Феминки, еден update од мене. Денес 17ти ден од менструација а 4ти ден од инсеменација, бев на ехо и се виде излевање, од пукнати фоликули. Имаше и цисти и ми рече да не обрнувам внимание на нив тие биле поради реакција на прегнилот. Ендометриумот беше 11мм и ми прешиша дабростон 10 дена на 12 саати по една. За сега било се како што треба и рече останува да чекаме. Поздрав
No skeptichna sum malce za inseminacija. Mal e procentot za uspeh a mnogu maltretiranje ima... ne znam
Pa 2 godini veke kako se obiduvate a nemate rezultat. Sledno sto bi trebalo e ili da sledite folikuli i da odredite ovulacija ili so stimuliranje da pravite inseminacija. Inseminacija nema mnogu maltretiranje. Plus za bebce se ke se izdrzi
@Melek4e зошто да си скептична за инсеминација?Чим си е се во ред со двајцата,2-3 иуи мислам ке помогнат.Ако не ти се чека за природно,пробај си одма ...
Девојки да го споделам моето искуство, 6 месеци следевме ( преку апликација на мобилен) кога ми се плодни денови и 2 дена пред плодните денови почнувавме со односи, за време на плодните денови и 2 дена после плодните денови и никаков резултат немаше, дури се истрауматизирав дека имаме некој проблем и неможам да останам бремена. 7 месец од обидите не се замаравме толку плодни неплодни и имавме односи кога ќе бевме во можност. И замислете останав бремена и тоа последната недела од циклусот кога требаше да добијам менструација, дури и по големина бебенцето е 2 недели поназад од таа големина која би требало да ја има ако плодните денови беа точно како што се пресметуваа. Значи мој заклучок нема некое точно правило, кога би можело да се зачни бебенце. Со среќа и што поскоро исполнување на вашата желба за бебенце.
@Karmina1989 баш убаво Со лесно да си ја износиш бременоста.Уживај и фала ти што сподели,ни треба мотивација овде
Дали некоја има примано мстформин на своја рака и по колку на ден јас сум со полуцистични јајници ве молам за совет
Поздрав подршко некако ве нема ајде давајте убави вести Јас ама сонував убав сон ми купил мм еден престен со камче златен ама беше убав се надевам на нешто убаво
Јас Ларче првата сабота откако сум останала, неколку дена по односот (додека уште не знаев) сонував сон со убаво значење. Следната сабота повторно истиот сон. Четири дена подоцна добив позитивен тест. Мајка ми сонувала исто сон со убаво значење, но ми кажа откако го направив тестот. Ти посакувам исто и на тебе Ларче
Таков сон сонувала мајка ми за сестра ми. Во сонот таа имала еден прстен и татко ми и поклонил ист таков. Првиот прстен сум била јас веќе родена, а вториот сестра ми која била на пат. Посакувам и кај тебе исто да значи.
Zdravo devojki , sakam da ve prasam nesto vejke nekolku meseci se obiduvame da zabremenam ama nisto,bev na ginekolog i mi dade terapija so clomifen i nisto gi napraviv site islituvanja i se bese vo red ama pak nisto...mn sum pod stres mislenje nekoe ve molam
Nisto i mesecov vekje skoro godina se obiduvame za bebence no nisto zdravje posle menzis kje pocnam so ispituvanja ..... ako moze da mi kazete koii ??
ХСГ имаш правено? Кои испитувања ги имате? Мажот има спермограм и спермокултура? За тебе: пап, брисеви, хормони, ХСГ, а за мажот спермограм и спермокултура. И следи си овулација кај гинекологот, оди на фоликулометрија, можеби не ја погодувате овулацијата.