Беатрис, одамна те читам на форумов, уште додека бев поактивна во темава. Недела дена ја немав отворено темава и кога те прочитав пред некоја страна баш ќе ти пишував зашто не правиш хсг. Колку што се сеќавам имаше еден спонтан, а имам читано дека после губење на бременост можно е запушување на каналите. Така да одлична одлука е ова. Инаку јас и покрај високоризично ниво на тсх во 6та недела, успешно ја поминав бременоста и се породив пред 2 месеци во 37ма недела со малиот прцул. Иако не сум пишала одамна, темава е прва што ја отварам секој пат кога се уклучувам на форумов. Темава ми е како дома. Ве пратам сите и ви посакувам сите да се префрлите во труднички па во мајчински Едит: не дочекав да дочитам до крај дека веќе си завршила. И јас поминав катастрофа на хсг. Викав таму на апаратот (да не речам масата) мислиш ме колат. Ужас!
Здраво девојки, 7 месеци се обидуваме за бебенце со сопругот, меѓутоа никакови резултати досега. Пред два месеци бев на гениколог ме гледаше на ехо, ми зеде брис, направи ПАП тест и се беше во ред. Меѓутоа не ми направи никакви дополнителни испитувања, демек потребни биле повеќе месеци со обиди. Овој месец ми доцни циклусот 5 дена направив тест меѓутоа излезе негативен . Што мислите да закажан повторно на гениколог или сеуште е рано да одам повторно на дополнителни испитувања? Да чекам уште некој месец и да се обидуваме?
Немав запушени канали и ниту ме болеше, повеќе ми одзема време држењето перниче под глава бидејки на рамно ми се врти и држењето да не се лизнам наназад дека масата нели ја креваат со едниот крај нагоре и се брзо ми помина. Те разбирам потполно како ти е, јас пред операција на чоколадните цисти без како мува без глава но трпев и си велев СЕ ЗА БЕБЕ, само тоа ми беше поттик да сум јака и издржам се сто треба. Затоа Беатрис само биди јака и не се грижи, за се има лек
Зависи колку години имаш. Ако си помлада практикуваат да се почека. Јас не би чекала. Прво што се прави е спремограм со спермокултура за партнерот потоа се за тебе. Носете примерок на приватно ако сте во можност, да не се акате по клиника. Не е многу скапо околу 2000 денари чинам. А за тебе барај си упат за хормонален статус прво и следете фоликули. Ако се испостави дека се е во ред со хормоните и имаш овулација закажи хсг. И да немаш овулација, прво направи хсг па после земај терапија за стимулирање ако ти препишат. Со среќа!
Последниот од многуте... Сѐ уште сум во неверување!!!! Во среда направив бета - 215, и денес се боцнав, резултатот е 496,2.. Се надевам дека добро расте... Во средата ме виде докторката (кога ѝ го однесов првиот резултат -215), и неможеше да види ништо освен жолто тело и мн тенок ендометриум - 7 мм.. Мн ми е страв заради тоа.. Денес кога ѝ се јавив да ѝ кажам дека за 48h се дуплирала бетата, ми кажа на контрола нареден петок.. Помагајте друшки!!! Ова ќе биде најдолгата недела во мојот живот...
Честитки. Ист ваков ми беше тестот и мене со скроз иста ваква линија. Еве ме 24та недела терам, лумпува во стомак. Со лесно и со среќа... скокај, радувај се, пеј, вришти, пишти... од среќа се е дозволено.
Ви благодарам @TeddyGrey & @pandelka !! Се надевам дека нашата двегодишна борба ќе заврши со едно убаво пакетче за нова година.. Прв месец пробавме со лентите за овулација, и ги добив двете црти и на тестот за бременост..
@em4e_baby Честитки меше, браво!!! Уживај во бременоста! Гали меше и за 9 месеци најубавиот новогодишен подарок да си го држиш во раце! Ај што убаво
@podravka , нареден петок, здравје да ми потврдат се најавувам таму!! Ти благодарам @0ли Знаеш дека од срце ти посакувам што побрзо и ти ваква слика да објавиш!!!!
@em4e_baby на мојот беше уште побледа од оваа,па еве го 3 годишен багабонт. Со лесно,уживај и без секирации гали меше. Ова е твоето светло на крајот на тунелот. Прекрасно новогодишно пакетче ќе си добиеш.
Cestitkiii bravo bas mi e milo jas bi ti preporacala za endometriumot ananas i brazilski orevi (po dva dnevno) i cveklo. Ajde odmaraj nedelava i so pozitivna misla ke bide mila