Ги порачав јас денес баш истиве, ама се надевам нема да ми требаат. Овој месец можеби нема да добијам бевме вредни
Девојки денеска ми е 11ти ден, на тестот за овулација добив бледа втора линија. Но треба да продолжам наредниве денови да се тестирам се додека не добијам две исто црвени линии така?
Kolku ti e pokacen? Jas sum so godini so pokacen insulin ama sega periodov otide epten visoko. Metformin/ glukofaz redovno ke si pies ili so jadenje ili odma posle jadenje. I standard dieta vnimavaj posebno so blagoto.
Добар ден лавици. Овој е нашиот месец се надевам на бомбардирање на позитивни тестови за бременост. Мене ми заврши си работиме на случајот.Се надевам на позитивен тест. Во врска со тестовите за овулација немам искуство нека кажат поискусните. Позз и горе глава што е наше ќе си дојде
@Beatris продолжи да се тестираш и наредните денови во исто време и гледај да не примаш течности два часа пред тоа
Јас кога ги користев скоро секој ден имав бледа втора црта, а само два дена втора црта со исто црвена ииии тогаш тие два три четири дена бев највредна
Женски значи не знаете колку ми е тешко. Денес бевме со мм да купуваме алишта и играчки за поклони. Годинава мн наши пријатели и роднини добија принова, па нели како што е ред треба да се појде со повојница. А, мене срце ми се кини нз како ќе издржам само барам изговори да не одам ама свеки не попушта како така срамота било. Денес по продавници мм на секоја играчка, креветче, количка ме прашува дали нашето ќе има такво. Па, гледа цени, споредува да сме биле спремни. А јас само се смеам за да не заплачам.
Мила, вака не!! Мора да мислиш позитивно и ти како маж ти!! Нашата борба трае скоро две години, и на сите такви работи гледаме позитивно (барем и двајцата се трудиме).. А баш пешачев, и само што стигнав дома тргнав да пишам дека во овие пролет и лето ќе бидат нашите 5 минути!!! Толку некако позитивни мисли ми даде ова сонце!! Затоа, вакви негативни мисли никако!! Продолжуваме сите, заедно со главите горе!!!
i mene mi e taka srceto me boli site okolu mene bremeni samo jas ne i ko ke odime na odmor so prijateli ili ako odime na gosti site si gi nosat decata samo jas sama View attachment 385309 pa vo plodnost inace ispituvav i sega piseseinsulin do 17 a mene 31
@unigue30 View attachment 385309 pa vo plodnost inace ispituvav i sega piseseinsulin do 17 a mene 31[/QUOTE] Ako imas moznost vo skopje kaj grcka ambasada ima privatna internisticka ordinacija, Atik Cor. Doktorkata Viktorija Percan e tamu endokrinolog vo penzija ama prekrasna doktorka. Dodeka odev kaj nea na klinika imav odlicni rezultati. I normalen insulin i namalena kilaza i nikakvi problemi. E koga prestanav i da odam na kontroli i se opustiv pak( 3 godini ne otidov) haos vo organizmot. Sreka ja najdov i seuste raboti. Od srce ti ja preporacuvam odlicen doktor. Inaku insulinot mnogu smeta za zabremenuvanje ova mi go ima doktorkata nekolku pati potencirano.
Ako imas moznost vo skopje kaj grcka ambasada ima privatna internisticka ordinacija, Atik Cor. Doktorkata Viktorija Percan e tamu endokrinolog vo penzija ama prekrasna doktorka. Dodeka odev kaj nea na klinika imav odlicni rezultati. I normalen insulin i namalena kilaza i nikakvi problemi. E koga prestanav i da odam na kontroli i se opustiv pak( 3 godini ne otidov) haos vo organizmot. Sreka ja najdov i seuste raboti. Od srce ti ja preporacuvam odlicen doktor. Inaku insulinot mnogu smeta za zabremenuvanje ova mi go ima doktorkata nekolku pati potencirano.[/QUOTE] a tebe kolku ti bese ?i dali ima nesto na prirodna baza za namaluvanje?
@unigue30 Porano najvisoka vrednost bese 35. Sega se kaci do 44. Prirodno do sega ne sum slusnala. No metforminot ne e los lek. Go davaat i kako terapija za PCOS. Ne smeta i vo bremenost.
Среќен 8 Март убави жени следната година сите да го славите со најубавиот подарок минимум по едно бебуле
Среќен празник дамии, ви посакувам најубаво да си го помините денов денес е наш ден, денот на силните жени како што е секоја од вас, и посакувам следен празник да славиме со бебушко <3
Среќен празник и од мене да сте ми здрави,живи и весели догодина со исполнување на најпосакуваната желба
Продолжи со тестирање и во наредните денови, кога двете линии ќе бидат исти црвени тогаш ќе настапи овулација наредни 24-36часа... Среќен осми март женички, до година со бебенце во раце
1920 × 1200 - forum.idividi.com.mk Среќен празник девојки годинава сите да сме со полми мешиња и раце. Ве сакам и гушкам сите.
Среќен празник женички. Да сме здрави и живи сите со полни мешиња годинава и полни раце следниот празник