Овие се основни. И ХСГ сум заборавила да напишам. Ајде со ред ќе си ги испитате основниве работи и дајбоже во меѓувреме да се изненадиш со ||
Здраво само да ви кажам бсв на преглед пред еден ден направив пап тест др.ми рече дека имам некое воспаление исто така имам полицистични јајници ми кажа и дека јајниците ми биле мрзливи треба вика да ги разбудиме малце ми рече да земам мака и да пијам чај од ајдучка трева во комбинација со нешто друго исто и цикло прогинова ми даде да пијам од белите две на ден а од темните да земам едно на ден и кога ќе добијам да одам да се договориме дали ке одиме со кломифен некое искуство ќе ве молам
ХСГ имаш направено? Извини можеби имаш пишано, да не барам наназад. Мислам дека без оваа проверка ниту еден матичен не треба да дава Кломифен. Прво ХСГ, па потоа каква и да било стимулација. Брисеви ти зеде? Зошто само пап. Хормони провери?
Јас ги пиев и добри се само треба пивеќе месеци да се користат Да ве поздравам јас си добив и денес 3ти ден вчера бев во плодност кај Владимир прекрасен др само пофални зборови за него ми вели да проверам хсг пак да не се проодни канамите или оштетени од хистерископијата па сега чекор по чекор ќе одам од почеток Јас би ти го препоралала Владимир Поповски вчера бев кај него оди и ќе се увериш мила
Јас закажав кај него ,но во меѓу време морав да одам на преглед и бев кај друг специјалист и дане ми се мешат мислењата и откажав кај Митко но мислам дека лекот е кај него хехе Дај боже
@Lara 27 Ларче, со среќа и со убаво да се заврши! Чекор по чекор до целта! Па да се дружиме по други теми А зошто докторот мисли дека ти се запушени каналите по хистероскопијата? @Andonia со среќа! Кој доктор и да го избереш, важно е да биде некој што ќе ти влее доберба. Важно е да си задоволна кога ќе одиш на прегледи, разговори и сл. За брзо да не' израдуваш!
Девојки дали бред забременување/планирање бременост треба да се пијат некавни апчиња ?, негде прочитав требало да се зима фолна киселина и пред забременување .
Prvo ke se izvinam za latinicava nemam mak podrska. Dobiv na 14 maj do 5 den bese taka taka ko obicen ciklus posle 5 den koga pocna krvarenje,lele majko za den ipol potrosiv 3 paketcinja vloski.Sveza krv plus i partali mi pagjaa. Istovo mi se sluci i lani vo oktomvri mesec. Bozem da mi zavrsi i da odam na gin,taman kafeavo petok den rekov zavrsuva ponedelnik da zakazam koga rece nedelata tece li tece. Veruvale ili ne 16 den imav dobieno bev na gin vika vaka super e sve samo na desen jajnik cista 25 mm. Mi dade primult nor 10 dena po 2 i da pauzirame od obidi za bremenost mesecov,pa na tret den da ispitam hormoni i od petti den da pocnam so cikloproginova i so obidi za bebe. Da vidime dali naredniov mesec ke vrodi so plod. Pred da ostanam so prvoto bremena ciklusot mi bese kako svajcarski sat sega ne se znae ni koga dobivam ni koga mi zavrsuva.
Случајно дознав и за фемибион 1 - уште од почетокот за планираната бременост се до 3 месец се пиеле, сега кои се подобри?
Мислам дека за мутиран ген ги земаа фемибион бидејќи имаат метилирана фолна. Ако немаш таков проблем можеш да ги пиеш премама поефтини се сепак. Со среќа