Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Bi sakala da ve prasam ako nekoj znae koi genetski ispituvanja vo MANU odat na fondot.Dali PAI,MTHFR,Faktor5 , Faktor13 i protrombinska mutacija se na teret na fondot....

2. La-Dy

La-Dy Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Malecka ne panici odma i jas isto 6 meseci se macev no treba samo opusteno ne misli na toa koga ke se fati i jas celo vreme na toa mislev i na kraj rekov koga saka neka bide koga togas ke si dojde i bas togas koga ne ocekuvav ispadna eve sega veke sum 4 meseci ... ti posakuvam sto poskoro da ima bebence vo meseto :*

На maleckataa и SimonaTino им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    да не треба да мислис и мислис многу на тоа,опустисе и остави нека ти направи изненадување бебЧето :) :) поз

На TSS и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво драги феминки иако не сум многу активна со разговор на темава секој ден ја читам и прелистувам темата бременост,сакав малку да се одморам и во позадина да ве следам е вака јас сум во прага кај мојот сопруг и се одмарам од неуспешното ивф ,е веќе одлучивме доста е одмарање и закажавме кај една докторка овде во прага таа е македонка и ги дадовме сите анализи и документи од неуспешното ифв и докторката ни закажа термин на 27 овој месец и ќе ги направиме сите анализи и ќе почнеме со терапија за ивф колку пак сум само среќна и едвај чекам да дојде 27 ,сега сум посмирена и не сум оптеретена со негативни мисли дали ќе биде или не, сега ќе се опуштам сопругот е тука со мене да ми дава снага и сила да издржам се и со божја волја ќе биде се во ред,поздрав до сите од сега понатаму постално пак ќе ве дружам посакувам овој нареден период што доаѓа да донесе само најубави радости :hug: :hug: :* :*

На midnight.flower, eli25, TSS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.804
    Да мила,ама рачунај цените од 1ви мај дупло ги покачија во МАНУ.За тоа пишуваше и во весник,и со плаво картонче ќе бидат скапи.Најубаво јави си се и прашај да не испадне како на приватно цена.

Моите резултати биле готови а мене ми е страв да ги земам, :tmi: .Од на трансфузиологија хла-то било ок,ама ми спомнаа некакви антитела,се плашам да не е она што мислам :sweat: .Собирам храброст да појдам да ги земам :doh:

6. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12

еве замина и 12-ти а јас сеусте не добив...направив тест вцера но излезе негативен,а досега никогас не ми доцнела мнс. и незнам веке сто да мислам,ама се надевам дека добро ке излезе... :)

7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa probaj nasabajle da go napravis modze ke ima pozitino poz ;)

8. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    MILA I JAS TREBA DA PRAVAM INVITRO I AKKVI DOKUMENTI KE TREBAAT DA SE SOBERAAT AKO SAKAS DA MI KAZES

9. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    +++
    Чудотворна лоза Светог Симеона Мироточивог помаже паровима без деце.

може се наручити и стиже бесплатно на кућну адресу. Телефонски број манастира је +30 23770 23797. е да се пошаље допис манастиру телефаксом. Телефакс у манастиру је аутоматски и укључен је нон-стоп. Број му је +30 23770 23494

Moze se naruciti i u Manastiru Manastir Slanci
    • adresa: Manastir sv. Arhiđakona Stefana
    • Ulica Teslina 1
    • 11215 Slanci
    • telefon: (011) 2784-470
    • zvati svakim danom od 9 do 13 časova sem praznicima: svstefan@EUnet.yu

Moze se poruciti i u Zaduzbinu Svetog Manastira Hilandara bul.Vojvode Misica 71.tel.011\36-92-004 ili 36-90-792.Ili putem mejla zaduzbina@hilandar.org.

У Хиландар готово свакодневно пристижу писма захвалнице са фотографијама деце која су рођена након дужег времена неплодности. Срећни парови су са свих страна света. Турски паша је поклонио две хиљаде хектара земље манастиру Хиландар, након што је уз помоћ ове чудотвонре лозе добио сина. Бог је милостив и даје према вери.

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Мама од каде оваа инфромација, од некој форум или. Го пиел ли некој овој чај

11. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Колку време пиевте достинекс и која доза, па направивте повторна проверка на пролактинот?! ВАШИ ИСКУСТВА?

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    јас добив :^) :( се надевам наредниот пат нема :) и ке пробам она сто сестрами ми кажа и се надевам дека ке успеам :) :)

13. ecicka

ecicka Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zenski sakam da zabremenam koi denovi se plodni po menstruacija :) i dali mora da se prani kaj mene decko mi ili moze i taka da ostanam :(

14. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    и конецно две цртки на мојот тест за бременост :))) јеееееее ;)))

На optimistka23, Agrona, TSS и 8 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.804
    Честитки Лида ептен ми е мило :*

Драги,сакам да ве праша дали сте правеле тест за генски мутации?Мн битно испитување,а никој од докторите не знае да ти го посочи.Јас едвај се изборив за упат :tmi: ,дел правев на ману,дел на трансфузиологија.Ги земавме резултатите и ни најдоа некои мутации,ризик за тромбофилија,среќа било што сме ги налседиле од само еден родител а не од двата,ма да и тогаш имало терапија.Терапијата е лесна со аспирин,клексан,б витамини зависи дали сте хетерозигот или хомозигот.Се консултирав со Проф Дијана од Ману,таа ми рече дека тие не се причина за моите спонтани,али сепак за наредна бременост да се консултирам со трансфузиолог.
    Испитуваат мутации на гени во зависност од дијагнозата,јас однесов празен упат,така тие ми кажаа и им кажав што е дијагнозата и тие рекоа ок ќе ги испитаме само тие гени одговорни за тоа.
    Може кај некоја од вас што не може да забремени ќе треба да се испита друго.
    На телефон не ви препорачувам да се јавите пошто се изгубени и незнаат.Мене првпат ми рекоа дека такви испитувања не прават.И најбитно,вие си носите крв со реагенс,таму не земаат.Ама затоа имале најсовремена лаб.на Балкан и резултати има за 10 ден,на клиника ќе ги чекав 7 месеци.
    Така да ако нешто сте испуштиле во испитувањата ,јас станав експерт и слободно да ми се обратите ;) Дури сум и експерт во упати,матичната требаше да ми даде процент :lol:

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    на форумот има календар за плодни денови,инаку не се води спрема тоа , секоја жена си е различна има различен организам па не мора да значи дека тие плодни денови што ќе излезат дека се плодните :) инаку јас кога пробав во плодните денови не останав бремена ... потоа со мм си се сакавме и не гледавме на деновите плодни и се појавија двете цртки .така да уживај си и се надевам дека наскоро ќе ги добиеш посакуваните резултати

На ecicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958

Mila cajov bil cudo mi go pratija na mail rodnini za edna prijatelka koja veke podolgo vreme nemoze da ostane bremena. Velat deka ima mnogu efekti pa zatoa sakav da go spodelam tuka,so verbata vo Boga se e mozno. Samo treba da veruvame !

18. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    А како да пишува точно на упатот?
    За маж ми не сакаат да прават,тој од каде да земе упат за секој случај???Од општ ?

19. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    4.697
    Во врска со чудотворната лоза на свети Симеон, тоа не е ниту чај ниту некакво магично средство, туку светиња и благослов од свети Симеон Мироточиви (крал Стефан Немања, татко му на свети Сава Српски и крал Стефан ПРвовенчани). За да се користи лозата и грозјето од лозата на свети Симеон Мироточиви, брачниците потребно е да ги исполнуваат следниве услови:
    0. Да веруваат во Бога, во Неогвата семоќност и во светата Православна Црква.
    1. Да се крстени и венчани во Светата Православна Црква
    2. Пред да ја употребуваат мораат да си ги исповедаат подробно сите свои гревови. И да дадат завет, пред Бога и пред свети Симеон Мироточиви, дека ќе живеат според законите и уредбите на светата Православна Црква и редовно ќе ги посетуваат богослужбите дури се живи.

Откако ќе ги исполнат 1 и 2, го повикуваат дома својот парохиски свештеник и им крштева вода и им го благословува постот. Во таа вода ги ставаат деланката и грозјето и веднаш потоа започнуваат четириесетдневен строг пост (надвор од 4 велики пости) по Велигденскиот типик(од понеделник до петок без масло, сабота и недела масло, само на Господен и Богородичен празник риба). Исто така во текот на постот не општат полово и секое утро и вечер го исполнуваат целото молитвено правило, а на утро по земањето на нафора пијат од крстената вода. Во недела и празник (освен поради неодложливи , семејни и работни обврски) одат на светите богослужби во парохиската црква. Откако ќе заврши постот, брачниците повторно се исповедаат и се причестуваат, жената јаде 2 зрна, а мажот едно зрно грозје, а потоа (по минимум 3 дена) и се спојуваат и ако Бог благослови ќе добијат детенце. Понатаму продолжуваат да живеат чесен и богоугоден живот во Православната Црква.

На Witchman и ecapereca им се допаѓа ова.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Честитки драга и се со убаво нека ти е. Сега ми олесни малку за тироидната знаЧи и не претставува толку голем проблем. Јас сепак и овој месец добив еве 3-ти ден ми е :( Се надевам повеке срека наредниот месец :)