Другите вредности ти се во ред само ТСХ е Ниско И Т4 За Едно е Ниско на Клиника го правеше? @*Sara* Не е ниско во граници на нормалата е спрема возраста.
Ништо не сум пиела и сум немала проблем. Што значи пва што е ниско? Сега од памет се извадив. Едно лечи друго се појавува.
Pa тсх е титеостимулирачки хормон кој се лачи од хипофизата не чини да е зголемен,кај мене беше зголемен заедно со пролактинот па затоа ја снимав хипофизата на магнетна да се види како го лачи хормонот бидејќи никако не се намалуваше,кај тебе гледам е 0,9 а вредноста е од 0,46 не верувам дека е нешто страшно и со таков хормон јас сепак забременив.
женски денес бев на гинеколок сношти имав болки во лев јајник.. ме пушти да проверам комплетна слика и бсцг во резултстите од крвта позитивен тест. плачев од среќа. отидов на гинеколог со резултатите ми рече фека било мн ранои дека му било чудно бидејки минатиот месец имав менстриација пред 27 дена и не ми има закаснато воопшто. на ехо вагинално не воде ништо и рече д одам утре повторно да мо земат крв и квантитавино бхцг. дали има некој вакво искуство. што мислите дали сум бремена незнам дали лажно се израдвав многу ми се испомешани чуствата
Бидејќи кога ја правев инсеминацијата веќе беше пукнат во прашалници сум кога пукнал си викам ако пукнал во сабота тешко дека сум го фатила , но како и да е мора позитивно па што биде нека биде, ако не нареден месец деуга инсеминација, нема повеќе откажување и зачудно трошење време Колку што слушнав беа 18000 сега искрено не се разбирам, маж ми има добар спермограм само подвижноста му беше некако сумнителна за мене 20% , како и да е да се надеваме позитивно тебе на колку мм ти пукна фоликулот
Не знам мене не ми правеа ехо а и не знам како би се видело на колку мм би пукнал,затоа се става стоп инекција и докторот точно знае кога да ја направи инсеминацијата.
Што направи мила , се потврти денес? На колку дена од ризичниот однос испита ? И јас треба преку крв да испитам ама не можам да дочекам ...
Девојки долго ме немаше да ви пишам, ве следев сите до една,но сакав малку да се одалечам од примање и делење на совети период ми беше,сега си се вратив во нормала. Се префлив кај друг доктор на приватно,почнавме од пролактинот ,го средивме си е во нормала 13,и сите друфи хормони се супер е сега само што имам полицистични јајници и расеан ум. Бев на фоликуметриа на 8ма ден 2 фолекули од кој едниот 9мм другиот 10мм,ми рече да мерам базална тт секоја ден и утре сум пак на преглед па со Господ напред да видиме без никаква стимулација како ке биде. Ве поздравувам сите до една и ве гушкам
Преку истаѕа крв од вчера ми испитаа бхцг и е 57 сега сум на контрола за 3 недели бифејки е рано за фа се види на ехо..фокоторт само ми рече со лесно да е и доколку прокрварам дирекно на болница. Инаку последно имав менструација на 02.02 и бидејки имав нередовна незмам кога имам овлуитано но како о да е сеуште ми нема закаснато а бхцг потврдува бременост.