Па ја имав , сега за сега мирно море , јогурт пиев по литро и се уште пијам , благо не јадам , терапија си примав дифлазони канестени .... И под стрес сум од кандидата, на некое чешање.
Здраво,здраво. Побарав,не најдов тема во која би сакала да прашам нешто,доколку има а не сум видела се извинувам. Со вереникот планираме наскоро да започнеме со обиди за бебенце. Би сакала да ме посоветувате што да направам,не правам,земам витамини,фолна(колку мг) и слично. Ве читам,ви посакувам од се срце полни раце! Уште еднаш извинете доколку постот не е за овде. Имајте убав ден
Здраво мила. За почеток испитај хормони,спермограм за сопругот и проодност на јајници. Сега незнам колку време се обидувате и дали од овие сите што ги наведов треба да ги направиш,посоветувај се со гинеколог. Поздрав до тебе и поскоро да успееш во намерата
Здраво и од мене, 4-5 дена до датата на добивање само градите ме болат премногу, исто како и секој месец. На 11 ден имав фоликул од 23 мм кој беше пукнат една недела подоцна кога повторно бев на гинеколог. Испитавме прогестерон и ми беше во ред но сепак докторот ми даде да пијам дабростон за да го зголемиме нивото на прогестерон малку. Сега сум во исчекување иако не се надевам премногу Штом сеуште не сте започнати со обидите само ви се во план, најдобро е да направиш обичен контролен преглед кај гинеколог, пап, ехо и микробиолошки. Нема потреба од ништо дополнително првите 6 месеци. Се надевам дека кај тебе ќе биде од прва, веднаш да се радуваш на две црти. Јас овој месец почнав да одам за дополнителни испитување затоа што направивме 6 месеци од обиди без успех. Во тие 6 месеци не примав ништо, ниту фолна, иако тоа не е ништо штетно може да се прима и кога се планира бременост. Нека каже некој што имал искуство со тоа.
Здраво . Одамна не сум пишувала. Вака сега последен пат добив на 7 фебруари . Прв пат добив на 28 ден. Овулација мислам дека имав на 1 март според исцедокот густ како белка од јајце бевме вредни Е сега уште немам добиено немам никакви симптоми ниту за добивање ниту за бременост. Имам мала болка во долниот дел од мешето само пред мокрење после тоа исчезнува . Сега не знам дали е рано да направам тест да знам на што сум . Се извинувам за долгиот пост. Ве гушкам
Здраво девојки како примате прегнил.. сум заборавила да ја прашам сестрата имам две пакувања.. денес ќе треба да се прима вечер ама незнам дали мускулно или поткожно.. ви благодарам однапред
Ако била овулацијата на 1 март, не ти доцни уште, така? Ме збуна @fana што рече дека ти доцни една недела. Ако не те трпи срце да чекаш да доцни, направи си тест, но имај на ум дека можеби е рано за да покаже. Ти посакувам две цртки! Ајде одамна немало на темава || @saramila09 и јас во стомак го примам Прегнилот.
Ми доцни минатиот месец добив на 7-ми а имав доцна овулација . Утре ако не добијам ќе правам тест па што е тоа е
Јас го прашав докторот и ми рече мускулно да го примам и така направив.. но сепак ти благодарам многу
Па ако овулацијата ти била на 1, мислам не ти доцни уште Рачунај си 13/14 дена по овулацијата треба да не добиеш, а не во однос на датумот од претходниот месец. Направи си, ајде чекаме утре || Како што рекол докторот, така. Само со успех да е
Здраво девојки,пак јас да ве прашам дали знае некоја дали вредност на бета 6.3 дава позитивен тест и покрај тоа што е премногу ниско?