Колку време се обидувате? И мораш и ХСГ да направиш, не е ништо страшно, кратко трае, барем ќе знаеш на што си. Дај боже да не ти треба ништо ни стимулации ни ништо но без ХСГ не се препорачува нешто да се стимулира. И јас сум 26 години, па после 4 месеци обиди ги направивме скоро сите испитувања.
@Baby^ Дај боже да фати, да се израдувате.. Јак си велам божја работа, кога треба да биде ке биде.. Чекањето убива знам, ама не дозволувам да не обесхрабри.. Реално имаме време Ти посакувам среќа @paleska3 трет неуспешен обид ни беше месецов.. Здравје ке одиме на одмор, ке се опуштам пошо сигурно и психата има голем удел кај нас. Па не дај боже ако не биде, тогаш ке испитаме се што треба.. Кај тебе како е?
@flower55555 уживајте во летото, без стресови и нервози и ќе бидеш есенско меше. Исто и јас како тебе се надевам на убав и плоден летен период . Уште малку и ми завршува циклусот па се фрламе на работа. Закажав следната недела да одам на фоликулометрија, да видиме како е со овулацијата. @Baby^ Ти посакувам успех, да не радуваш за брзо
Одмор летово, па да биде до есен меше! Ако не, на ХСГ обавезно да одиш. Да се види проодноста на каналите за секој случај. Нема потреба од страв, се' за бебе нели? Ајде летно бебенце да бидне
Фала ти мила , ке биде еден ден и кај нас! се сложувам дека кога сака бог тогаш ке се случи... @paleska3 дај боже мила !
Здраво женички, честитки на мешковци... Јас сум во мисла веќе 28 ден, подуен стомак, осетливи гради, глава боли, експлозии се надевам на успех, од друга страна и страв...
леле истото и јас, треба да добијам сега на 18 а сиимптоми никакви , освен гради што ме болат а мене никогаш пред да ми дојде не ме болеле,се надевам нема да добиеме
Zeravo. Moze li nekoj podetalno da mi objasni za FSH hormon. Sledevme folikuli so doktorkata I mi veli imash ovulacija sve e OK, brisevi cisti, HSG sovrsheno tecnosta si se sleva vo abdominalna praznina no samo FSH mi e visoka, Ednas mi bese 9 ednas 15 citav nesto na net ama nemozam da se pomiram so toa
Колку години имаш? И дали имаш проверено АМХ? Многу од жениве тука успевале да го намалат ФСХ со рецептот со смокви и маслиново масло. Не сум го правела, па затоа не знам детално и ќе ти го напише рецептот некоја кога ќе прочита. Пробај со тоа.
Receptot so maslinovo maslo I smokvi go probav no toj mesec mi izlegoa cisti vodeni...I GI prekinav mslev da be se of smokvite... Inace imam 21 godina I imam provereno amh zaedno so FSH ama odamna bese toa I se bese ok
Лелее мозоков си го пореметив , утре треба да ми дојде или не - Се молам само да не ми дојде, и веќе од мислење спобудалев цело време таму ми е паметот дали ќе ми дојде или нема. А сакам да прашам ако ми касни после колку дена каснење да направам тест? денеска ми е 28 ден.
Како приближна вредност ?! Да не го замеша амх со друг хормон некој ?! Амх е хормон за одредување на оваријална резерва . Се испитува само на приватно и кошта околу 5.000 ден . Амх ако е повисоко од 5-6, може да укажува на полицистични јајници . Ако е под 1,5 тоа значи намалена оваријална резерва . Ако ептен не можеш да издржиш , на крв и утре може да ти покаже дали има бременост .
Исто мила и јас денес цел ден сум во исчекување цело време трчам да проверам ... и утоп сум некако, му се случува ли ова на некој друг
Добар ден драги Феминки после долго време се навратив на фемина дел да си ја раскажам приказната дел да добијам уште поголема поддршка во оваа таканаречена "битка". Стапив во брак пред скоро година,не помислував дека правењето бебе би ми преставувало проблем.Се сметав за здрава девојка,со редовни гинеколошки контроли се уредно, па правењето бебе го започнавме неколку месеци пред свадба. Изминуваа месеци позитивен тест немаше,тука беа изговорите под стрес сум свадба спремам,под стрес сум мислам само на тоа...да скратам од ноември месец почнав со испитувања па следење фоликули па секој ден на матичен гин.дополнително измачување... нејсе во јануари кооонечно позитивен тест. Емоции измешани (со право) прва контрола 6 недела супер втора 10 недела missed ab. хаос, плачење депресии. Го пребродив и тој ден помина и киретажата,физички никаква болка,психички уште боли. Поминаа месеци два сите испитувања направени во ред се,фала богу те тешат ајде млада си на секоја втора и сe десило,ќе биде пак. Не ме допираа никакви коментари,ни приказни за поддршка сакав... кратко кажано сама не си се сакав. Само броев месеци кога ке можам пак да забременам. Едно сабајле почнувам да крварам,време за циклус не ми е,во паники на гинекологија ден неработен матични не работат. Прв пат докторот ме гледа не ми ја знае историјата,и само ме праша дали знам дека имам проблем,преграда на матка? Бев прашалник цела од каде сега ова , јас не сум од тие што прв пат одат на гинеколог. Ми препорача хистероскопија,не чекав ни ден закажав, иста дијагноза ми потврдија и во ре-медика,ја поминав и хистероскопијата се отстрани преградата која итекако била пречка за развој на ембрионот а богами и правела потршкотии при забременување. Да не должам, од овој месец почнувам нова позитивна приказна заедно со вас. Да се израдуваме сите кои сме го поминале/поминуваме овај не така лесен пат до бебе