@@Verba Јас и ти во исто време чекаме ко така и мене ми е 21 ден, и јас на ден, два максимум три пишувам домашно, па сега ги чекам резултатите од испитот дали ќе е позитивно или наново да пишувам.
@monik55 ме штрецна еј! Како ми заигра во стомак, а пред неколку секунди имав прочитано дека тестираш овулација. И пак помислив дека е друг тест Бидете така позитивни со мт, само напред! Те чекам што побрзо со најубави вести!!!
Душо мила, јас ќе си почекам. Јас сум со циклус +40 Но се заинаетив затоа што во последно време се повеќе слушам да се фаќа на 6 ден од циклус. И има да пишувам додека не добијам нареден (дај Боже да не добијам)
@monik55 мислам дека сеуште не е позитивен.Треба и двете црти да бидат иста јачина или тест линијата да е појака од контролната. Во секој случај бидете активни деновиве сигирно наскоро следи овулација.
Девојки се мислам од кога да почнам да се тестирам? На 31ви ден добив овој месец, а овулација немам поима дали и имам во текот на месецот.
@monik55 утре повтори го,мислам дека ке имаш две жар црвени Бидете активни на ден ипол идеално,и остани со позитивен став
@0ли и мене никогаш не ми беше тест линијата појака од контролната но така пишива во упатството. Кај мене беа скрос исто и двете линии јаки и двата месеци кога се тестирав.
Да, да, знам дека така пишува во упатството, па затоа пишав дека не е секогаш така, особено кај тие што пијат повеќе течности и често мократ. Јас имав 10 теста и следев како се затемнува втората линија и потоа како обледува кога ќе помине овулацијата. Така видов дека не ми е црвена колку контролната, секогаш многу побледа од неа ми била.
Јас или сум имала рана овулација одма после циклус или пак воопшто немам овулација овој месец,сега правев имаше само една цртичка. Ако сме таа среќа од еднаш да упали ок ако не нареден месец повеќе среќа. И више не фрлам пари на вакви работи ќе нарачам поевтини ова 400 денари скоро,400 за хормони 300 за кај гинекологот дај ваму дај таму како штампа да сме.
Сакав да ти пишам вчера дека јас мислам оти може си овулирала вчера. Така да не се грижи, имате шанса Втората црта кога е најизразена значи дека нивото на LSH е највисоко и кога тоа ќе се достигне настапува овулација. Не пред тоа. Мене денот пред овулација ми покажа интензивна 2ра црта. Кога ми беше овулацијата 2та црта беше бледа. Наредните 2 дена, немаше 2ра црта.
@monik55 мила не се нервирај,LSH е зезнат за детектирање,т.е понекогаш е присутен во крвта само неколку часа,така да лесно е да се промаши скроз,и да мислиш дека воопшто не си овулирала.. Следен пат ти кажав,од ebay,таман се ефтини и има многу... Читав студија дека попладне е подобро да се тестира,ама најидеално е 2 пати во денот(со утринска па после 5часа уште еднаш). Кај мене беше интересно овој циклус,на 14ти ден се тестирам-ништо,си реков ах поминала,дека краток циклус(25/6дена) и утреднта пак повторив,кога излегоа две жар црти.Значи 15ти ден,а бев убедена дека на 12ти овулирам. Убав ден на сите женски
Здраво не сум пишала од дамна Бидна и мојата трета инсеминација,и сега чекам позитивен тест. Ако ништо не биде и овој пат нема да правам повеќе никакви обиди ни вештачки ни природни. Ќе ве читам и ќе ве следам само. Им посакувам на сите тука од темата да се исчистите набргу. И наскоро со полни раце дечиња ве сакам и гушкам сите.
Затоа што треба да имаш барем две или три инсеминации неуспешни барем така мислам па после да аплицираш за ваучер. Сопругот има добар спермограм. Кај мене фоликулите не растат изгледа доволно и со терапија не знам што се случува примам и стоп инекција изгледа не пукаат вероватно се сушат. За ин витро сеуште не сме разговарале со докторот али секако ако има шанси се што треба. Или пак е кај мене проблемот во главата. Ти благодарам за советот
Ти пуштам срејќа да биде успешна инсеминацијата, но и ако не е никако откажување. Само напред и позитивно. Знам дека е тешко и фрустрирачко и со секој неуспех разочарувањето е огромно, но кога конечно ќе дочекаме радоста ќе ни биде преголема. Те гушкам и дај Боже за 2 недели да се пофалиш со ||.
Ќе си дозволам да те искарам..абе женче па ми беше пример како се издржа и се бореш уште јуначки ќе успее и да не успее несакам да читам вакви глупости ќе се откажала..позитива ми беше и во најтешко си велев еее оваа жена што се не издржа ја сум закукала и не ти солам памет несакам да ме грешка сватиш ама додека не дојдеш до целта нема откажувања!!! Секој ден како се ближи време до 25недела се плашам и секоја болка ми е страв па почнам да паничам ама си велам овој пат ќе изджиме јуначки до крај.. немој ни ти да се откажуваш никогаш и гушни малото анѓелче од нас