Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Не чекај да ти заврши мензис, трк по упат и на трети ден од циклус испитај си хормони, штом ти заврши направи брисеви и одма закажи си хсг. Во меѓувреме маж ти со едно оставање примерок нека направи спермограм и спермокултура и ете за 1-2 месеци се ќе ти биде испитано, а кога знаеш на што си, ќе знаеш и како понатаму. Со среќа.

На dunika, Gladiola Led, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Gabuvce

Gabuvce Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki se zakazav za pregled posto oddamna nemam odeno smaceno mi bese od bolnici i ispituvanja sreda sum na pregled i smenvam maticen od bt sum ke pravam i pap test i da vidam kako stoj situacijata sega posto koga odev na pregledi mi kazuvaja deka imam polucisticni jajnici...i da prasam nekoja od vas ima koristeno femisan a kapki?

3. 123anonimna123

123anonimna123 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki nova sum na forumov,sakam da prasam dali.ima megu vas nekoja problem kako.mojot ednoroga matka ili.edinstvena sum :D

4. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Штом си од Бт да си идеш во плодност што викаш? Има позитивни коментари за таа болница. Јас имам одено на повеќе доктори никој не ми има спомнато за полицистични јајници освен последниот доктор кај кој останав тој да ме води понатака Ми даде да пијам инофолик тоа е фолна киселина, капкиве не сум ги користела.

5. Gabuvce

Gabuvce Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Odev i tamu me sledese na folikulometrija ne rastele mn golemi mi davase klomifen i so toa ne rastea i mi vika nisto da si odis kaj tase sega da vidis toj sto ke ti reci a obednikovski me sledese

6. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.121
    Здраво девојки. Јас сум нова на форумов, ве следам веќе подолго време и решив да се зачленам да си го споделам мојот проблем со вас и се надевам ќе ми дадете некој совет. Со партнерот веќе година и 6 месеци се обидуваме за бебе и досега неуспешно. Докторот ми рече дека требало да чекам една година природно да забременам а поминаа година и половина.. читав за болницата Плодност во Битола и сакав да прашам како е што е, кај кој доктор да се обратам? Колку чинат прегледите? Некоја што имала искуство од таму детално да ми објасни..

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Некои испитувања сте направиле досега? Хормони, пап, брисеви, ХСГ, спермограм, спермокултура?

8. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.121
    Не, досега ништо

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Кога ќе добиеш, земи си упат од матичен гинеколог и на трет ден од циклус оди да ти земат крв за хормони. Кога ќе ти заврши, оди кај матичниот да ти земе брисеви и плус пап тест. Мажето во меѓувреме нека даде сперма и направете си спермограм и спермокултура со едно давање сперма, да се види да не има некој проблем кај него. Откако ќе ги имате сите резултати, тогаш посетете си специјалист. Дали Плодност или на друго место, ваш избор. Ова ти го кажувам за да не плаќаш се' живо на приватно кога веќе може преку фонд.

На Andonia и paleska3 им се допаѓа ова.
  10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Девојчиња до каде сте? Имаме ли некоја во исчекување? Јас овој месец паузирав, чекам да добијам па следниот пак во акција. Доаѓа лето, убав период за правење бебе :)

На Veki4kaa, curlyhair, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  11. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Мене викендов ми се плодни па ќе се врлиме на работа
    Ако ништо и овој месец тогаш ќе мора да почнеме со испитувања од следниот месец
    Сакам гинекологот да си го сменам и планирам на приватен преглед да одам кај Мајсторова

На curlyhair, paleska3, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Да се пријавам и јас:)
    Ново светло во тунелот ми е дека поправивме спермограм,и тоа многу,и докторот се чудеше..
    Од утре на одмор,таман и во плодни влагам,па може некое одморско “чудо” ке ме снајде:angel:

Ако не,почнувам со инсеменации здравје на крај на Јуни ако се е во ред.

Поздрав девојчиња,
    Чекам многу летни мешиња:hug:

На stevemila, Veki4kaa, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    kazuvaj kakoo hhh :D bas mi e milo za podobruvanjeto, kaj nas nisto si stojat isto eve posle 2 meseci terapija :(

14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    @Aleksandra789 таа терапија што ја пишав во другата тема Спермограм.
    Значи генеричко име е pentoxicylin мислам,а во Мк би требало како Трентал да се продваат,не сум сигурна 100%.Плус на своја рака витамини земаше Фертиловит М.
    Првиве апчиња се за циркулација инаку,и се препишани од уролог,никако на своја рака.
    За 2 месеца прогресот ни е подвижност од 17% на 38 %, а концентрација од 52 на 194 милиони:)

На juice_, irenna, curlyhair и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.048
    ^^ ги има и кај нас тие апчиња.
    Пентилин и пентоксифилин . Не се поскапи од 100 ден. Само не ми е јасна поврзаноста на овие таблети со подобрување на спермограмот .
    Мм ги пие сега исто , ама за сосема друга работа. Баш како терапија , ама не поврзана со спермограм

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Да @Bubce38 ко што реков,намената им е сосем друга,ама ете овде ги препишуваат за намалена подвижност(меѓу другото).
    Тарашкав по форуми на сите јазици што ги разбирам за да допрам до инфо со нечие друго искуство.Ништо.
    Најдов само извадоци од изведени научни студии,кај испитаници третирани со таблетиве и кај сите се покажало подобрување.Јас бев скептична,ама ете...
    Нека си пие маже твое,ете 2во 1 ќар:)

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.048
    Јас сепак мислам да се консултирате со интернист за овие таблети.
    А колку време ги пие и уште колку би ги пиел твојот ?
    Пентилинот имаат бааѓи нус појави мислам , и не знам баш дали е "убаво" и вредно да се пијат за подобрување на нешто за кое баш и не е докажано дека пентилинот би помогнал.
    Сепак само размислувам на глас

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.121
    Фала ти многу, вака ќе направиме. Незнаев од каде да се почне..

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.373
    Допаѓања:
    119.548
    По мое скромно фармацевтско познавање никако не можам да најдам поврзаност меѓу пентилин и спермата на мажот:| се користи за тромбози, периферна циркулација и за циркулација во централниот нервен систем:?:

20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Еве нешто ,и нека префрлат постовиве во соодветна тема,се извинувам за офф топици.
    Фала и на советите за претпазливоста женски,ке се консултираме со специјалист секако:hug: 7B3145E7-C242-4205-BA65-21023426690C.png

На Bubce38 и fana им се допаѓа ова.