Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    Мој совет да си повториш утре бета уште еднаш.
    Кај тебе има бременост во моментот. Не дај боже може да е биохемиска, или во полош случај ектопична. Затоа најдобро утре уште еден тест на б хцг и ќе се види како се движи бетата.
    А, дај боже, може да е и доцна овулација, па да си испадне " нормална" бременост.
    Со среќа

На Milaаа991, dunika, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Се надевам дека ке е се ок.. ми рекоа во среда да проверам бета за 48 часа требало

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Nemoj da brzas, mozebibe pokasno zacnata, docna ovulacija i uste e rano da se vidi. Cekaj do sreda, ako e duplirana togas ima bremenost.
    So srekja.

На stevemila, annaa22 и saramila09 им се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @fina erika Верувам дека ова е последна битка со ваков резултат. Следниот пат ќе испаднеш како победник!
    :hug:

На babydust, dunika, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Еве и јас добив :(
    Ме болеа многу градите, беа меки, брадавиците некако чудни, некоја тапа болка во левиот јајник, убедена бев дека се симптоми за бременост. За жал тоа сигурно било за време на овулација, овој месец сум имала најверојатно подоцна овулација, некаде 10 дена пред добивање.
    Многу надевање, исчекувње и се си велам не мислам веќе на тоа, ама некако се околу тоа ми се врти,па зошто не можам да забременам повторно, па да не има некој проблем од киретажата, па пиење секој ден фолна киселина.....
    Решив од овој месец без размислувања, без дополнителни стресувања, бидејќи по природа не сум паничар и некој кој лесно паѓа во депресија, ќе престанам да ја пијам фолната,кога ќе дојде време ќе ја пијам, вака и таа ме потсетува на тоа дека едвај чекам да видам II.
    Инаку честитки до сите кои видовте II,постојано ве читам иако поретко пишувам, а ние кои сеуште не сме никако да не губиме надеж и да не се предваме.
    Еве според приказната на @Verba претерното размислување, стресот, напнатоста се честа причина за не зачнување.
    Ајде почнува убавото време, некако поопуштено е кога има сонце, па да се надеваме сите до една дека ќе имаме позитивен тест.
    :):):)

На curlyhair, Anna-Karenin, tincemajmunce и 3 други им се допаѓа ова.
  6. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Почнав да крварам сега... Значи ништо

7. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Nemoj da ja prekinuvas folnata, od nea samo arno mozes da vidis. Nego kazi mi koga imas praveno kiretaza i dalj posle kiretazata imas napraveno HSG?

8. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Девојки имам едно "питанце" до вас. Др ми препиша вит. "Пре мама" . На нив читаам 150 mcg јод. А јас сум со хипертиреоза. Пијам апчиња секој ден, хомоните ми се во нормала. Но , да не ја активирам тироидната со јодот? Некое искуство од вас. Докторв неможев да го добијаам

9. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Дечки да ве прашам дали некоја има пиено Дабростан??? и за што??

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Го доби докторот?

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    За крварења меѓу циклуси ми ги даваше, пообилни од нормални при овулација. И за цисти исто.
    Ги даваат и во бременост за поддршка.

А зошто прашуваш? :D

12. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Не го добив гинекологот . Бил отсутен . И не ги пијам не ми се ризикува. Ќе треба да одам на патофиза да си ја прашам докторката.

13. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Па имам циста ама ми тече онака темно и ке истече си викам до следна менструација ,засо да ги пијам а цитам тука повекјето во бременост пијат

14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Дадени ти се баш за цистата, да ти ја намалат и да имаш редовен и нормален циклус. Не би требало да ги прекинуваш аку ти се дадени од доктор. Не се пијат само во бременост, туку и за регулирање на циклус.

15. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Имам циста а редовна менструација ,ама ке пијам 2 недели па ке видиме на контрола дали се ке истеце

16. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Можат само да ти помогнат и мислам дека ќе ти ја намалат. Пиши како си поминала.

17. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Киретажа правев во септември и гинекологот ми препорача да почекам со бременост 4 месеци. Го послушавме и со незаштитени односи почнавме од јануари.
    HSG немам правено, по киретажата ми земаа брисеви и torch по што бев позитивна на токсоплазма за која докторот ми кажа дека пред 6 месеци ми била активна.
    Не знам дали треба да почнам со некои испитувањс, бидејќи реално не се обидуваме многу време, 3 месеци ама сепак многу прашања имам во глава.
    Се мислам да прекинам со фолната зошто таа како дополнително да ми создава обврска, секогаш помислувам на бременост, што знам.

18. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Te prasav za hsg dali imas praveno pribidejki jas imav kiretaza dekemvri 2016 a hsg pravev juli 2017 pri sto mi kazaa deka edniot kanal mi bese podzapusen sto.najverojatno se slucilo poradi kiretazata i mi go otpushija.
    Pa sakav da ti recam da si napravis za sekoj slucaj.

19. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Ти благодарам за советот.
    Ќе почекам уште овој месец, ако не ќе правам.
    Имав ептен стресни периоди откако почнавме со обидите, односите не ми беа уживање, туку онака како начин за постигнување бременост, некако се чувствувам премногу напната, веднаш после овулацијата барам и изнаоѓам симптоми на бременост, за кои отпосле сваќам дека всушност ми се овулација и откако ќе ми помине овулацијата (така јас мислам, а всушност овулацијата за жал според симптомите ми е подоцна) односи имам поретко,па може и тоа да е причината за незабременување. Најверојатно немам односи баш кога ми е овулација, туку само пред неа.
    Подршка од маж ми имам огромна, има огромно разбирање за мене, но јас некогаш сама себе не се поднесувам.
    Тоа е, овој месец менувам тактика па ќе видиме.

20. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ke bide ajde poleka smireno, ednas e postignata bremenost ke bide pak bez grizi. :)

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.