И ние се мачиме 1 година за бебче ама како викаат кога сакаш ништо не испаѓа по тоа, кога најмалце се надеваш ќе биде, ви посакувам на сите да си дочекате || цртки
Здраво @Sanjufe ти посакувам добредојде и што побрзо да си одиш од оваа тема да си се префрлиш во Труднички, и јас го имав истиот проблем со пролактинот,но кај мене беше покачен во период кога имав стрес и нервоза 5-35 кај мене беше 80 со 2 недели пиење на Бромергон падна на 3 ,ја намалив дозата дојде до 13 и редовно пијам по четвртинка од Бромергон и така го одржавам,со консултација на докторот секако рече ќе го пијам се додека не дојде до бременост. Вчера испитував хормони на 3ден (иако пролактинот може да се провере било која ден ) ама јас сите хормони ги испитав па да видиме до каде е ситуацијата. Ти посакувам што побрзо да ти се исполне најпосакуваната желба.
тука сум ве читам редовно. Имав некој проблем со фемина не можев никако пост да напишам,ниту порака да испратам не знам зошто и како ама се надевам опраена е работата. Кај мене ништо ново,повеке сум во природа пешачење, искачување планини,гости дружење,мора оваа убаво време да се искористи најубаво што може. @em4e_baby @Bella* честитки ви посакувам школска бременост . Ве
Маж ми правеше испитување на спермограм и му пишува умерено тератозооспермија, останатите параметри се со нормални вредности. Тоа било намалено ниво на сперматозоиди кои се со нормална форма.. Проблем ли е тоа за да останам бремена ?? Фала @Andonia на сите што сакаат бебче да си дочекаме што побрзо незнам веќе кој гинеколог да го алушам сите различно ми кажуваат. Една ми дава терапија доатинекс и кломифен во исто време друг ми вика дали е нормална таа. Трет ми дава апчиња примолут за регулирање на циклус хаос е се. Се баталив и сега почнав со др Никола Панчевски па да видиме. Ама бидејќи е приватно сакам да ја земам Др Сузана Костовска за матична ми ја фалеа па некои испитувања да не ги правам приватно..
Не би требало да е проблем чим е умерена,ако има доволен број и се брзи ќе биде и природно,здравје. Ако нема позитивни резултати за некое време,повторете спермограм бидејќи сперматогенезата трае 3 месеци(се обновува и се менуваат вредностите) Ти посакувам што побрзо да се усреќиш
Еве ги резултатите што ги земав денес ако некој знае нека протумачи јас мислам дека се ок.Ако не се лажам. @Sanjufe Добре дојде во темава ќе се дружиме но поскоро да се префрлиме во тридночки. Мене ми е матична Сузана Костовска и е прекрасна ти ја препорачувам.
Фала ти и докторката сега се слушнав и она ми кажа така,затоа кај мене не се фаќало ништо,не ми пукале фоликулите . Давајте рецапта за смоквите.
Мислам дека се ставаат суви смокви во тегла и се полеваат со ладно цедено маслиново масло. Мислам дека треба да стојат неколку дена, па да почнеш да ги јадеш. Не сум ги правела и не знам детали, но ќе пише некоја членка што знае како оди точно.
Јас 40 дена ги чував, на светло, покрај прозорец. Алтернатива, додека стасаат тие, тогаш ми рекоа дека може една сува смоква и веднаш потоа едно лажиче маслиново.
@fina erika , веќе ти го пишале рецептот. 40 дена, 40 смокви полиени со маслиново масло. Додека да поминат тие 40 дена, од вечер си ставав две смокви да отстојат во маслиново, и утредента ги јадев само смоквите. Но, како што ти пишале, може да консумираш и лажица од маслиновото со нив.. Плус, 3,4 зрна бибер голташ без вода пред да ги јадеш смоквите. Побрзо да ти помогнат!!
Здраво. Ве читам и дружам скоро 2 години, колку што се обидуваме. Последните резултати од хормоните ми се следни: Пролактин 29 Естрадиол 20 ФСХ 6.5 ЛХ 6.14 За пролактинот ми препорачаа достинекс, а ми рекоа дека соодносот меѓу фах и лх не е добар и ќе треба стимулација. Читам по интернет дека 1:1 е ок и малку сум збунета
И јас вака ги јадам. Не ги чекам 40 дена , а и не ги можам така стоени да ги јадам . @fina erika обавезно почни да ги јадеш. И суплементи нешто земи си
И јас колку што знам односот ФСХ-ЛХ ти е добар. Од тоа што сум читала. Нека ме поправи некој ако грешам.
Честитки мила многу ми е мило. И јас ја имав истата бета П.С сите ве следам и ви посакувам успешна бременост
Малку се засекирав , мене ми се во граници и ФСХ и ЛХ а веќе година дена јадам суви смокви во маалиново . Не знаев дека , овој лек е за намалување на ФСХ. Читав дека е за ,воопшто за јајниците ....Најдобро да прекинам !