Џигерашки бе Мене па не ми е гадно, навикната сум. Башка не го регистрирам, само чекам да помине и третиот ден сум како рестартирана. Море форматирана
Јас имав mised abortus во 9 недела на 26.10 и после правев испитувања и се беше во ред само уреаплазма позитивна, и тоа се среди со антибиотици, и сега од овој месец не се пазиме со мм, треба да добијам на 1 април одприлика, бидејќи никогаш не ми точна менструацијата, е сега се плашам многу што ќе биди. Читав многу за тоа после колку време од чистење пак да се почни со обиди за бременост и сите рсзлично велат. Мене док ми рече 3-4 месеци да поминат. Некој искуство???
Девојкиии,поддршки, Секој циклус иста приказна. На 37 ден сум од циклус, чувствувам повремени болки во половината (што знае да ми е најголем симптом за добивање). Имам страшна неподносливост на мириси и парфеми. Мерам два дена по ред температура 36.8. Имам и исцедок. Во понеделникот вечерта ми се гадеше но не можев да повратам. Вчера исто. Имам и исцедок. Претпоследниот циклус ми дојде на 34 ден а последниот на 13 февруари. Не знам дали да правам тест,се плашам дека пак ќе се разочарам и плачам. На 23 02 бев на др на фоликулометрија после Кломифен терапија но немав фоликули. Со мм не се откажавме и од 7 ден на циклус на секои два дена работевме. Што ме советувате да правам?
I jas sum za test. Poarno da znaes na sto si otkolku da se izmacuvas. I placenje nema,ako ne e ovoj mesec naredniot ke bide nas. Tezok,trlnilv i macen e ovoj pat ama na krajot na tunelot sekogas ima svetlina. Najiskreno se nadevam deka ke bide pozitiven testot.
Ајде тест па во другана тема Инаку температурата варира во текот на еден ист ден. Затоа најдобро е мерење секој ден во исто време така е најточно.
Jas imav lani missed abortion isto.vo nekoja 8ma nedela. Nie posle kiretazata pocnavme da rabotime posle 2 meseci..ama mi ss pojavi eserihija pa pauziravme mesec..taka da sve u svemu okolu 3.. Napravi test..i ako ne dojde pak za nekoj den..da se provocira..nema placki ajde sekoj ciklus nova nadez nova sansa
Девојки овој месец имав одличен фоликул 20 мм и на 11 ден ендометриумот ми беше 8,5 мм и претпоставуваа дека кај и да е ќе пукне фоликулот. Но докторката ми препиша 2 х 1 естрофем од 1 мг. Вчера се напив две али денес почна да имам главоболка, зашаматеност, силен исцедок и земав само едно апче. Дали некоја имала искуство со естрофем, дали е нормално вака да реагирам и има ли ефекти од него. Ме интресира и колку мм треба да биде еднометриумот за да се прикачи ембрионот.Мене од секогаш пред добивање ми бил 9 мм а најмногу 10 и до сега не сум забременила.
Да направиш тест душо и да ми се придружиш, можеби си имала подоцна овулација и мене ми беше страв ама ете испадна позитивен. И кај мене овулацијата била подоцна, па ете има бебе. И мене бе болеше грб, стомак и гради и мислев секој миг ќе ми пробие. Ама кога ми се смири болката во стомакот, а градите ми останаа меки знаев дека тоа е тоа. И јас чувствувам мн мириси. Ајде среќно и позитивно.
Мене ми беше слично од естрофемот главоболка и многу променливо расположение нагла нервоза па плачки. Мислам подебел треба да ти е ендометриумот над 11.
Навиваме за две црти, ајде малку да се размрда темата со позитивни тетсови, Мила да повлече нога во труднички. Подобро направи си тест да не се измачуваш повеќе.
Таман се одлучи докторката за Прегнил да примам на 12ти ден, кога тоа пак човек да не е раат. Ми рипнал пролактинот пак, и сега пак достинекс половинка неделно а прегнилот одложен за следен месец @Milaaa991 cestitkiii
Zdravo jas sum nova vo grupava. So m.m sme 3 god vo brak a se obiduvame vekje 4 godini uste koga bevme decko i devojka no nikako ne se fakja. Na maz mi mu najdoa pomal broj na spermatozoidi pravese operacija i sea e dobro kaj mene mi najdoa policisticni jajnici imav problem so tiroidnata mn mi lacese no sea ja donesov na normala pocnav mn da se POPRAVAM so menstruacija sum katastrofa imav na 22 dekemvri januari cel nemav pa na 3 februari i seuste nemam dobieno...pravev krvna slika sabajle zelezoto mi e mn padnato do 4.7 a hemoglobinot na granica a mene mi se vrti od nekoj mirisi mi se losi mi se spie mn zamor osekjam , pravev test za bremenost ispadna negativen i samo se razocaruvam nz vekje sto da prezemam... IZVINETE na dolgiot post se nadevam deka kje mi kazete nekoe vase mislenje.. ubav den na site
Имаш анемија. Матичниот лекар ќе ти препише лекови за поправање на крвната слика а можеш и сама да си купиш во аптека. Тоа што се поправаш најдобро да си направиш проверка на хормони во 3ден од циклус. И провери проодност на канали. Ајде побрзо до 2цртки
Бидејќи подолго време се обидувате без успех најубаво е да појдете кај некој специјалист за инфертилитет и да си почнете со инсеминација. Сигурно ќе се најде решение но мора да бидеме упорни