luge help kazetemi kako da mi se simne sedimentacijata mnogu mi e visoko dva meseci po red 33 32 nemozam na HSG da idam
и јас порано имав висока седиментација затоа побарај од матичниот доктор да ти преписе оспен апчиња ја со нив ја симнав седиментацијата и пота можев да правам хсг со среќа
Ja не би да ве разочарам...ама мене тоа ми се случуваше месеци пред да останам бремена со Бејби рапид тестовите. После неколку часа направен тест ми се појави втора многу бледа линија....исподигавме цела фамилија во воздух, сите прославија. А на одмор бевме тој период, уште три пати го направив тестот, исто...втората линија не одма туку после неколку часа се појавуваше, еднаш дури се појави неправилна и крива како стрелка. И после 5 дена од последниот направен тест, добив.... * Резултатите од тестовите не се валидни по 10 мин. Од некои тестови барем.
Ja не би да ве разочарам...ама мене тоа ми се случуваше месеци пред да останам бремена со Бејби рапид тестовите. После неколку часа направен тест ми се појави втора многу бледа линија....исподигавме цела фамилија во воздух, сите прославија. А на одмор бевме тој период, уште три пати го направив тестот, исто...втората линија не одма туку после неколку часа се појавуваше, еднаш дури се појави неправилна и крива како стрелка. И после 5 дена од последниот направен тест, добив.... * Резултатите од тестовите не се валидни по 10 мин. Од некои тестови барем.[/quote] retki se tie slucaevi sto se slucuva taka,,jas denot koga trebase da dobijam napraviv test nekoj tri pati i mi se pojavi posle 20min mozebi,,pocekav da pomine nekoj 3-4 dena i veke potemna bese,,zatoa taa najdobro e preku krv da si ispita no prvo da poceka barem nekoj den da i kasni mens
AKO SEPAK POCEKAJ I NAPRAVI PREKU MOKRACA PORETKO E DVE TESTA I AKO E POSLE 2 SATA JAS MOITE PO 5 SATA GI CUVAM SLUCAJNO DA NEMA NEKOJA VTORA CRTA HAHAHA MODZE IMAA NESTO TI DRDZAM SREKA
И јас цело време викам дека нешто не е во ред со таквата втора линија, ама како и да е, ќе видиме, одбројувањето започнува, ќе видиме што ќе донесе 30-ти мај здравје Боже
pozdravce eve me mene ponovo .... falamu na boga i kaj mene se pokazaa 2 crticki posle 5 godini za treto detence juhuuuuuuuu vi stegam palcina i na drugite sto sakate da ostanite bremeni
честитки узивај и имај лесна бременост Eca pereca, kade si? sto napravi? pravese li test? te cekame i stiskame palci
Ecapereca, srcka i kaj mene bese taka, vtorata linija bese ne bleda prebleda pa koga si otidov na gin. mi kaza deka imam edno malo zrno kako leka ) taka da daj boze da si bremena ))
после спонтаниот абортус на 8 мај, мислам дека сум бремена пак бидејќи бев во рана бременост 3-4 недели матката ја исфрли оплодената јајце кл. по пат на менс. па немаше потреба од киретажа и се си беше нормално немаше компликации. сега повторно ги чувствував истите симптоми а рано е за да ми дојди а и цело време се посветивме на мејкинг бејби сеуште е рано за тест.. барем уште една недела да помини... ама дури да помини ќе полудам е сега... матичната ми рече Spoiler кога бев на контрола по спонтаниот за наредниот пат да внимавам на кревање тешко, избегнување мачина, кучина, нагли движења како на пример нагло станување од кревет, превиткување.. и ми обрна внимание кога станувам од спиење тоа да го правам легната на страна а не на грб каква врска има не знам само сеуште ми нема протечена онаа розеникава слуз/крв која се појавува кога се вгнездува клетката а секоја пат кога сум во вц ја чекам . иначе истите симптоми ги имам болка во градите посебно наутро кога станувам ми се како здрвени и мнооогу ме болат тапи болки во долниот дел на стомакот... ви посакувам на сите што побрзо II а и мене
Девојчиња, стискам и јас да не иде онаа, еве досега ни најава од неа, дај Боже да не иде Честитки до новата идна мамичка по трет пат, најбогата си нели? Како што сум нестрплива за мене да видам конечно две јако црвени цртички, исто едвај чекам и од другите срцки што овде заедно чекаме