Девојки во вторник сум на трансфузиологија за д -димери и уште нешто. Имам закажано во 10 и 40, може ли да јадам или треба на гладно?
Девојки утре како да ја најдам трансфузиологија во државна болница, до сега немам одено никогаш. Ме интересира се чека ли многу и што всушност треба за испитување д - димери, само крв да ми земат или?
Од главниот влез одиш само право. Чим го минеш утгентно пред тебе ќе има мала раскрсничка. Продолжуваш право и првиот објект од десно е трансфузиологија. На самата зграда пишува хематологија, ама транафузиологија е. Докторот ќе ти каже се што треба да испиташ независно од упатот
Кој доктор ќе ми каже, тој што го пишува на упатот? Зошто горе пишува доктор, а доле пак што треба да испитам.
Тој кај кој имаш закажано. И кај мене пишуваше што да се испита, па сепак докторката на трансфузиологија допиша и предложи уште еден куп други работи.
Девојки само да ве поздравам, ве читам редовно но немам што да пишам, се си е по старо. Ајде некоја нека се пофали со две цртки, убаво да ни започни мај месец Кој се во исчекување?
@paleska3 јас сум во исчекување, термин за недобивање 9 мај. Девојки сакам да прашам кои испитувања ги правевте после спонтан? Јас си земав 3 месеци пауза, сакам сега да одам да направам се што треба да се испита и продолжуваме понатаму. Си имавме редовни односи после спонтаниот, поактивни сме во овулација ама не се стресирам толку додека не испитам. Мм правеше спремограм и ок е. Сега си се мислам, ако е се во ред со резултати и до есен нема ништо одиме на инсеменации. п. с свеки ми вели да не праам испитување за проодност ма канали, вели штом еднаш си останала, ќе останеш пак. Ваше мислење на тоа? На сите што сте во исчекување ви посакувам две цртки.
Ostaj sveki so ti vika. i jas ostanav bremema 2016ta pa zavrsi so kiretaza. 2017 koga pravev proodnost mi kazaa od kiretazata desniot kanal mi e podzatnat. Daj boze da si ostanes prirodmo no znaj deka inseminacii bez proodnost na kanali ne pravat. Good luck
Поздрав девојки Кај мене ништо ново,чекаме крај на месец да се повтори спермограм и да се утврди дијагноза конечна,па ако не е поправен,ке одиме со инсеменации или ифв. Некни проверив хормони со се АМХ,се си е во ред,и резервите ми се супер,од лани не се паднати . Ете бар кај мене се е во ред. @cinderella5 не брзај мила,почекај уште некој месец,јас мислам ке си останеш пак природно,и тоа многу брзо
Само да ве поздравам И чекам II цртички да видам Јас чекам да добијам и да почнам со ноге горе Ве гушкам сите
PIsav mislenje kojzne kaj zaminalo. Se izvinuvam za latinicava od rab vi pisuvam. I jas se prijavuvam za nedobivanje,so mojov ciklus od 45+ denovi treba otprilika da nedobijam posle 12 maj nekade. Si rabotime na slucajot. Kaj site mesecov da ima 2 crticki na testot nebitno dali bledi ili zar crveni bitno da se 2,i se selime site komplet vo trudnicki.
Баш овој месец бев решена да почнам со испитувања, бидејќи поминаа 4 месеци од спонтаниот абортус, 3 месеци се обидувавме, ама не остануваав бремена и си реков сигурно нешто не е во ред со мене после киретажата, штом добијам менструација ќе одам да испитам хормони, проодност на канали и се по ред... Но, не добив менструација и сум бремена. Дај боже и кај тебе да е така.
Здраво девојки, јас бев лани на Говедаров камен, ако веруваш во тоа стварно- тогаш оди, јас оваа година само ќе го вратам појасот бидејќи до сега немав видено 2 цртки и нема да плетам нов, зашто се насочив на кај медицината повеќе и верба во Бога што е од секогаш. Па сега можеби и грешам за појасот, незнам. Неможам да кажам дека помага или не, се оди 5ти или 6ти мај и преку ден или преку ноќ има луѓе и е гужва ама не премногу, зависи од година.
Само да ве позддравам и да ви посакам на сите брзо да си дочекате бебчиња. После 3 години од киретажата (заради недостиг на срцева акција) видов 2 црти минатата недела.. за да вечерва ми кажат дека повторно не е ок и да очекувам спонтан деновиве или ако не биде да одам на киретажа, па од септември пак да сме пробувале. Ама јас тука се повлекувам, очигледно дека не треба да биде. Имам едно детенце фала Богу и нека е живо и здраво...ама немам веќе ни години ни нерви за пак да поминувам по трет пат низ истото. Голем поздрав до сите!
Здраво девојки,вчера ги добив тестовите за овулација па сабајлето од радозналост направив еден,обично овулацијата мие на 16-17 ден,а денес мие 19ден и ова покажа на тестот за овулација. Дали има некоја искуство со нив ,што значе ова? Имало овулација?