А бе ме пресмеа, се загрцнав, откачена една! Јаки сте за ова протресувањево Не ми текнало така. Јас секогаш сум полежувала барем половина саат и тоа како на трња, едвај чекав да станам на мочање. Море сум кревала нозе на ѕид, перници под кичма, лежење на страната каде што е фоликулот. Не бидна, но кај мене од други причини. Пробувајте со протресувањево, со нозе горе, со перници. Никогаш не се знае што ќе упали @paleska3 како и погоре што ти напишаа, и јас ќе ти речам дека не е ништо страшно. Веднаш си функционирав најнормално, а и крварење немав, само мааалку кафеавко првиот ден. Не плаши се, брзо ќе помине и раат ќе си бидеш. Каде ќе правиш? И што и да е, имај на ум дека го правиш за бебенце, се' се издржува
@paleska3 HSG-to ne e nisto strasno no sepak toa e individualno, zavisi dali imas zapusuvanje ili nemas, prag na tolerancija na bolka i slicno. Pree HSG obavezno proverka na sedimentacija bidejki ke ti baraat i se zakazuva od 7mi do 10ti den od ciklus za procedurata. Mene na primer me bolese, no desniot kanal mi bil malku zapusen pa go otpushuvaa. Denta ne mozev da prodolzam na rabota i otidov doma da odmaram. Se e individualno pak ke kazam. Ama se izdrzuva so sreka
Си ја видов точкичката на ехо, доцниме 4-5 дена веројатно доцна овулација. Менр ме болеше јајникот на 20ден веројатно тогаш прснал фолекулот, а на 19 ден имавме односи. Ако е така скроз е таман со големина ама пак се загрижив, мајка. И врејќичката малку не е правилна од едната страна, па ми даде кардиопирин оти се хранело само од една вена. Абе на проблемите им нема крај, ама за убаво да е само. Сега за 10 дена чекаме срцева акција.
Женски имам едно прашање јас добив иако ми каснеше ...ама ова сега што ме мачи а не ми се случило до сега е со добиеново освен крв имам и парчиња како кожичка ... дали на некоја од вас и се има случено нешто вакво ? Извинете за описот П.с. честитки @milaaa991 имај лесна бременост
Ме насмеа бубче абе и мојот кога бев 45кг ме тресеше ме дигаше ама сега сиротиот не може да ме поткрене и на мојот ке му отиде кичмата. Женчиња мили само водење љубов и кога сака ке биде еден ден и нас ке не огрее
Мене ми се има случено покрај преобилен циклус што имав,ми излегуваа и како парчиња како џигер(сори за описов) Едно дури големо на влошка ми падна. Само што ми заврши бев на гин ми рече ништо страшно од што се лупи зидот на матката Уште на 2-3 пати ми се случило ама поситни парчиња не толку крупни.
Zarem prv pat vi se slucuva toa? Mene site ciklusi sekogas mi bile so t.n "partali" i kolku sto mi imaat objasneto e dobro toa e od lupenje na dzidot na matkata.
Ова не е крв него наликува на кожа а тоа парчињата големи се ако седиш или не истекла крвта одма па се засирила и како топка како џигер искача после е тоа улошка не го додржува барем не кај мене
Jas ti go svativ opisot ne e kako dziger tuku kako stokaza kako koza, I jas go imav skoro sekoj ciklus mi doagase duri da I go pokazam na maticnata jas edno I kazuvuvam taa pak kako dziger I mi rece isto deka e od lupenje na zidot na matkata.
И мене ми се имаат случено и поситни и покрупни парчиња на засирена крв како џигер и на бришење и на влошка. Пообилен циклус е тоа и посилно се чисти матката.
Да ми се случува прв пат не. Сум имала и претходно ама мали парченциња(парталчиња) ова еднаш што ми се случи беше баш големо и плус имав обилно крваење потрошив цело пакетче влошки во една ноќ. Може и др пат сум имала така поголеми парчиња ама ако паѓале дирекно во шоља кога сум мочала. Ова на влошка ми беше. Како и да е на гин ми рекоа ништо страшно.
Фала ви поддршко, многу ми значат вашите искуства, ме смиривте малку, знам дека мора да се издржи, мора да се направи. Ќе закажам следната недела, планирам да правам во систина, па ќе споделам искуство.
Мила ич,ама баш ич да не се плашиш.Многу е кратко за да му се обрне внимание,секундарна болка е,т.е непријатност. Мисли си на убаво,ете чим се е во ред до сега,после овој третман ке ти бидат прочистени каналите,па ке дојде и до зачнување побрзо
Мене секој циклус ми е со големи парчиња, два дена обилно крварам и паѓаат парчиња. Тоа е до ендометриумот, ништо страшно.
Добро како функционираш тие денови јас не искачам од дома пошо нема шанси да се додржи или да одам со тоа ...каша се праам одма и затоа избегнувам секакви активности посебно шетање на места без вц ...среќа трае ден два па ...
Ќути, не знам ни сама Апче за болки обавезно и ако излегувам носам во ташна пакетче влошки. Но тактиката ми е да одам на секои 10-15 мин во вц за да паѓаат во шоља, а не на влошка. И памук ставам над влошка понекогаш. Како што кажа, среќа два дена трае. Првиот ден помалку паѓаат, ама вториот мајка ми се плаче Тоа е, навика, што да правам
Уууу ама гадни муабетчиња И јас имам таков ден во циклусот,џигерашки. Не е страшно инаку,напротив,показател за добар ендометриум е Кај мене варира,сега дека постам ептен оскуден ми беше циклусот. Во зима и не е страшно,ама лето со обилен циклус е крш,а никако да се навикнам на тампони.
Исто и јас кога излегувам морам да бидам појачана иначе користам бони улошки памук со мрежа .ја ставам врз обичната улошка ... @dunika затоа се извинив за описот незнам како поинаку би се разбрале ете кој имал знае и стварно е мака така да се функционира Се молам да немам циклус на некој битен настан зашто знам како ќе пројдам гадно е знам црева ми се превртуваат...тогаш немам снага и парадирам само во вц кога ќе заврши мислам ко нова сум ајде кога ќе останеме трудни барем неколку месеци раат ќе сме јаки сме ние жените