Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Мислам дека можеш и порано да одиш за крв,нека потврдат женскиве..
    Ако ти протече убаво утре,можеш и во Петок за хормони,не е ич грешка.

Ако не сте испитале ништо подетално година ипол,сега мислам дека е време.Што и да е,се решава,може треба трпение и нерви,ама бар напредната е медицината.Имај верба само,и нека те води убава мисла,ке дојде бебе кај сите:hug:

Veki4kaa, CaraMia, Lara 27 and 2 others like this.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Ако денес протече убаво, петок ти е трет ден. Но ако е по 16 часот, утре ќе си рачунаш дека ти е прв ден.
    На клиника во сабота сум испитувала и во 7 отидов. Почекав да почнат со работа и прва ме боцнаа. Додуша во сабота нема гужви посекако. Но оди си порано за да стигнеш на работа до 9.

Lara 27 and cinderella5 like this.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Мила јас сега скоро испитував хормони во Државна и отидов таму во 8.00часот и ми земаа одма крв платив 450 денари само за Кортизол немаат реагенс тој хормон го испитав во Гинекологија чаир во нивната лабораторија.

CaraMia, Lara 27 and irenna like this.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Затишје пред бура,а??:wasntme:
    Ве нема некако.
    Ќе бомбардираме со куп позитивни тестови,така?(fingers)
    Ние работиме на случајот,не гледам плодни-неплодни бидејќи незз точно кога ми се.А некако не сакам да се замарам толку многу.Бидејќи ми удира на психа.
    Периодов сум зафатена имаме свадба блиска,спремај,прави,па и стан купивме,таму средувај,трчај.
    Немам време ни да помислам и бројам уште колку денови има до недобивање.
    Недела,понеделник ако не ми дојде може да правам еден тест,да видиме,што,како.
    Ве позз сега засега:*

5. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Јавено :P:D.
    Периодов само читам оти нема што да кажам :x. Шетање,дружење по некое пивце за живце и така ми минат деновите...турбо. Сите што ме нервираа и ми ствараа притисок ги ставив на црна (непожелна)листа и сега сум малу од малу поопуштена. Конечно јас се ставив на прво место пред се и сите 8) ке ми треба време да се навикнам на оваа нова "лоша" Валентина :$:rofl:али терам некако полека но сигурно.

Ти како си ми @monik55 :*

Ano, duffi, Lara 27 and 8 others like this.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Девојки пред некој ден пишав ама изгледа на игнор бев никој не ми одговори освен @Lara 27, еве пак пишувам бев денес на гинеколог ми рече нема цисти нема ништо, незнаел од што може да биде исцедокот и како и секогаш ми рече да чекаме да видиме кога ќе добијам нормално.Искрено ме нервира да ви кажам и се мислам што да направам дали да си продолжам по мое до бебе или да сменам гинеколог. Некако не ми е заинтересиран и секое одење морам да се претставувам пак. Ќе проверам хормони сега пак па ќе видам како ќе е. Извинете ама морав да се олеснам овде, од овде земам енергија и ви верувам:hug::hug::hug::l:

fina erika, dunika and Lara 27 like this.
  7. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Ova me potseka na mojot ginekolog. Isto bese i so mojot slucaj, sekoj mesec hormoni, eho, cisti ima/nema i tolku.
    Kolku vreme se obiduvate i dali do sega imalo bilo kakva bremenost? Mozebi najdobro e da go smenis. Ja go smeniv i posetiv specijalist.

fina erika and curlyhair like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

И јас сум Вале станата лошка:devil:
    Ние чекаме на одмор да не одиме:D;)

9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Смени го др оди кај друг и пични од хормони и ќе биди :*
    Ќе бобардираме со позитивни тестови сите си работиме и ноге горе:rofl:
    А ти мила со здравје среќа и многу дечиња да го наполните станот да го валкат мали рачиња гушки :hug:

И суте други феминки гушми и тестови позитивни :*

Јас добив еве 5 ден па од понеделнин почнувам со работа и си давам уште еден месец и ако не бидни се враќам во медицината и со инсиминација :D

10. curlyhair

curlyhair Популарен член

Па поинтензивно за бебе 6-7 месеци, а последниве месеци сме и поредовни многу. Досега немало бременост, а и никакви проблеми сум немала до пред 2 ипол години дури не појдов на гинеколог.

Lara 27 likes this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се надевам нема одмор оваа година, ќе си седиме дома мешковци (poolparty)

Каков е тој муабет дека си на игнор? Нема такво нешто :!:
    Мене лично не ми се случило да имам кафеаво од овулација до добивање.
    Провери си ги хормоните за мирна глава. Потсети ме, не памтам дали сте проверувале нешто со мажето.
    Без секирации, се' се средува. :nod:

Last edited: May 9, 2018
    fina erika, dunika, monik55 and 2 others like this.
  12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Знам дека не сум ама бев под влијание на докториштето... И мене досега не ми се дешавало, последиве два месеци, претходниов месец ми траеше 6 дена и на 7 добив циклус, а овој месец во период на овулација поточно на 15 ден од циклус ми се појави исцедокот. Не немаме ништо испитано пошто нели до година и нешто е нормално трудење. Ние сме инаку 3 години заедно, имавме односи без вардење ама не редовни како што би требало туку кога ќе имавме ќеф. Е сека скоро 6-7 месеци поточно од кога направивме свадба сме поактивни и попосветени.

13. 0ли

0ли Форумски идол

Ако те смири тоа да си направиш испитувања, тогаш направи си и почни си со основните: брисеви, пап, хормони, спермограм и спермокултура за мажето, а и ХСГ за тебе.
    Ако сакаш да почекаш уште некој месец, тогаш следи овулации, оди на фоликулометрија кај гинеколог. Така почнав јас. Првите шест месеци не одев никаде, па по шест месеци почнав со основните испитувања и следење фоликули.
    Прави онака како што ќе ти прави да не се нервираш, како ќе ти е помирна душата. Кога ќе се почувствуваш спремна, тогаш испитај си.
    Само без нервози, а ако те нервира матичниот, смени го, нема потреба да го трпиш ако не ти се свиѓа :)

Bebulleee and Lara 27 like this.
  14. curlyhair

curlyhair Популарен член

Искрено кога одев почесто еден период кај матичниот многу се нервирав, се напнував од муабетот ништо немаш се е во ред и секој пат му се претпоставував одново, јас му викам дека не се чуваме сакаме деца, тој ми вика ќе пробаме со цикло ако не со таблети за чување. Боже господе. Ќе почекаме мила како што ми велиш, млади сме мислам дека не би имале проблеми ама сакам да почнам да пијам нешто пиев едно време фолна, цинк и е ама баталив.

Lara 27 likes this.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Од Скопје си?

Lara 27 likes this.
  16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Не,од Струга.

Lara 27 and monik55 like this.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Мислев мојот матичњн да ти го предложам ама ништо.
    Распрашај се за некој добар од струга.

curlyhair and Lara 27 like this.
  18. curlyhair

curlyhair Популарен член

Фала ти мони :*

19. pandelka

pandelka Популарен член

Ја фалат Захарие мислам се викаше, дури и од Охрид знам дека одат кај неа. Исто Златаноски во болницата го фалат. Евентуално дојди и ох, Љушев . Консултации , ништо не губиш. Исто кај нас на болница Мимоза Влаши.
    Дај боже сите да се израдувате со сонцуња. Господ е голем, има премногу падови , дожд и болка ама сонцето кога ќе огрее најсилно е. Бидете трпеливи и со огромна верба. Ве гушкамее со сонцево мое:hug:

Lara 27, Lavica2602, Andonia and 4 others like this.
  20. curlyhair

curlyhair Популарен член

Љушев го знам имам слушнато, а Мимоза кај се наоѓат? Фала многу девојки без вас може само потешко да е.