Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12

фала многу....ете не губи надез,јас веке со години имам тироидна,од мојата 15 год...кога имав 21 се оперирав и ја одстранив....но апцинјата редовно ги пијам секој ден...сега имам 27 год...ама сто е тоа е...само се надевам дека се ке биде во ред понатаму,и со мене и со бебето :)) поззз...

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Чееститки :clap:

3. ecicka

ecicka Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    a mozno li e da se ostane bremena bez da svrsi decko mi vo mene ?

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Можно е, ај сега оди тролај на некој друг форум :hai:

5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Можеби девојката мислела на предсемената течност. Малку ли муабети се отворија на форумов во врска со таа течност.. :D
    Шансите се премногу мали, но во некои случаеви како што имам читано на форумов, се случувало. Но размисли за тоа и колку некои парови се трудат да добијат бебенце, па после толку свршувања не им успеало, а да не зборуваме за предсемената течност во која како прво се мали шансите да има сперматозоид во неа, па потоа да збориме за забременување од истата. :)

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Се е тоа ок ама истото прашање го поставува веќе по 10-ти пат а исто толку пати и е одговорено, така да останува моето мислење дека е трол или пак не знае да чита :lol:

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    не е можно :!: освен на гинекилог и тие работи вестаЧки :)

8. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    abe vie se zajbavte kaj modze bez svrsuvanje bremenost nie tuka maka macime sekoj vtori den svrsuvanje bremenost nema taA kako ke ostenala ne znam vopsto devojki ne ste informirani ako si seksualno aktivna ti trebA da imas maticin ginikolog i se sto ne znaes da se informiras

9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Здраво на сите. Јас сум тука нова на темава. На сите девојки што сакаат да забременат му посакувам многу среќа и што побрзо да се израдуваат.
    Сега на ред е јас да се пофалам. Во неделата ги видов и јас двете цртки, не планирано, не сакано, свршено внатре само онака и ете се фатило. Значи пресреќна сум и јас и дечко ми (иден маж), но неможам да ја осетам баш среќата онака како што треба, неможам да се опуштам и затоа барам од вас совет за да ги избркам лошите мисли од главава.
    Значи дечко ми не е тука замина да работи во странство и ќе си дојде за 2 месеци, значи јас тука сум сама, без него, утре планирам да му кажам дома, а неговите знаат и одлично ја прифатија веста.
    Значи кога ќе си дојди ќе правиме веридби, планови за свадба, решавање на стамбеното прашање и се со ред нели. Другарките ми викаат да му кажам да си дојди да направиме веридба, па да замини пак, но некако не се осудувам на тоа да му го предложам, незнам зошто, можеби сеуште не сум свесна дека 2 месеци е голем период кога е ваков случај во прашање, можеби е тоа што сеуште не сум била на гинеколог и незнам колку време сум трудна (можеби е и повеќе од 1 месец).

Поздрав до сите ако некоја од Вас знае некој случај сличен на мојов нека ми даде некој совет.

Ве бакнува идната мамичка Донна :$ :*

10. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    прво честитки за бременоста . инаку за тоа колку си бремена се смета по недели од последниот циклус, а за 2те месеци тоа е многу краток период нема ни да осетиш кога поминало , сега јас кога се сетам бремена 4ти месец а мислам вчера ги видов 2 те цртки . уживај и не се замарај сега закажи на преглед и ќе видиш контроли,барање теми за бременост деновите ќе поминат брзо немој да правиш нешто што мислиш дека ќе ти донесе проблеми а тоа е многу детско ... мислам некој да си дојди од странство за ден - два а да треба да си дојди за 7/8 недели не е нормално нели ? до дека да си направиш планови дечко ти ќе си дојди :)

На Springy и donna.17 им се допаѓа ова.
  11. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    2 месеци не се ништо ќе поминат брзо, ти до тогаш имаш време да си средиш мислите, да се опуштиш, и кога ќе дојде заедно да се радувате.

12. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Terapija od Dr. Slobodan Tasic.Ovoj doktor ima pomognato na mnogu zeni vo Srbija koi imale problem so zatrudnuvanjeto.Ovaa terapija ja koristese edna moja prijatelka, koja nekolku godini se ubidivse da zebremeni no bezuspesno se dodeka ne ja primeni ovaa terapija.I rezultati imase, sega ima devojcence.Celata terapija e na bilna baza, taka da vredi da se proba.

1. Pretpladne se pie po edna casa caj od SALVIA OFFICINALIS
    oznacen kako caj broj 1

2. Popladne ili posle rucek se pie edna casa caj od GERANIUM POBERTIANUM
    oznacen akko caj broj 2

3. Ivo vecernite casovi se pie po edna casa caj od MELISSA OFFICINALIS
    oznacen kako caj broj 3

PRIPREMA NA CAEVITE:Vo edna casa stavete edno kafeno lazice caj i prelite go so 2dl. vrela voda.
    Posle 15-20min. procedete go cajot i ostavete go da se oladi i pijte go poleka.Caevite oznaceni kako 1 i 2 moze da se zasladat so med.

2. MATICEN MLEC

Nautro i navecer, najmalku 30 minuti pred jadenje se zema po edno PLASTICNO lazice Maticen mlec(nikako metalno lazice)
    Maticniot mlec inaku se lize kako lizavce ne se golta naglo, poradi toa sto treba da klizi niz grlo.
    Teglickata obavezno da se cuva vo frizider.

3. PROPOLIS KAPKI

Vo tekot na denot se zema 3 pati po 5 kapki propolis.
    Moze da se rastvorat vo voda.

4. JABOLKOV OCET I MED

Sekoja vecer vo casa voda izmesajte 2 lazicinja kafeni med i 2 lazicinja kafeni ocet.

Caevite inaku mozat da se kupat vo sekoja bilna apteka. Го најдов ова пребарувајќи рецепти за лекување на неподност со природни билки се надевам дека на некој ќе му помогни

13. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Со недели ве читам и решив и јас да се придружам. Вака значи, јас сум пола година веќе со еден дечко во кој сум ненормално многу заљубена,мислам дека целиот свет да го имам не ми вреди без него. Немаме дојдено до тоа ниво да планираме деца ама јас не едно, туку 5 деца би му родила. На 9-ти месецов ми беше максимално плоден ден, според сите календари за плодност што рачунав и според тоа што си осеќав по телото. Имам инаку редовни циклуси секој месец и здрава сум скрос. И тој ден значи имавме однос и тоа 3 пати во иста вечер, не свршуваше во мене ама после првиот пат он не се ни изми, ниту отиде да моча ништо, а имам приметено дека и кога само лежиме еден покрај друг знае по малку сперма да му потече доле. Значи нема шанси после 3 партии секс по 30-40 мин една, цела вечер да не му излетало нешто во мене и јас во максимално плоден ден плус...
    Денес добив и све си мислам дека нешто не е во ред со мене.Смешно изгледа ова знам, бидејќи јас и он не сме во брак, ниту па него му паднало на памет вакво нешто. Се плашам дури и кога скрос би свршувал во мене, дека нема да бидам трудна...И он е скрос здрав дечко,без никакви пороци.
    Позз до сите

14. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    zdravo bi sakala da mi odgovorete mi dojde mestruacija vcera ama rozeva a denes kafeava kako za kraj samo 2 dena toa ne e e mozno si imam onaka redovno po 6 dena dali bi mozelo znak na bremenost :)

15. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0

16. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    а можи да биди и предменструално крварење и по 2-3 дена да си добиеш нормално :!:

17. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    здраво девојки некои од вас ме знаат на форумов инаку со мазми неам е деца 5 години и имам проблеми со пролактинот и докторката ми реце за достинекс и сакам да ги пијам ама сакам и xистероскопија да напраам со по васе со да направам да праам xистероскопија па после со достинекс или прво да испијам една доза па ако нема бебус да одам на тој процес да цујам васе мисленје поздрав дуси4ки до сите вас :*

18. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa jas mislam ispij prvo apcinja posle idi na histeroskopija poz i ke bide eden den gospot samo ne iskusuva ama ke ni gi dade tie mali angelcinja sto site nie gi ocekvame pozz

19. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    daj boze da e taka da e samo iskusenie ,,samo koga ke bide neznam,,,

20. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    Драги феминки дојде време и јас да пшувам во оваа тема . два месеци со маж ми пробуваме да направиме бебенце ама кога и да сврши во мене цела
    сперма
    истекува од мене барем мене така ми се чини :$ би сакала да прашам дали е тоа нормално и дали може да представува причина да неможам да забременам.би ви била благодарна доколку некој се потруди да ми одговори :*