Да тоа знам дека треба да се две жар црвени линии за да има овулација т.е дека ќе настапи овулација,туку ова на 19ден со бледа црта што значи?
@Andonia Неможе да се каже само од еден тест, мора да се следат неколку дена по ред во исто време. Може да значи дека поминала но може да значи и дека следи. За да знаеш мора да се прави повеќе денови, минимум 5 во деновите кога мислиш дека ти е овулацијата.
Епа обично кога одев на следење ми беше на 16-17 ден овулацијата,а овој месец докторот рече да се опуштам да не се оптеретувам со следење дека ќе се случи спонтано,но ко за беља ми стасаа тестовите и денес мие 19ден и си викам ајде ако е помината овулацијата да видам што ќе покаже и ете покажа втора бледа,но ајде ќе следам можи па овој месец е подоцна овулацијата.
@Andonia не се оптеретувај,повтори тест и утре да знаеш на што си,а во меѓувреме уживај во домашна Се надевам сте биле активни и во изминатите денови За следен циклус,ако дојде,ке си тестираш со време,пр од 12-17 ден,и секогаш околу пладне,не со утринска
Поздрав само што слупнав и сакам да споделам со вас вечерва се оди на ова место http://mojportal.mk/dupen-kamen
Девојки имам уште 10 дена до циклус, од пред 4 дена имам кафеав исцедок ми почна во денови на овулација ама не ми прекина. Мислење?
Да ти кажам право, опуштена сум и уживам. Со бркање обврски ми минуваат деновите, си го пијам уште малку Микрогинонот. На моменти ме фаќа возбуда и едвај чекам да почнам со боцки Ти како си? Што има?
Женски пред некое време имав спонтан абортус.. како причина за истиот ми открија цитомегалус вирус ИГГ.. ми рекоа да го лечам само со витамини. Сега незнам дали да имам слободни односи со маж ми и како да го излечам побрзо? И би сакала да прашам доколку некој знае од што се појавува?
Колкава е веројатноста да се зачне во плодни денови и овулација ако тој сврши внатре а спермата истекува надвор? нормално ли е?
Фала ти @danichap Дај Боже да биде се како што посакувам да се фане бебуш прв пат ни е и чудно ни падна зошто така.три пати пробуваме три пати истекува. цели 8 години се надвор свршувал, се со заштита и сега сакаме бебенце па ќе видиме резултат, во исчекување сме сега
Mi kasni deneska 8mi den. Pred 6 dena pravev test, iskoci negativen. Da pravam pak? Od dekemvri navaka imam mnogu redovna menstruacija, a so mm se trudime veke na bebe. Sovet?
Девојки ништо од НЕдобивањето. Малку крв на гаќички, предзнак дека утре ќе ми дојде. Сакам да одам да направам хормони, ама трет ден од добиено ќе дојде сабота, а јас од 9 сум на работа. Сакам да ве прашам дали може рано да се иде да се даде крв, бидејќи немам до сега испитувано во државна? И пап како ќе биде најдобро да го правам? Кој ден после добиеното? Некако после година и пол губам надеж, депресија ме фаќа. Незнам, губам надеж, годините ни минуваат и затоа мислам дека подобро ќе е да испитам се, па ако не оди да почнеме со инсеменации..