Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Мимоза е во болница Охрид. Мн сум задоволна од неа, мн.

На Lara 27, Andonia и curlyhair им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    А да си фатиш специјалист за брачна неплодност.
    И јас како тебе се бафтав со матичен гинеколог за на крај да изгубам златни 3 години кои скапо ме чинат.
    Толку години ме стимулираше со кломифен, а јас на инкеции стимулации одвај реагирав на највисока доза што постои!

На Lara 27, fina erika и CaraMia им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мислам дека членката 7 месеци дека се обидува и дека тоа нее голем период за да оди на специјалист.
    Добар матичен да ја упати за испитувања и ќе биде во ред.

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  4. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Имам 25 години од кои 7 месеци активна сум за улога мајка така да мислам дека не е ништо страшно и никој не би рекол да се грижам доколку немав голема желба. Како што веќе ме посоветуваа Мони, оли и другите членки ке пробаме вака па друг гинеколог ако дотогаш не дојде бебе :) Сепак фала ти ама не сум сеуште за специјалист :)

Фала ќе видам и за неа.

Последна измена од модератор: 9 мај 2018
    На Lara 27, fina erika, CaraMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Немој да замериш ама уште 5месеци активни обиди ако не ти успеат значи цела година обиди и те како и 2та сте за специјалист. Маж ти обавезно сперматограм,а ти најпрво ХСГ и хормони,зошто едно да не е во ред не дај Боже две работи џабе ги губите 7+евентуално следни 5месеци. Слушај совети од паталци:!:И јас така се тешев па по една година да се види што е проблем. И ден денес се каам што уште во врска не си бркавме работа,плус долга врска имавме и долго во брак со овие маки,ама ум да делам за други остана само зошто назад враќање назад нема:nod:
    @paleska3 сакам да се пријавам за исчекување за 2недели,сега за сега редовно пишуваме домашна работа а и одмор не очекува,па дај Боже ич на летен одмор да не одам(poolparty):sun:
    За специјалист мислам да те следи и води поозбилно со овие испитувања не одма со дрги интервенции специјалистички,ова допишав да не се разбереме погрешно.
    Јас да можам да вратам време одма по резултатите би отишла кај специјалист и од старт да ме следи се за да се има посоодветни анализи и тек во понатамошното лечење а не од еден на друг тоа па тоа повторување на исти работи.

На Lara 27, dunika, paleska3 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Фала ти и тебе секако секој совет е добредојден, а времето ќе покаже натака.

На Lara 27 и CaraMia им се допаѓа ова.
  7. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Во твојов случај времето е на твоја страна. Прилично си млада и тоа ти е главен адут. Инаку по ново за повозрасните дозволуваат 6месеци обиди па посериозни испитувања.
    Сепак помлада или повозрасна жена не е толку важно,важна е желабата за бебе,некоја сака побрзо некоја си остава времето да покаже. Јас се зафркнав што оставав времето да ме води,ама тоа е сега за ум само да делам за друго не можам многу да информирам за позитивен исход. Но за секоја од нас следи нешто убаво,па кога ќе дојде вистинското време ќе дојде и бебе:hug: :l:

На Lara 27, dunika, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Баш е така за сите има нешто убаво што ни стои само не сите сакаме да го добиеме тоа кога ќе му дојде време, некој сака порано некој покасно. Јас обожавам бебушки, ќе си имаме сите со Господов благослов.

На Lara 27, Andonia и CaraMia им се допаѓа ова.
  9. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Zlateski ti e dobar od struga.raboti vo bolnicata na ginekologija i plus raboti privatno vo ohrid.

На Lara 27, fina erika и curlyhair им се допаѓа ова.
  10. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.366
    Девојки, денес ми се јавија за хистероскопија за утре. Е сега првично бевме договорени за понеделник, зошто утре ми е 5ти ден од циклус. Јас веќе немам обилно крварење, до утре сигурно веќе нема да има ништо. Ама сепак ми е во мисла да не е рано. А и настината сум, со кашлица, овие денови пиев антибиотик. Ептен сум збунета, ајде помош!!! :):)

На Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Појди си утре како ти е кажано и ќе си разговараш со докторот за ситуацијата нема што да изгубиш а за кашлицата и за тоа што си пиела Антибиотик ќе си разговараш со Анестезиолог како и да е појди си и ќе ти кажат се што треба.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @Beatris со лесно, ти покаувам се да помине во најдобар ред. Каде ќе правиш? Пиши ни како си поминала. :hug:

13. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.366
    Девојки добро поминав, се заврши, фала му на господ. Кај Димитров ја правев, еве се спремам за одење дома. Лесно поминав, добро сум, малку имам болки, ама ништо страшно. Најважно кажа докторот дека се е завршено внатре и сега е се како што треба, одмараме овој месец и одиме понатаму. За сите што се мислите што и како, ако имате можност финансиски одете во Ремедика, стварно се најдобри од персонал, до доктори. :):inlove::inlove:

На lackygirl, Andonia, irenna и 8 други им се допаѓа ова.
  14. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Некоја што има испитувано прогестерон, на кој ден од циклус треба?

15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Си добив и овој месец... Работевме многу на случајот ама ете,ништо.....
    .............................
    Ајде,некоја барем да не изненади месецов.

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Женички изгледа ништо од бебето:|, стомаков ме боли два три дена како за добивање, гледам и бубулици почнаа да ми испаѓаат исто како кога ќе добивам, а треба да добијам околу 23-24.

17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Како ништо од бебето?!
    Треба да добиеш на 23 месецов?! Па тоа е за две недели.
    Тебе анЏак сега ти идат плодните денови

На Veki4kaa и fana им се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    @Bubce38 според калкулаторот на фемина до денес ми завршуваат плодните денови и треба да добијам на 22, инаку ни од плодни денови ни од овулација не се разбирам па затоа следев плодни денови, а само да видите стомакот колкав ми е подуен. А утре на свадба сум сега израстурив алишта еден куп ]:) само пробувам ништо не ми стои од што ми е подуен, и цел ден ми е тешко,:doh: безврска и се некако уморно се чуствувам и ме тера на спиење :(

19. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Беатрис колку те чинеше?
    Девојки јас утре ќе испитувам хормони па сакав да ве прашам за колку вреѓе се готови резултатите? Во државна ќе испитувам.

20. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Јас испитував на 21 ден, или најточно е 7 дена после овулација доколку ја следеш на ехо

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.