и ниска седиментација.

На Asistentkа и Beatris им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Обавезно мора да е чисто пред проодност. Недај боже бактериите може да се пренесат внатре во матката па да се направи компликација. Затоа бараат седиментација ивсе дава антибиотик пред или после интервенција.

@Beatris ако си немала друга бактерија не би требало да е проблем. Во секој случај обавезно испитај седиментација

На stevemila, eli25, Andonia и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    кои беа витамините што се препорачуваа мажот да ги пие? ц, цинк, селен ?

11. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Витамин Е обавезно!!
    И може било кои мултивитамини.. Мојот моментално пие од А до З, омега 3 масни киселини, мака во прав му правам. И Конденсил ги пие (по препорака од лекар).

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    И B12, фолна,л-карнитин,л-аргинин

13. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки денеска сум многу депресивна. Се доближува датум на мојата прва загуба, ден после мојот роденден. Се поблиску е нашата втора годишнина, знам дека е малку во споредба со други, но мене без бебе и овие ми се вечност. Тешко ми е на градиве, се скрав со мм, цело попладне си плачам. Веќе некое време сум во блага депресија и покрај тоа што се трудам да издржам, еве не можам. Мора да најдам решение за оваа моја ситуација. ;(;(;(

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    И коензим ку 10 обавезно(fingers):P

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Миличка знам како ти е и кај мебе исто долги 2 години овој февруар нека помини :* исплачи се нека ти олесни ќе ни даб Господ на сите ќе бидиме мајки те гушкам:hug::hug::hug:

На L*G, curlyhair, Beatris и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Ах:hug:. Не се карај со маж ти и него повеќе му отежнуваш така.
    Радувај се на убавините на вашиот заеднички живот и сите можности кои ги имаш.
    Па и исплачи се,убаво исплачи се ќе помине.
    Лошо е чувството,ама колку позитивни мисли и колку поддршка има на темава,прочитај,опушти се,ќе помине. Секоја во свое време ќе биде тоа за што мечтае.:f::sun:

На stevemila, Andonia, curlyhair и 3 други им се допаѓа ова.
  17. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Beatris не очајувај...и кавгата е краткотрајна, ќе се смирите. Знам дека не можеш, а да не запамтиш вакви датуми. Сепак само си го оптпваруваме мозокот и душата со вакви споредби, годишници од немили настани и сл. Тоа не треба да се памти. Јас сама себе си забранувам да мислам на такви работи. И добро ми оди. Уживај во времето со маж ти...додека сте сами..после дечиња ќе ви се „качуваат“ на глава. Ајде развведри се, напиј се чај,какао, топло чоколадо, излези на снегот....

На Lavica2602, curlyhair, Lara 27 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Здраво девојки, јас денес правев инсеминација на ГАК, во Петокот имав фоликул од 19мм и ендометриум од 9 мм и докторката рече дека треба уште да порасне и денес веќе пукнал па се надевам дека му требало барем над 20мм да биде и сме го фатиле :) И така па што биде, биде Господ е голем ќе не израдува сите :) За две недели ќе ве известам за резултатот :)

На Andonia, L*G, Lavica2602 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Супер ти е и ендометриум и фолекул:) Ќе се фати ќе видиш само позитивно и опуштено:*

На mace89, Lavica2602, Asistentkа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.382
    Здраво женски ајде и тука да прашам дали некоја примала инекции после кломифенот? Тие инекции ги давале за инвитро ама мојов доктор ни предложи да ја примам пред инсеминација за поголеми шанси после нив прегнил две инекции па инсеминација имам 3 фоликули од кломифенот два се 13 и еден 16 ваљда добро кажав :))) не ми се смејте ако утнав нешто :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.