1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    dobar den zenicki znaci vaka piev klomifen i na 12 den od ciklusot pojdov za folikulite togas mi rece doktorot deka e uste ranoi mi rece da pojdam za pet dena t.e denes bev i mi rece deka ne mi rasyele folikulite i da odam direktno nainvitro gabe ne mozelo so inseminacija bidejki ete ne mi rastele folikulite ili da sum napravela laparoskopija.jas mislev da pravam 4 inseminacii za da mozam preku fondot sega tolku mi e izmesana glavata so ne znam sto da pravam goprasuvam doktoro tkolku pari e in vitro mi veli od 300 do 2500 evra???plus ete insulinot mi e 31 a treba 17.mi rece ko ce dobijam 2 den da pojdam i da pocnam so inekcii.

2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    In vitroto na privatno e okolu 3000 eur so se terapijata. Kaj koj doktor odis? Da otides kaj drug za vtoro mislenje najubavo. Od eden obid ne se otkazuvaj

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    И мене со Кломифен не ми раснеа фоликули па сега правам 3 месеци пауза. Потоа ќе одам кај специјалист.
    Колку што знам јас има посилни стимулации од Кломифенот.
    Ако добро се сеќавам @Bebulleee има пишувано за тоа.
    Да не има некоја друга причина?

Кога веќе пишав,ме мачи една мисла некое време,па кој би ми помогнал ако не вие тука
    Дали ако еве на 12 или 17 ден од циклус се мали фоликулите со стимулација Кломифенска (или без неа,сеедно во случајов) значи дека месецот е без шанса да се затрудни?
    Доцна овулација,можеби?
    Јас на пример на 11 ден имав незначителни фоликулчиња и др крена раце месецов,но минатиот циклус после 28 ден (имам нередовна) имав бел леплив исцедок (налик на мрсул или сперма) а овој циклус еве околу 23 ден почна тој бел исцедок. Денес ми е 26 и уште го имам.

П.С. Се извинувам за изразите

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    А зошто па да правиш лапароскопија?
    Посети си специјалист, не мора да значи дека ако со Кломифен не растат дека нема да растат со други апчиња.
    За ваучер од фондот треба да имаш 4 инсеминации.
    На колку дена добиваш?

5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Едно прашање до тие што вејќе имаат бебе. Ме интересира дали пмс симптомите се разликуваат од тие во бременост.Еве јас на пример пред секој циклус 10 дена ме болат градите, имам апетит, а неколку дена пред да ми пробие имам вртоглавици, уморна сум, имам зголемен секрет и често мокрам. Сега сум 26 ден од циклус и се од ова имам, што значи сум во ПМС, меѓутоа ова се типични први симптоми и за бременост. Е сега утре сакам да одам на бања, и ми е страв што ако има бебе, знам дека топлата вода може да предизвика сериозно оштетувања на невралната туба. И секој месец вака си одложувам некои задоволства од страв да не има неш па да му наштетам.

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.356
    Допаѓања:
    119.418
    Симптомите на бременост и за пмс се исти. Ти посакувам кај тебе да значи бременост :hug:

На stevemila и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  7. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Направи си тест. Сега зависи на колку дена добиваш, ама ако имаш редовна менструација треба да покаже. А и на крај не мора да влегуваш во вода, само прошетај се и толку.

На Lara 27 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  8. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    pa sega dobivam redovno sekoj mesec isto a koj specijalist e to?jas pojma nemam zosto da pravam laparaskopija koga imam proodni kanali

kaj doktor tase vo plodnost.da i jas sakam da odam kaj dr doktor za vtoro mislenje ama ne znam kaj koj da otidam koj e podobar doktor?

Последна измена од модератор: 10 март 2018
  9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Ако имаш мислење од доктор дека не можеш бремена да останеш со инсеминација и природно, од фондот ти слефува ваучер, без разлика на тоа дали имаш правено 4ри инсеминации. Штом докторот тврди дека не може ништо да се направи нека ти даде мислење и ќе ти дадат ваучер. Ако па докторот сака да си прави бизнис со тебе, време е да го смениш.

На stevemila, Lara 27 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  10. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    ете не сум знаела дека можи така без инсеминации јас денес ко го прашав колку пари ќее тој не ми рече дека преку фондот туку од 300 до 2500 евра?

11. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    И јас пред 2год добив таков одговор и на мое инсистирање правев инсеминација и секако неуспешна..дигнав раце од се и чекам да добијам за хормони на трети ден кога јас оп трудно за жал заврши во 25 недела..си реков така Господ сакал помина некое време и ајде со мм да пробаме ако биде биде ако не ќе бараме друго мислење јас нервозна мислам ми иде чекај 5дена нема мм земал тест и оп || и ете го расте во мене..така да барај второ мислење или опушти се некое време и после одлучете се што понатаму..верувај чуда се случуваат Господ е голем

На stevemila, Lara 27, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Верба слично и кај мене, кога останав бремена примив прегнил на 18ти ден,што значи сум останала трудна на 20ти или 21ви ден од циклус, а месецов не се откажав и го примив на 20ти ден. И јас ја прашав докторката дали е касно, она ми рече ако има фоликул над 19 мм и добар ендометриум тогаш не е важно кој ден е, едноставно овулацијата е касна. Затоа ми е чудно кога читам дека ако на 12ти ден има мали фоликули докторот вели ништо овој месец.
    Мој совет ти е кога ќе ти се појави тој исцедок да си отидеш на фоликулометрија.

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Што имаш од терапија за стимулација користено!!!??

14. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    samo klomifen

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Правеше ХСГ и каналите проодни ти беа? Колку што знам, лапаро се прави за цисти, јајници, канали, миоми, ендометриоза...
    Колку дена ти трае циклусот, на колку дена добиваш?
    А за ваучер ако имаш проодни канали, ако е се' во ред со двајцата, бараат 4 инсеминации.
    Јас со Кломифен не останував бремена, а и со други стимулации и никој не ми даде мислење дека ми треба инвитро. Поднесов документи со три инсеминации и ми бараа и четврта, па дури потоа дадоа ваучер.
    Побарај на страната од ФЗО, пишува во кои случаи даваат ваучер без инсеминации.

Последна измена: 11 март 2018
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    А со двата партнери е во ред?
    Ако е така да си го смениш докторот. И јас не реагирав на Кломифен па се боцкав со инексии и сега имам бебче. Поздрав се шо ти треба сл прашај :)

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  17. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    so soprugot se e vo red kaj mene e problemot izgeda posto imam pcos i visok insulin

18. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Девојкиии добро утроооо.
    Желба голема што прави.
    Ноќва сонував дека на гаките сум имала розеви бледи капки крв и сум помислила дека е имплантациско.
    Кога се разбудив бев многу разочарана дека е само сон :(

19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Оваа цена од 300 евра ин витро не ми се верува ама баш никако |(. Рачунај без ваучер околу 2000 евра зависи што стимулација ке ти даде може и повеке. Ако е толку сигурен докторот:!: дека треба веднаш на ин витро нека ти даде писмена потврда и поднеси за ваучер. Секако нема да ти даде,а претпоставувам дека и лапораскопија ти ја предлага кај него да ја правиш нели:|. Барај и второ и трето мислење ако треба,не се оставај само на мислење што еден доктор ти го кажал.

Мој совет гледај прво инсулинот да го намалиш значи посета на ендокринолог и примање соодветна терапија. Мислам дека тоа е проблем кај тебе и верувам од како ке се среди тоа ке не израдуваш со позитивен тест овде(fingers)

На stevemila, Lara 27, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  20. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    da da kaj nego da pravam laparoskopija vo plodnost.