Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Да и тоа со нередовна менструација од прва си се фати. Ми ја правеше доктор Поповиќ од систина кој топло го препорачувам.

На stevemila, Acka22, irenna и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    I ja sum bremena 16ta nedela od vtora inseminacija. Jas ja pravev kaj doktor Lazarevski Sistina. Zatoa i vi vikam pojdete na specijalist probajte so inseminacija..vo posledno vreme slusnav mnogu pozitivni testovi od inseminacii.

На stevemila, Starlič, Lady Leona и 4 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Јас имам правено на Гак,неуспешни.
    Боби мислам не прави инсеминации така?
    Ако треба пак ќе пробам со инсеминации ама на приватно,Гак не повеќе.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Bobi mi gi pravese i dvete inseminacii mene. Prvata inseminacija zavrsi so biohemiska vtorata uspesna.
    Na GAK ne znam kako e so uspesnost. Ama deka slusnav u poslednive meseci pozitivni iskustva so inseminacii. Drugarka sto raboti na Gak koga slusna deka so inseminacija sum ostanala bremena se cudese iskreno.

На fina erika и CaraMia им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Што пиеше дополнително со процедурата??
    @Lavica2016 јас не се чудам за успех од инсеминација. Познајничка над 40год. тогаш со проблем многу сличен како мојот и 24-25год.врска и брак од прва инсеминација и успеа во Систина кај д-рДракулевски.
    Мене оддамна на Гак ми правеа,сега не сум во тек многу со измените кадровски таму,ама некако ми се создаде некоја несигурност,недоверба.
    Би правела во Систина следна инсеминација ако мора,т.е. ако не ми фати уште некое време,кај толку чекам ќе почекам уште малку.
    Бог е голем,сите ќе не дарува во вистинското време:l::hug:

Последна измена: 2 април 2018
    На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Фостимон инекции 5 имав но за џабе не реагираа кај мене си имав само еден фолекул како и секој месец и ете се фати со точна прецизност на докторот.

На fina erika и CaraMia им се допаѓа ова.
  7. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Zdravl devojki... veke edna godina probuvam da zabremenam... Soprugot se ispita, izleze se uredno... Brisevi, pap, eho, folikulometrija i kaj mene se e uredno no ciklus imam na 24-25 dena i fsh mi e visoka... Sovet nekoj ?

8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Хсг правено кај тебе?

9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    И јас размислувам за инсеминација. Кај мене се е ок, и кај мм исто, пиев дабростон, кломифен, прегнил и пак ништо. Изминативе 3 недели бев во страшна депресија, како облак над глава да имав, само плачев. Сега сум подобра, ама морам да одморам некој месец затоа што мислам дека нема да поднесам уште едно разочарување, ќе полудам. Малку да се оправам психички и ќе направам инсеминација.

На CaraMia и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Здраво девојки!

Некое време ме немаше, немав сила да пишам, сакав да мислам дека не ми се случува ова мене, дека ќе се смени. Но ете прифатив дека така требало да биде, и треба да продолжиме напред со сите сили. Накратко ќе ја раскажам мојата приказна ако не се сеќавате и искрено барам совети, искуства од вас, вие кои сте го поминале да ми раскажете за некоја позитивна приказна со среќен крај.
    Се обидувавме 5 месеци за бебче кога решив да почниме со испитувања. Најпрво го следевме мојот циклус, имаше убав фоликул на 12 ден кој подоцна пукна и со проверка на хормоните се покажа дека имало овулација. Истовремено направивме спермограм на сопругот и се доби нормален наод. Бевме активни тој месец но повторно добив. Докторот ме советуваше да направиме и ХСГ пред да почниме со било што понатаму. Така и направивме и целата недела помината во страв за тоа како ќе помине самата процедура, дали е страшно, колку ќе боли, ја заборавив за миг. Самиот процес беше толку брз, со благи болки издржливи без проблем. Не ни помислував на резултатот, постојано мислев се ќе биде во ред. Но не испадна така, се покажа едната туба непроодна а другата делумно. Следен чекор лапараскопија да се види дали може да се реши проблемот, ако не вадење на каналите и единствен начин за бременост ин витро. Навистина не го очекував тоа, некако многу брзо се одвиваше се, не очекував дека толку брзо ќе се најде таков сериозен проблем. Баш како што пишува @irenna овие недели имав облак над глава, ништо не ми беше интересно, немав волја за ништо. Сега ме очекува операцијата па да видиме што ќе биде понатаму.
    Ве молам пишете ми за слични искуства, дали има шанса да се промени ситуацијата по лапараскопијата? Дали е можно ХСГ да даде неточен резултат?

На Gaia_25, dunika, tincemajmunce и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :hug::hug::hug:
    :hug::hug::hug:

На paleska3, CaraMia и irenna им се допаѓа ова.
  12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    @paleska3 кај сестра ми на хсг излезе две непроодни туби и еден хидросалпен јајник ( собира течност која е ембриотоксична), плус септум на матката. Отиде кај Димитров, он и предложи доколку е лоша морфологијата на тубите да ги извади двете, да го извади и септумот и да оди на ин-витро. Друга опција беше да се спаси што може, па да се пробува природно со голем ризик за вонматерична бременост и ризик од течноста која ја собира јајникот, а е тосична за потенцијалниот ембрион. Она реши да ја остави одлуката во негови раце. И така отиде да лапароскопија и хистероскопија, кога се разбуди мислеше ќе има 4 дупки на стомакот, а се разочара затоа што имаше три, мислеше не успеала операцијата. Излезе дека и покрај резултатот од хсг, едната туба и е проодна, другата ја отпушил, на јајникот направил некоја процедура со боцкање ( не знам точно), септумот го извадил и по 3-4 месеци остена трудна природно, има дете 2годишно. При пуштањето на контрастот може да дојде до спазам и тубите да личат дека се непроодни.
    Искрено, барем имаш дијагноза, ќе се отпушат тубите, не се секирај, и знаеш си го решила проблемот. Понекогаш си викам барем да имам накаква дијагноза, да знам што е, каде кочи. Вака се осеќам казнета, се е во ред а бременост нема.

На Gaia_25, podravka, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  13. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Zdravo devojki sakam samo edno da vi kazam nikogas ne gubete nadez samo verba vo Gospod i opustete ja psihata od iskustvo zboram 5 godini borba edno neuspesno in vitro i sega koga ne ni pomisliv gospod ne izraduva prirodno ostanav bremena no za zal ne traese dolgo srekata srcenceto lrestana da cuka vo 8 nedela i morase da me iscistat tolku bev skrsena od bolka no sepak barem Gospod ni dade nadez deka moze i prirodno da ostanam deka ovoj pat ne bilo za nas i znam veruvam deka slednoto ke bide uspesno zatoa hrabri devojki dignete glavite sekoja od nas ke bide mama ama za se si treba pogoden moment

На S.12.G, stevemila, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Ти благодарам многу @irenna за споделеното искуство на сестра ти. Многу ми значи во овој момент, ми влева надеж. Најискрено ти посакувам уште овој месец да се радуваш на позитивен тест. Ако не, пробај со инсеминација, ете во последно време се покажа како успешна метода.
    Оваа тема само покажува колку ние жените сме храбри и спремни да издржиме.

На CaraMia, L*G, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Ќе одбројуваме заедно?
    И во исти ден тест бива?
    @Beatris :hug::hug::hug:
    Знам како се чуствуваш но ќе биде подобро кај сите да знаеш.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  16. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Според апликацијата, некој просек си прерачунува, дека имам нередовен циклус, ми дава на 9ти дека ќе ми дојде..
    Одбројуваме!!! (highfive);)(fingers):wasntme::sun:

На cinderella5, paleska3, monik55 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Женски,сте пишувале за тестот за овулација.
    Сакав да кажам,не секогаш позитивен тест е сигурен показател дека ке настане истата.Тој го детектира хормонот само,а јајце-клетката може и да не пукне,или едноставно да е неквалитетна/празна и сл..

Кај мене инаку ништо ново,ке повторам хормони месецов,сосе АМХ,се надевам дека се е добро како и лани.Чекаме мај да повториме спермограм и да се утврди конечна дијагноза,урологот не веруваше во последниов рез,број супер а подвижност катастрофа.Формата така-така,на граница на нормала.
    Во јуни имаме термин во специјалистичка клиника за неплодност,документите во папка,и ке ми кажат директно “на што сме”.
    Ако е лош спермограмот,нема ни да губам време со инсеминции(иако се безплатни),ке се спремам директно за ифв.Тоа тек на крајот на летото би било,до тогаш ке гледам да уживам и ако се случи чудо,добредојдено е:)

Последна измена: 3 април 2018
    На CaraMia, malecko87, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :hug: :hug:
    Немој да се секираш, мисли позитивно и дека со решавањето на проблемот си еден чекор поблиску до она што го сакаш. Лапароскопски ќе се обидат да ти ги отпушат каналите и ептен ако не може и ако се оштетени, тогаш ќе ги извадат. Нема да вадат ако не се за вадење. Како и да е, проблемот мора да се реши. Дигни глава и фати се што побрзо со ова за да ти помине и да не го мислиш. Не одложувај, реши се и оди. И мисли на тоа дека за брзо ќе се тргне пречката за бебенце и верувај дека ќе ги исчистат. А ако дојде до вадење, тогаш ќе му ја мислиш што понатаму. Сега задача ти е да одиш да зборуваш со доктор и да закажеш интервенција со позитивна мисла дека ќе биде се' добро. Не грижи се, лапароскопијата не е страшна, брзо ќе се опоравиш. И, најважно, ќе си поблиску до бебенце. Те гушкам и без гајле, ќе бидеш добро :hug:

Во врска со инсеминациите. Ништо болно и комплицирано не е и штом веќе пиете апчиња како Клонифен или не знам нешто друго, зголемете си ги шансите со инсеминација. Наједноставна работа е и нема потреба да не ги правите. Тие само можат да помогнат.

На CaraMia, duffi, Beatris и 3 други им се допаѓа ова.
  19. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @0ли навистина си многу позитивна личност, спремна на секого да му одговориш и помогнеш колку можеш. Ти благодарам искрено, и ти се восхитувам на позитивноста, така треба да бидеме сите. :hug::hug::hug:
    Јас нема да чекам, веќе бев на разговор кај докторот и се договоривме да ја направиме лапараскопијата, сега чекам да добијам па да одиме со припремата.

На Lara 27, bokace, CaraMia и 9 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Е така и треба! Пуштам среќа да испадне се' како што посакуваш (fingers)
    Ништо не е посилно од желбата за бебенце, па ни стравот ништо не ни може!
    А без позитивност мноооогу е потежок патот. Што и да се испречи на патот, ние ќе го победиме. Па мајки ќе сме или што? :muscle: :punch: :f:

На Lara 27, bokace, paleska3 и 8 други им се допаѓа ова.