Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    luge help kazetemi kako da mi se simne sedimentacijata mnogu mi e visoko dva meseci po red 33 32 nemozam na HSG da idam

2. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    и јас порано имав висока седиментација затоа побарај од матичниот доктор да ти преписе оспен апчиња ја со нив ја симнав седиментацијата и пота можев да правам хсг со среќа

3. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    piev citeral 5ddena ama nisto od 33 na 32 fala ti utre ke idam kaj doktorkata pa ke vidam kako sto :worried:

4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Ja не би да ве разочарам...ама мене тоа ми се случуваше месеци пред да останам бремена со Бејби рапид тестовите.

После неколку часа направен тест ми се појави втора многу бледа линија....исподигавме цела фамилија во воздух, сите прославија. :$
    А на одмор бевме тој период, уште три пати го направив тестот, исто...втората линија не одма туку после неколку часа се појавуваше, еднаш дури се појави неправилна и крива како стрелка.

И после 5 дена од последниот направен тест, добив....

* Резултатите од тестовите не се валидни по 10 мин. :!: Од некои тестови барем.

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ja не би да ве разочарам...ама мене тоа ми се случуваше месеци пред да останам бремена со Бејби рапид тестовите.

После неколку часа направен тест ми се појави втора многу бледа линија....исподигавме цела фамилија во воздух, сите прославија. :$
    А на одмор бевме тој период, уште три пати го направив тестот, исто...втората линија не одма туку после неколку часа се појавуваше, еднаш дури се појави неправилна и крива како стрелка.

И после 5 дена од последниот направен тест, добив....

* Резултатите од тестовите не се валидни по 10 мин. :!: Од некои тестови барем.[/quote]
    retki se tie slucaevi sto se slucuva taka,,jas denot koga trebase da dobijam napraviv test nekoj tri pati i mi se pojavi posle 20min mozebi,,pocekav da pomine nekoj 3-4 dena i veke potemna bese,,zatoa taa najdobro e preku krv da si ispita no prvo da poceka barem nekoj den da i kasni mens

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    AKO SEPAK POCEKAJ I NAPRAVI PREKU MOKRACA PORETKO E DVE TESTA I AKO E POSLE 2 SATA JAS MOITE PO 5 SATA GI CUVAM SLUCAJNO DA NEMA NEKOJA :D VTORA CRTA HAHAHA MODZE IMAA NESTO TI DRDZAM SREKA :D :D

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И јас цело време викам дека нешто не е во ред со таквата втора линија, ама како и да е, ќе видиме, одбројувањето започнува, ќе видиме што ќе донесе 30-ти мај здравје Боже ;)

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Редно е радост да донесе, ќе се молам за тебе! :*

9. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    треба да испитувам хормон прогестерон на 21 ден.Дали треба насабајле или може и во текот на денот?!

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала ти многу Еленче :* , и на тебе и на сите други фала ви многу за поддршката :inlove:

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    pozdravce eve me mene ponovo .... falamu na boga i kaj mene se pokazaa 2 crticki posle 5 godini za treto detence juhuuuuuuuu vi stegam palcina i na drugite sto sakate da ostanite bremeni

На optimistka23, Serafima, ecapereca и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки :inlove: узивај и имај лесна бременост:)

Eca pereca, kade si? sto napravi? pravese li test? te cekame i stiskame palci :inlove: :inlove: :inlove:

13. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Ecapereca, srcka i kaj mene bese taka, vtorata linija bese ne bleda prebleda pa koga si otidov na gin. mi kaza deka imam edno malo zrno kako leka :)) taka da daj boze da si bremena :))) :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    фала лори :)

15. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Честитки за бременоста и со лесно,имај убави моменти овие 9 месеци ;)

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    ЧЕСтитки и од мене и лесн аи убава бременост :)

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    auuuuu браво, ај нека е живо и здраво бебенцето

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    фала лале мири цецилиа <3 ајде и кај вас да се фати ако си сакате сто побрзо

19. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    после спонтаниот абортус на 8 мај, мислам дека сум бремена пак :$ бидејќи бев во рана бременост 3-4 недели матката ја исфрли оплодената јајце кл. по пат на менс. па немаше потреба од киретажа и се си беше нормално немаше компликации. сега повторно ги чувствував истите симптоми а рано е за да ми дојди а и цело време се посветивме на мејкинг бејби :lol: сеуште е рано за тест.. барем уште една недела да помини... ама дури да помини ќе полудам :tmi: е сега... матичната ми рече
    кога бев на контрола по спонтаниот
    за наредниот пат да внимавам на кревање тешко, избегнување мачина, кучина, нагли движења како на пример нагло станување од кревет, превиткување.. и ми обрна внимание кога станувам од спиење тоа да го правам легната на страна а не на грб :^) каква врска има не знам :D
    само сеуште ми нема протечена онаа розеникава слуз/крв која се појавува кога се вгнездува клетката :( а секоја пат кога сум во вц ја чекам :lol: . иначе истите симптоми ги имам болка во градите посебно наутро кога станувам ми се како здрвени и мнооогу ме болат :doh: тапи болки во долниот дел на стомакот...
    ви посакувам на сите што побрзо II а и мене :$
    :*

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Девојчиња, стискам и јас да не иде онаа, еве досега ни најава од неа, дај Боже да не иде :P

Честитки до новата идна мамичка по трет пат, најбогата си нели? :clap:

Како што сум нестрплива за мене да видам конечно две јако црвени цртички, исто едвај чекам и од другите срцки што овде заедно чекаме :*