Јас дента кога добив позитивен тест дента и прокрварев и ми направија тест преку крв бетата била 6.3 а исто и тест со урина правев позитивен беше затоа нешто не ми штима.. денес пак ми земаа крв и утре треба да се јавам за резултат.. збунета сум
Епа ти многу шеташ , затоа јас те "заменив". Баш ти фала за линкот за мој термин што си го споделила. Не сум ни знаела дека може да се прати за термините. Кога видов колку термини има "мојот " доктор свеста ми се сврте. Мислев ме лаже коа ќе ми рече дека е фул .
Ми се јавија денес , ми кажаа падната била вредноста, се исчистило само..тоа е тоа, со нови сили продолжуваме ве
Женски еве јас да се пријавам ме боли стомак и кичма исфрлена сум имам и подуен стомак (гасови) така да не верувам дека нешто има од мојата инсеминација дај Боже да грешам ама мн сум и нервозна а тоа ми е сигурен знак дека ќе добијам
Ајдее позитивно до крај... никогаш не се знае. Те молам кажи ми каде ја правеше инсеминацијата . И мене најверојаатно ме чека.
Здраво девојки, да пишам и јас. Добив 35 ден после спонтаниот, болки неиздржливи. Бев кај матичен гинеколог, обичен преглед, вели не треба испитувања, дека брзо ги правев. ММ правеше спермограм, едвај го натерав, срам му било еве ги и резултатите. Ако ги разбира некој, нека сподели мислење. Периодов никаков, како за инат само околу деца и бремени жени сум. Не љубоморам, навистина, ама многу ми е болно. Некако, додека не добив бев во НЕверување што ми се случи, ама ете тоа е... Мразам нови почетоци, цел живот имам нови почетоци. Ама не се откажувам, ќе имаме бебче. Поминува менизис и се фрламе на работа Вие како сте ми? Ве гушкам сите и ви посакувам што побрзо да ги видите двете || п.с. Предлог од матичната беше да пробаме уште неколку месеци (цитирам: до лето), ако биде природно, во ред ако не да пробаме со инсеменација. Па ако е некој поупатен, документи, испитувања што треба нека ми пише или тука или лп не е проблем.
Треба да правиш инсеминација?Мое искуство на ГАК само ако сакаш да ги пројдеш ради ваучер кај мене фигурира Тофоски а не се појави на инсеминацијата
@jagoda777 @Lady Leona ako se e vo red so partnerite ja bi vi preporacala na privatno kaj specijalist da si pojdete..i tamu da gi pravite inseminaciite.. imase nekolku pozitivni iskustva od inseminacii vo poslednive meseci, jas sum.megu niv.
@cinderella5 астенозооспермија ви е дијагнозата на спермограмот. Тоа значи намалена подвижност на сперматозоидите. Не е страшно како што видов,32% ви е вкупна подвижност,а 30% е предуслов и надеж за успешна инсеминација. Ако кај тебе се е во ред,не би требало да има проблем да зачнеш наскоро,а ако не ви се чека инсеминција верувам ке ви биде од полза. Истата дијагноза ја добивме и ние скоро,само помал е процентот на подвижни. Маж ти нека посети уролог,нека слушне мислење од него,можеби и терапија ке му препише. Се на се,не е страшно мислам Ти посакувам полно меше што поскоро
Јас мислам дека нема место за паника. Ти со ваков спермограм си останала бремена природно без разлика на спонтаниот Спонтаниот со ова нема врска.
Велиш на приватно е подобро? Да со мм е се во ред . Но еве сега слушам за ваучер требало инсеминациите да се прават на ГАК.