Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    ne ne istekuva celata najbrzite plivaci stignuvat to celta toes spermatozoidi samo posle seks malku nozete nagore nekate okolu 20 min ili ako modzes poveke i toa e so sreka pozz da bide pobrzo :D

На mjauuuuuu му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    ама сепак нормално е да течи ? оти ги кревам нозете нагоре е сега не баш 20 мин некаде околу 10 мин и доволно е да се насмеам или да се накашлам и оп надвор :D и си реков да не не е нормално :)

3. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011

Хаха. Ме насмеа во ова смеењево и накашлувањево. Дечко ми од пред некое време веќе беше загреан за бебе и свршуваше во мене. Искрено признавам јас не бев спремна баш ама ете се деси останав бремена.
    Муабетот ми беше дека јас 90% пати кога тој свршуваше во мене одев веднаш во тоалет по нужда и исто како и тебе ми течеше и кога немаше да појдам и кога ќе ги држев нозете нагоре па ете се фати.
    Сега неможам со сигурност да ти кажам кога е фатено и дали јас баш тогаш сум кревала нозе или не сум била во тоалет, но како што кажа guldzana најбрзите пливачи стигнуваат до целта.

Со среќа се надевам за брзо ќе се израдувате. :)

На mjauuuuuu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    zdravo imali nekoj iskusen dami odgovori ostanav bremena no za zal mi se rasipa i sega treba da cekam 6 meseci da projde veke pominaa 4 meseci i se pazeme so mm da projdat uste 2 meseci da praveme bebece pred 1 mesec bev na dr. mi kaza deka se e ok.mi dojde rozeva mestuacija ne crvena a utreto kafeavo samo 2 dena a inace mi trae 5 do 6 dena ne mozno toa kupiv test no mi pokaza negativno mozebi e mn rano da mi pokaze 2 crti samo pomina 7 dena.dali e mozno da sum zakacila pazejki se

5. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    imali nekoj da mi odgovori bi sakala da sum

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Еве ме мене пак овде со пишување, или одговори или мои мислења и прашања...
    Ај прво ќе одговорам -
    Јуле1989, штом ти рекле на лекар дека се е ОК, нема потреба да се пазиш, слободно терајте си за бебенце, нема потреба да чекате 6 месеци да поминат ако се е добро. И јас така после спонтаниот ми траеше само по 2-3 дена, и тоа се до минатиот месец кога ми траеше 5-6 дена. И јас мислев можеби бременост е во прашање, ама не беше.
    Еве денес правев тест, последна ми беше на 2-ри мај, и толку многу сум нестрплива и знаев дека е рано, и пак го направив. Испадна негативен, мислев по некое чудо ќе испадне позитивен :@
    Пак сум си нервозна, разочарана, годините ми отидоа, сеуште неможеме да се израдуваме на бебенце кое толку многу го сакаме и со душа го чекаме :doh:
    Кога да го повторам тестов, да земам уште еден и да проверам пак за два дена, неможам да чекам да касни, ако воопшто ми касни :x

7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Еве ме феминки мои се вратив пак на оваа тема.... и конечно непосакуваната тетка си замина па сега може да си се фрлиме пак на работа со мажето,додуша се фрливме уште од денот кога ми заврши т.е вчера ама нема белки да се фати еден ден после менс.....како и да е ние си го искористуваме секој момент и плоден и неплоден па ваљда ке се фати во некој од тие моменти :lol: Битно е да не се оптеретуваме ептен кога станува збор за бебуш...ке си дојде тоа самото ^_^ Одиме овој месец со нови обиди кои се надевам ќе вродат со плод во нашите стомачиња.Со среќа! :*

На TSS, slimy и ecapereca им се допаѓа ова.
  8. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0

9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Пиев фолна веќе незнам ни јас од кога, само знам дека долго долго, сега овој месец се заборавам и не пијам.
    Туку нешто гледам сега на тестов што го правев денес се појавила многу бледа и тенка линија, па дали е тоа само местото каде треба да се појави втората, или??? Не беше така кога одма се појави контролната линија, останатиот простор беше скроз бел, па после нешто повеќе од 5-6 мин.го пикнав тестот во кутија па во ташна да го фрлам утре дирекно во контејнер така лута, и после неколку саати пак го извадив и гледам тенка тенка скоро неприметлива втора линија, можно ли да е тоа????????? :?:

10. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Ne folna nego folio apcinja pred bremenost i posle bremenost se pijat neznam dali gi ima u mk. :!: :fubar: ecapereca podobro da si ides na doktor da ti kazaat tocno vaka si misles samo dali sum ili ne sum taka e potesko daj boze da si ;)

11. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Мене ми се има случено со таа втора линија скоро невидлива...го повторив тестот и тоа истиот ден покажа позитивен...ти посакувам да се израдуваш ;)
    Инаку и мене ми заврши менструацијата и ние веднаш се фативме за работа знам дека е рано за плодните денови ама убаво ни е...и не знам зошто но овој пат некако не се префркнувам многу дали ќе се фати или не...не мислам толку многу на тоа...така да се надевам дека “ќе се изненадм“ на двете очекувани цртички :lol:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. baby.sweet

baby.sweet Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    18
    можно да е тоа... кај мене беше така, и еве сега растеме ;) сега сме скоро 16 недела...

13. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    исто беше и кај мене таман да го фрлам тестот се појави малце видлива ... колку и да се малце гледа има само еднен одговор - ЧЕСТИТКИ БРЕМЕНА СИ! :inlove: закажи си на лекар што можеш побрзо . Имај лесна бременост .

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Лелееееее, што читааааааам!!!!! Ајде трк или повтори го тестот, или правац во лабораторија! Јууууухуууууу!!!!! :party: :dance: :rock:

На duffi и ecapereca им се допаѓа ова.
  16. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    eve me i mene pak :D ova nedela mi se plodni denovi Pa se frlev na rabota :lol: :inlove: se nadevam deka za dve nedeli ke bidi nesto Toa sto od sekogas sum go sakala edno malo angelce Do mene :$

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.804
    Еcapereca -што направи ? :*

18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Еве срцка, сега баш пишав во темата Тест за бременост. Иста приказна, немаше втора линија, баш почекав и повеќе од 10 мин. и ништо, па си легнав дека станав рано за со прва мокрача да биде, и после кога станувам, пак се појавила бледа скоро неприметлива втора линија како првиот тест. Не им се добри овие тестови шур чек, дека отпосле после кој знае колку време се појавува втора многу бледа линија. Ај здравје Боже, ќе почекам ако ми закасни, сега за 2 дена НЕ треба да ми дојде вештеркана :lol:

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.804
    Мила баш Шур Чек се добри не се секирај сто посто си бремена,ќе видиш :clap:

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Чул те Господ, ќе видиме, ќе се чуе :*

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.