Уште до никаде. Чекам два циклуса да поминат од хистероскопијата, па ќе почнеме Ти како си? Мешко се познава веќе?
Девојки здраво незнам каде да го поставам прашањево. Кај и да е треба да добијам па докторот ми рече не е лошо повторно да направиме хормонален статус. Бидејќи последниот го правев на клиника пред 5 месеци.Па наводно потоа мој блиски пријателки кога правеле не им ги испитале сите хормони бидејќи немале реагенси. Сега незнам за кај да ми даде упат докторката. Фала ви однапред на одговорите.
Se poznava ve chekam vo trudnichki Draga da proveris vo bukurest da prasas nekako. Jas obicno tamu gi pravam do sega gi imale reagensite.
Нас ни кажаа , само еден циклус да чекаме после хистероскопијата . На сите различно , значи ! И што забележав разлика после хистероскоп.за прв пат видов втора цртка на овулационите тестови ... толку проблеми правеле полипите ете !
Oli ti septum li si imala? Moze toa bilo pricinata sto ne mozes da ostanes bremen. Inache da te ohrabram zolva mi pravese operacija i odstrani ivanovski septum vo Sistina..posle nepolni 8 meseci ostana prirodno bremena..odkako go rodi prcleto vo septemvri sega pred nedela dena pak doznavme deka e bremena 6 godini se machea prethodno. Drzime palciii
Да, имав, но не беше пречка за бременост, не е тоа причината што не останувам бремена На ХСГ се гледаше дека мојот септум ја правеше озгора малку како седло матката, а најинтересно е што на извештајот не пишуваше дека имам септум, докторката што ми го правеше ХСГ-то не го виде. Тројца доктори ми рекоа дека има, па така отидов на хистеро да му се направи место на бебуш да расте Можеби затоа досега не се фатило, си вика кај ќе растам јас овде
Што е овој предтруднички молк? Ајде малце раздвижете се,нашето допрва доаѓа Се спремивте ли за Велигден? Нека се за убаво деновиве,и плодна да ни е годинава на сите. Плус празников е во знакот на плодноста,размножувањето,затоа се зајчиња и кокошки(јајца). Знаете што симболизираат Ве гушкам и ви посакувам убави празнични денови
Тука сме само мудро си молчиме. Чекам да добијам циклус па да испитувам хормони сега некој нов ми дадоа да испитам хормон за стрес. Кортизол, и плус ДХЕА ОВИ ДО СЕГА НЕ СУМ ГИ ИСПИТУВАЛА.
Добро утро и убав ден ви посакувам . Убави денови ни идат и еден од најубавите празници барем за мене. Да го дочекаме со убава мисла, мир во душата и секако со надеж дека наредната година со бебиња во раце ке го славиме . Господ е голем ке не дарува сите само трпение треба. Кај мене ништо ново чекам да добијам па со нови сили одиме напред,еднаш мора да се наредат коцките . Сите кои се во исчекување ви посакувам позитивни тестови,а останатите да пишуваат почесто домашно ,нема забушавање мора да се пишува и пишува и..... Ве гушкам сите до една
Тука смее чекаме, се надеваме кај и да е ќе не стигне убавината што ја сакаме. Нека ни е за многу години најубавиот празник кој е симбол на возможното, силата, да го поминеме во здравје, среќа и радост. Ќе дојде и нашиот ден и здравје до година сите да славиме со потомство ❤️ Ви посакувам убав помин и ве љубам сите
Ја сум нова, еве со маж ми 6 месеца се обидуваме за бебе минатиот месец ми каснеше 3-4 дена ама на крај ми дојде, изгледа никако да ги погодиме плодните денови овој месец 3 пати ми тече крф од нос, прв пат ми се случува му се има сличено на некого ова
Да ве подравам Тука сум ве читкам Гушки до сите и до година со бебенца да си бидиме сите Јас чекам да не добијам уште до понеделелник има некоја да ми се продружи за Не добивање
Добредојде на темава и побрзо да си одиш во поубавите теми Нередовни циклуси имаш? За течењето крв можеби е бидејќи се затопли времево, се шират крвни садови и се зголемува циркулација. Не верувам дека е нешто страшно, но консултирај се со доктор ако ти е шубе Ајде да нема добивање во наредните девет месеци
Ти се придружувам јас, до среда за НЕ добивање. Денес за прв пат оваа год видов штрк може ќе донесе бебе
Хахаа Ајде сите да не добиеме И јас некни си видов штрк и другарка ми не го виде и ми вила ајде тебе ќе ти се исполни жебата А јас во ум си викам Господи ова штркче да ми донеси бебе а денес лстовички видов Оли нема добивање 9 месеци ќе расти мешко ова лето
јас се пријавувам за 6 дена за НЕ добивање И јас вчера видов штрк, убав знак Дај боже да видиме 2 цртки .